Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: Deleted User 5490 »

Pewnie będą opowiadali jak to ciężko i owocnie pracowali z Cavemenem w studio. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

Tweener pisze: pn lip 19, 2021 4:35 pm Bluray oznacza, że będzie materiał filmowy?
Albo super format audio. Dolby Atmos 7.1.4 (czy jakos tak) nie zmiesci sie na zwykłe cd :wink: Choc wiadomo, ze materiał video bylby w tym wypadku bardziej pożądany.
Dla mnie okładka najlepsza od czasów BNW, choc wiadomo, że w wypadku japońskiego motywu można było poszalec ze szczegółami bardziej niz na SIT. No ale taką chłopaki mają koncepcje. Czekam!! :jee:

Ten tytuł brzmi tak „niemejdenowsko”, że gdyby wyplynelo to jakiś czas temu, chyba nikt by nie zwrocił na to uwagi :mryellow:
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2021 4:54 pm przez Saul, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Ciekawym czy choć jeden numer będzie - choć odrobinę - riffowym rockerem. Coś wątpię ;)
Falubaz
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Falubaz »

witam po dłuuuuugiej przerwie. W oczekiwaniu na nowy materiał, zapraszam wszystkich do odwiedzenia mojej nowej strony z bootlegami. Wszystkie koncerty opisane ( przeszło 2000 pozycji), może ktoś znajdzie coś dla siebie, całość poukładana trasami,do tego okładki płyt, plakaty promujące trasy, bilety, myślę że każdy się tam odnajdzie:). Strona otwiera się dość długo, w zależności od sprzętu (PC), ale też od dużej ilości materiału video. Oczywiście całość to nagrania bezstratne .
Sugestie odnośnie strony mile widziane, i zapraszam do wymiany :)
kontakt priv.

https://butcher111115.wixsite.com/wwwbutcherplcom
No More Lies
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

No dość interesująco zapowiada się ten album, trzy epiki Harrisa na koniec, hmm..... Mam nadzieję, że Stefan jednak skomponował coś odrobinę bardziej ciekawego niż TRATB, gdzie w środkowej części usypiam :D

Co do Eddiego, mnie się podoba, w fajnym stylu zrobiony. Ale czarne tło, czyli tak jak na BoS, to już wg. mnie lekkie lenistwo, mogli pokusić się o jakieś delikatne motywy w tle. Cóż, ja tam jestem ukontentowany, czekam do 3. września ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Schizoid pisze: pn lip 19, 2021 4:11 pm
Geri666 pisze: pn lip 19, 2021 4:05 pm Uuu Murray nic nie napisał?
Na szczęście nie :jee:
Aż tak go nie lubisz?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

sekcjazwlok pisze: pn lip 19, 2021 4:25 pm
Schizoid pisze: pn lip 19, 2021 4:18 pm

Wilkinson też dawał radę, The Wicker Man prezentował się dobrze.
Ten kosz na pranie? Nieee no
:roll:
Mark Wilkinson jest twórcą tej okładki :D
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

To już wimy co ma wspólnego Adam i Ewa z Samurajami.... nic
O ile jak ktoś widział koncówkę teledysku TWOTW to moze nie byl so konca zaskocozny, albo w ogóle (no nie oszukujmy się teledysk jesrt dość spójny temtycznie, a samuraj tam jest... no trochę z dupy), no to w trakcie tego hypu z Ucztą BAltazara raczej nikt się nie spodziewał. Wiec zaskoczyć się udało. Trochę może szkoda bo motywy biblijne byłyby ciekawe, no a mi osobiście TWOTW to pasował jako część większej całości, który rozwija sie w kolejnych utworach. Ale kto mówił ze to ma być concept album. I fakt faktem co by nie mówić zespoł zaskoczył. Zawsze coś. Nawet samym tytułem. Pierwszy raz nazwali płytę nie po angielsku.
Saul pisze: pn lip 19, 2021 4:48 pm
Dla mnie okładka najlepsza od czasów BNW, choc wiadomo, że w wypadku japońskiego motywu można było poszalec ze szczegółami bardziej niz na SIT. No ale taką chłopaki mają koncepcje. Czekam!! :jee:
Mogli! Zwłaszcza że w teledysku było dużo małych szczególików i nawiązań. Mam troche wrażenie że te okładki wyrenderowane komputerowo z Edkiem 3D to są takie trochę niedokończone, jakby nie przeszly ostatniego etapu (nie mówię o DoD, bo ona akurat na prawdę nie była dokończona), aczkolwiek sam Edek samurai jest fajny

Myślę że będzie to coś ciekawego. Tylu narzekało ze w obozie Maidenowym się nic nie zmienia od lat, a tu są jakieś małe nowości.
Ace pisze: pn lip 19, 2021 4:00 pm No i ciekawość zostanie zaspokojona we wrześniu. Wyglada ciekawie, tytuły nic nie mówią :P.

Ale skoro teraz jest SENJUTSU, to następna już na pewno będzie: Dywizjon303 albo Husaria albo Pogoń! :dance:
A singiel promujący nazwą "Schabowy"
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Czy ktoś z Was zna kanji i jest w stanie rozszyfrować napis z okładki?
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?

Post autor: Zakkahletz »

Bon Dzosef pisze: pn lip 19, 2021 3:04 pm Obrazek

Nie podoba mi się ten styl.
A dla mnie ma stajla.

Generalnie nowy album: so far, so good. :P
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: pn lip 19, 2021 4:50 pm Ciekawym czy choć jeden numer będzie - choć odrobinę - riffowym rockerem. Coś wątpię ;)
Mysle, że nie ma takiej potrzeby.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: pn lip 19, 2021 4:01 pm
Emilio pisze: pn lip 19, 2021 3:58 pm Łącznie płyta trochę krótsza od TBOS, ale zupełny brak krótkich utworów trochę niepokoi. Ogólnie uważam, że ta płyta to będzie przedłużenie BoS, nawet okładka w tym samym stylu. Edek i brak tła. Szkoda, gdzie te okładki przesycone szczegółami jak w SiT...
Brakuje mi tej komiksowości ich okładek. Przecież kiedyś mieli jedne z najlepszych na całym rynku muzycznym, po co się od tego odcinać? Chyba, że ten nowy styl symbolizuje nowe Maiden, które ze starym nie ma aż tak wiele wspólnego.
Oj tak. O ile na TBOS to jeszcze działało, to jednak wolałbym tego Edka w majańskiej swiatyni, z kalendarzem, piramidami i reszta klimatycznego stuffu, nie mówiąc o nowej gdzie zamiast Samuraja wolalbym wielki mix japońskich motywów
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2021 6:18 pm przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Bon Dzosef pisze: pn lip 19, 2021 6:16 pm
Zdan pisze: pn lip 19, 2021 4:50 pm Ciekawym czy choć jeden numer będzie - choć odrobinę - riffowym rockerem. Coś wątpię ;)
Mysle, że nie ma takiej potrzeby.
Ja z kolei myślę, że przydałoby się choćby w ramach kontrastu do długich plumkających epickich kloców.
Deleted User 5490

Zdan. Sądzę, że zamiast tego zriffowanego rockera, w jednym z numerów Dickinson będzie próbował przekonać Cię, że potrafi grać na fortepianie i zajmie mu to kilka minut. 8)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

dostoevsky pisze: pn lip 19, 2021 4:07 pm Jest i zespołowa fota - ale jakoś dziwnie tutaj każdy z nich wygląda:
Obrazek
Ta fota to jakiś fotomontaż, widziałem już te gęby, wydaje się, że są doklejone do postaci.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Trochę "przeraża" ilość długich numerów, bo to może sugerować niezachwiany schemat z ostatnich płyt: intro/outro basowe, powtarzanie w kółko tych samych patentów i takie właśnie przeciąganie materiału. No ale na początku września się okaże co i jak.

Eddie na okładce nawet ok, ale brakuje mi tła i umiejscowienia go w jakiejś sytuacji. Poszli na łatwiznę (czarne tło) jak na poprzedniej.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Mi okładka naprawdę się podoba, w stylu ostatniej, ale dynamiczna i Eddie brutal, fajna taka między oczy. Szkoda, że muza zapewne między oczy nie będzie. Mówię wam- dopóki współpracują z Shirleyem i będą optować przy tym brzmieniu live w studio NIC się nie zmieni. Tyle, że oni nie mają po 40 lat i duża szansa, że to ostatnia ich płyta, więc nie będzie już czasu na zmiany. Zresztą, nawet jakby czas był, to i tak by nic nie zmieniali.
Deleted User 5490

Nie wiem co tam będzie na tej płycie w warstwie tekstowej i czy będzie koncepcyjnie. Jakoś ten samuraj na okładce z tytułem pisanym napisem stylizowanym na japońszczyznę nie kojarzy mi się z okładką w stylu "koniec wieńczy dzieło", czyli okładkę płyty pożegnalnej. Następną 18tą, pożegnalną płytę nagrają w 2030 roku i wtedy dopiero zobaczysz...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: pn lip 19, 2021 6:36 pm Nie wiem co tam będzie na tej płycie w warstwie tekstowej i czy będzie koncepcyjnie. Jakoś ten samuraj na okładce z tytułem pisanym napisem stylizowanym na japońszczyznę nie kojarzy mi się z okładką w stylu "koniec wieńczy dzieło", czyli okładkę płyty pożegnalnej. Następną 18tą, pożegnalną płytę nagrają w 2030 roku i wtedy dopiero zobaczysz...
A na okładce będzie nagrobek Eddiego nawiązujący do LAD ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Ciekawe, jak Senjutsu wypadnie jako otwieracz. Długościowo ten utwór jest podobny do If Eternity Should Fail. Pamiętam narzekanie przed premierą The Book of Souls, "że jak to otwieracz ma ponad 8 minut", a był to jeden z najlepszych utworów na płycie. Myślę, że to będzie mocne uderzenie z azjatycko brzmiącymi melodiami.
ODPOWIEDZ