Angradeth?
Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
moze byc SDG.
chlop cisnie na takich Ibanezach BTB (fretlessach tez).
w koncu nagranie sciezek basu nie rowna sie od razu graniu koncertow, bo Steve na pewno bedzie mial co robic z Testamentem, DTA i jakimis mniejszymi projektami
chlop cisnie na takich Ibanezach BTB (fretlessach tez).
w koncu nagranie sciezek basu nie rowna sie od razu graniu koncertow, bo Steve na pewno bedzie mial co robic z Testamentem, DTA i jakimis mniejszymi projektami
Nie sądzę, żeby SDG odwalił taki szajs z ukrywaniem się na podłodze za krzeslem
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W sumie to w oczekiwaniu na nowy album ocenie Dystopie
1. Threat is Real - 9/10 konkretny wpierdol, ciężki numer, w końcu dobra soczysta perkusja, miła odmiana po Droverze. Co ciekawe Mustaine nie umie się nauczyć tekstu i nawet 4 lata po premierze miał ściagawkę.
2. Dystopia - 10/10 wszystko za co kochamy w Megadeth. Nietypowa struktura, świetny riff, mocny pełen negatywnych emocji tekst, świetne sola.
3. Fatal Illusion 7.5/10 - ciężki numer pełen groove'u. Gdyby był cały taki jak ostatnia minuta to byłoby lepiej. Ciągle jednak jest to bardzo dobry numer.
4. Death from Within - 7/10 za wolne zwrotki, refren spoko, najfajniejsze sa w tym kawałku przejścia i bardzo dobre solo
5. Bullet To The Brain - 7/10 troche jak płyta countdown na sterydach. Bardzo przyjemne solo i fajna, gesta perkusja.
6. Post American World - 7.5/10 znowu taki CtE vibe, tylko z mocniejszym wygarem. Bardzo lubię druga część refrenu.
7. Poisonous Shadows - 7.5/10 wolniejsze tempo, akustyczny wstep, nawet lekkie klawisze w tle. Dobry, niepokojacy nastroj - chyba najbardziej klimatyczny na płycie wałek.
8. Conquer or Die 9/10 - popis boskiego brazylijczyka. Kiko przedstawia się tutaj wszystkim ugruntowując swoja pozycje wioślarza Megadeth.
9. Lying in a State 9/10 - płynna kontynuacja Conquer, szkoda że nie grali tego na koncertach w takim układzie. Bardzo fajne wokale, dobry refren, świetna współpraca dwóch gitar. Jest kilka takich naprawdę klasowych Megadethowych zagrań.
10. Emperor 7/10 - nieznośnie hiciarski. Niby mi się nie podobał, ale wpada w ucho i bardzo ładnie wchodzi. Refren bardzo śpiewalny, az szkoda że nie grali tego na koncertach.
Bonusy:
Melt Ice Away 6.5/10 - fajne gitary, nie lubię wokali na początku. Ogólnie przyjemny rocker. A w ogóle to cover
Me Hate You 6.5/10 - znowu rocker, pewnie te kawalki odpadły bo nie pasowały do reszty albumu. Pasowałby ten wałek na Collidera i niekoniecznie ma to pejoratywny wydźwięk. Pare "ear candies" się znajdzie, bardzo dobry refren. Riff przed solo też dobry, ale same sola bez szału. Sa tam momenty, trzecie solo jest w sumie naprawde dobre.
Last Dying Wish 7/10 - szkoda, że nie trafil na płytę. Fajne wokale stylizowane na komunikaty wygłaszane przez jakiś interkom. Sporo ciasteczek do wyłapania,
1. Threat is Real - 9/10 konkretny wpierdol, ciężki numer, w końcu dobra soczysta perkusja, miła odmiana po Droverze. Co ciekawe Mustaine nie umie się nauczyć tekstu i nawet 4 lata po premierze miał ściagawkę.
2. Dystopia - 10/10 wszystko za co kochamy w Megadeth. Nietypowa struktura, świetny riff, mocny pełen negatywnych emocji tekst, świetne sola.
3. Fatal Illusion 7.5/10 - ciężki numer pełen groove'u. Gdyby był cały taki jak ostatnia minuta to byłoby lepiej. Ciągle jednak jest to bardzo dobry numer.
4. Death from Within - 7/10 za wolne zwrotki, refren spoko, najfajniejsze sa w tym kawałku przejścia i bardzo dobre solo
5. Bullet To The Brain - 7/10 troche jak płyta countdown na sterydach. Bardzo przyjemne solo i fajna, gesta perkusja.
6. Post American World - 7.5/10 znowu taki CtE vibe, tylko z mocniejszym wygarem. Bardzo lubię druga część refrenu.
7. Poisonous Shadows - 7.5/10 wolniejsze tempo, akustyczny wstep, nawet lekkie klawisze w tle. Dobry, niepokojacy nastroj - chyba najbardziej klimatyczny na płycie wałek.
8. Conquer or Die 9/10 - popis boskiego brazylijczyka. Kiko przedstawia się tutaj wszystkim ugruntowując swoja pozycje wioślarza Megadeth.
9. Lying in a State 9/10 - płynna kontynuacja Conquer, szkoda że nie grali tego na koncertach w takim układzie. Bardzo fajne wokale, dobry refren, świetna współpraca dwóch gitar. Jest kilka takich naprawdę klasowych Megadethowych zagrań.
10. Emperor 7/10 - nieznośnie hiciarski. Niby mi się nie podobał, ale wpada w ucho i bardzo ładnie wchodzi. Refren bardzo śpiewalny, az szkoda że nie grali tego na koncertach.
Bonusy:
Melt Ice Away 6.5/10 - fajne gitary, nie lubię wokali na początku. Ogólnie przyjemny rocker. A w ogóle to cover
Me Hate You 6.5/10 - znowu rocker, pewnie te kawalki odpadły bo nie pasowały do reszty albumu. Pasowałby ten wałek na Collidera i niekoniecznie ma to pejoratywny wydźwięk. Pare "ear candies" się znajdzie, bardzo dobry refren. Riff przed solo też dobry, ale same sola bez szału. Sa tam momenty, trzecie solo jest w sumie naprawde dobre.
Last Dying Wish 7/10 - szkoda, że nie trafil na płytę. Fajne wokale stylizowane na komunikaty wygłaszane przez jakiś interkom. Sporo ciasteczek do wyłapania,
Ostatnio zmieniony ndz lip 18, 2021 10:45 pm przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapomniałeś o zdecydowanie najlepszym bonusie, czyli Look Who's Talking.
Z ocen wnioskuję, że polecasz album.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Bardzo solidny płyt, nawet ja polecam!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Ja też polecam, najlepszy Mega od TSHF (tak, od Endgame też).
Też się przychylam. Jako album najlepszy Dejw od dawien dawna.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To prawda; Conjuring II
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdecydowanie. Mam do tego albumu szczególny stosunek, bo to na Dystopia Tour zaczalem latać za zespołem po Europie. Także to bardzo szczególny album w mojej relacji z Megadeth
Dystopia jest świetna, nie spodziewałem się po słabym super collider tak dobrego albumu. Sztos, lepszy niż każdy inny ostatni album "dużego zespołu".
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
^jesli chodzi w sama Wielka 4, to bardziej lubie wracac do For All Kings, i to tak zdecydowanie.
akurat Anthrax spamuje Jutuby z okazji 40tki.
juz nie wspominajac o np. ostatnim Exodusie, ktory wyciera Dystopia glebe.
ale TAK - album ma dobre momenty.
akurat Anthrax spamuje Jutuby z okazji 40tki.
juz nie wspominajac o np. ostatnim Exodusie, ktory wyciera Dystopia glebe.
ale TAK - album ma dobre momenty.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Blood In Blood Out jest fajny, ale to jednak więcej dokładnie tego samego. Ja już dawno się nie jaram kolejnymi albumami Overkill, Testamentu (wyjatek: Dark Roots), bo robią cały czas to samo i to oczywiście przyjemna muzyka, fajna do poskakania na gigu, ale sto razy bardziej wole płyty takie jak Dystopia, czy wspomniane For All Kings, które sa z różnych powodow nieco inne.
Oj Dystopia zjada Blood in.
Choć uważam, że Exodus czy np. Kreator w swoich dyskografiach nie mają żadnego słabego ani nawet średniego albumu i uwielbiam ich ostatnie twory to zaryzykuje stwierdzenie, że Dystopia to najlepszy album po 2010 z tych topowych Thrashowych zespołów. Jak dla mnie jedna z topowych płyt Megadeth
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
gusta, i tyle.
BIBO powoduje, ze w zasadzie zapominam o Dystopii.
a w listopadzie Gary z ekipa zapewne przypieprza na grubo z Persona Non Grata.
niech jeszcze Tom tylko pokona chorobe.
BIBO powoduje, ze w zasadzie zapominam o Dystopii.
a w listopadzie Gary z ekipa zapewne przypieprza na grubo z Persona Non Grata.
niech jeszcze Tom tylko pokona chorobe.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I nagraja znowu to samo.
To ja już wolę plyte, gdzie dostaje Conquer or Die
To ja już wolę plyte, gdzie dostaje Conquer or Die
nie oczekuje niczego innego, jak soczystego thrashu w najlepszym wydaniu, a EXO sukcesywnie go dostarcza 
https://www.metalnews.pl/ksiazki/megade ... peace/amp/
w oryginale juz przerobilem, ale pewnie szarpne jeszcze te wersje.
w oryginale juz przerobilem, ale pewnie szarpne jeszcze te wersje.