Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?

Post autor: blackcocker »

Zakkahletz pisze: ndz lip 18, 2021 12:59 pm
blackmailer pisze: sob lip 17, 2021 3:34 pmale zacznie się rok akademicki niedługo i znów nie będę miał czasu na sanatorium, to teraz nadrabiam
:shock: To gdzie Ty studiujesz, jeśli "niedługo"? ;)
2 miesiące to przecież minie w mgnieniu oka :D Wiadomo, jeszcze dużo wysrywu mogę tu zaserwować w tym czasie, ale chciałem tylko uspokoić niektórych sanatorian, że nadejdzie czas, kiedy znów nie będę aktywny, jak cały miniony semestr ;) A jeśli bardzo cię to intersuje to AGH ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

blackmailer pisze: sob lip 17, 2021 2:58 pm Ciekawe ile będzie miał zbiór pierdów Harrisa do mikrofonu wydanych za 3 lata. Pewnie poza skalą...

Tobie się nie podoba nowy singiel i ok, masz swoje zdanie. Ale odonoszę wrażenie, ze nie przyjmujesz do wiadomości, ze komus moze się podobać. Zreszta nie tylko Tobie...
Bardziej agresywni sa Ci ktorym singiel sie nie podoba wobec tych ktorym się podoba niż na odwrót.
I co znaczy 'pijeje'? ;)
Jutro poznamy szczegoly nowej płyty IRON MAIDEN prawodopobnie juz ostatniej w ich karierze. A tu gównoburza trwa w najlepsze :facepalm:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Budziol. Ewentualne jutrzejsze medialne przekazy mnie niespecjalnie interesują. Bardziej jestem ciekaw samej muzyki. Czasem lepiej jest nie zrobić ostatniego kroku, niż go zrobić i się pogrążyć. Co, jeśli po wydaniu tego albumu okaże się, że król jest nagi? No oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że jedni przyjmą to do wiadomości a inni to wyprą, a i tak wszystko zależy od gustu, który jest jak dupa, każdy ma inną, ewentualnie zależy od tego co kto sobie wmówi, żeby lepiej się poczuć na koniec pewnej epoki, który nieuchronnie nadchodzi. Ja tam wolę sobie niczego nie wmawiać. Jeśli za jakiś czas ich zabraknie, to będę wolał wspominać czasy minione ich rzeczywistej chwały, a nie te kiedy zaczęli się twórczo kurczyć.
Każdy będzie wspominał to na co najbardziej będzie mieć ochotę. To chyba nie jest złe, co?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja bym na twoim miejscu jesscze napisal 30 razy, że Ci się TWOTW nie podoba
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5490

A ja bym nie zajmował się tym, co byś zrobił na czyimś miejscu. Żyj swoim życiem i sprzedaj te słuchawki, bo Cię za bardzo w łeb cisną.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeszcze 29

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

Będziesz się moczył w nocy w oczekiwaniu, czy pójdziesz spać?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Oby okładka chociaż była ładna i miała jakieś tło, a nie sama czerń jak w BoS ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pierre Dolinski pisze: ndz lip 18, 2021 10:44 pm Będziesz się moczył w nocy w oczekiwaniu, czy pójdziesz spać?
Jeszcze 28

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Chłopaki juz :)
Pierre kazdy już wie nie lubisz nowego wcielenia maiden i ok, ale nie pisz tego na kazdej stronie po 5x bo już to wiemy. Cudow bym nie oczekiwał na Twoim miejscu po nowej plycie. Nie zaczna grac jak na 666 tylko dalej będą łupać w stylu TBOS i TWOTW. I jednym to się spodoba inni beda zawiedzeni. Ale nie traktowałbym to jako rozmienianie się na drobne tylko nagranie plyty w innym stylu niz lata 80te
Deleted User 5490

Nie piszę tego na każdej stronie. Częściej niż ja pisze to Dżosef w moim imieniu. Nie dostrzegasz tego? Może nowe okulary. A sraczyk to mój rezerwat i tam mi wolno.
Ostatnio odniosłem się raczej do Twojej zapowiedzi medialnych zapowiedzi nowego krążka, który jak sądzisz będzie taki, że mi się nie spodoba. :lol:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Jest !!!
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

We are thrilled to announce the release of IRON MAIDEN’s 17th studio album Senjutsu on September 3rd through Parlophone Records (BMG in the USA). It was recorded in Paris with longstanding producer Kevin Shirley and co-produced by Steve Harris.

For Senjutsu – loosely translated as ‘tactics & strategy’, the band once again enlisted the services of Mark Wilkinson to create the spectacular Samurai themed cover artwork, based on an idea by Steve Harris. And with a running time of a little under 82 minutes, Senjutsu, like their previous record The Book Of Souls, will be a double CD album/triple vinyl album.

Steve says "We chose to record at Guillaume Tell Studio in France again as the place has such a relaxed vibe. The setup there is perfect for our needs; the building used to be a cinema and has a really high ceiling so there’s a great acoustic sound. We recorded this album in the same way we did The Book Of Souls in that we’d write a song, rehearse it and then put it down together straight away while it was all fresh in our minds. There’s some very complex songs on this album which took a lot of hard work to get them exactly as we wanted them to sound, so the process was at times very challenging, but Kevin is great at capturing the essence of the band and I think it was worth the effort! I’m very proud of the result and can’t wait for fans to hear it."

Bruce Dickinson continues, "We’re all really excited about this album. We recorded it back in early 2019 during a break in the Legacy tour so we could maximize our touring yet still have a long set up period before release to prepare great album art and something special as a video. Of course the pandemic delayed things more - so much for the best laid plans – or should that be ‘strategies’!? The songs are very varied, and some of them are quite long. There’s also one or two songs which sound pretty different to our usual style, and I think Maiden fans will be surprised - in a good way, I hope!"

The full tracklisting is:

1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

Senjutsu will be released on the following formats and available to pre-order from all good music retailers starting Wednesday July 21st

Standard 2CD Digipak
Deluxe 2CD Book Format
Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
Digital album (streaming and download)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Jeszcze dłuższe te kawałki mogli zrobić...
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

ale się teraz zaczną ujękiwania nad dłużynami na albumie :D

EDT haha już się nawet zaczęły
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Właśnie wszedłem na stronę Maiden. Czyli jednak Japonia! Nowy Edek jest zajebisty! A co do długości utworów, można się było tego spodziewać
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Senjutsu? Stratego? Jakby to wyciekło kilka dni-tygodni-miesięcy temu, to wszyscy myśleliby, że to fake. Masakryczne długości kawałków, w dodatku dziwnie ułożone- trzy tasiemce na koniec? Połowa słuchających pośnie w trakcie. Z drugiej strony jest najkrótszy kawałek od DoD (4:03). Okładka spoko, w stylu BoS, ale dynamiczna, fajny agresywny Eddie. Ogólnie to te tytuły nie bardzo mi pasują do Maidenów :). No i oczywiście to, co mnie najbardziej razi, a co było do przewidzenia, czyli:

"We recorded this album in the same way we did The Book Of Souls in that we’d write a song, rehearse it and then put it down together straight away while it was all fresh in our minds."

Zobaczymy...

I teraz dopiero zobaczyłem, że nie ma numeru Murraya! Chyba pierwsza taka płyta.

Tu okładka w pełni:
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2021 3:10 pm przez sajki, łącznie zmieniany 3 razy.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Days of Future Past jest krótkie.

Ale trzy ostatnie wałki Harrisa zapowiadają się jak osobna, solowa płyta ;)
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

3 kolosy Harrisa na końcu... Dla mnie fajnie.
Wiele miesięcy temu ktoś pisał, że ponoć ciężko im się ten album nagrywało. Z zamieszczonego tekstu wynika, że mogło tak być. Czy to dobrze?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Nie podoba mi się ten styl.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ