Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Megadeth

Post autor: octavian »

Bon Dzosef pisze: pn lip 19, 2021 1:11 pm I nagraja znowu to samo.
No i chyba o to chodzi, nie ? Exodus to Exodus i lepiej niech tak pozostanie. Nie ma co w przypadku takich zespołów szukać na siłe jakichś nowych rozwiązań bo przeważnie nic dobrego z tego nie wychodzi. Poza tym gdyby Exodus nagrał teraz cos w innym stylu to byłoby nieprzychylnie przez wiekszość odebrane
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

octavian pisze: wt lip 20, 2021 2:28 pm
No i chyba o to chodzi, nie ? Exodus to Exodus i lepiej niech tak pozostanie. Nie ma co w przypadku takich zespołów szukać na siłe jakichś nowych rozwiązań bo przeważnie nic dobrego z tego nie wychodzi. Poza tym gdyby Exodus nagrał teraz cos w innym stylu to byłoby nieprzychylnie przez wiekszość odebrane
Exodus nagrał płytę gdzie szukał czegoś innego i nie spotkała się ze specjalnie dobrym przyjęciem. Niech po prostu nagrywają swoja thrashową młóckę. Overkill też miał różne okresy a jednak to czego fani od nich oczekują i to co im najlepiej wychodzi to thrashowe pociski w pysk.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja np. bardzo lubię Endoramę. Sto razy bardziej niz wszystkie Blood In Blood Outy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: wt lip 20, 2021 3:03 pm
Ja np. bardzo lubię Endoramę. Sto razy bardziej niz wszystkie Blood In Blood Outy
To jest nie taki najgorszy album (choć nawet w swojej klasie to nic powalającego). Po prostu nie powinien wyjść pod szyldem Kreator bo nijak ma się do reszty dokonań tej kapeli.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

To jest identyczna sytuacja jak z "Chameleonem" Helloween.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

barsiarz pisze: śr lip 21, 2021 7:56 am To jest identyczna sytuacja jak z "Chameleonem" Helloween.
Też zawsze miałem takie wrażenie choć "Chameleon" bardziej pasuje do Dyń niż "Endorama" do Kreatora.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Endorama jest lepsza niż wszystko co Kreator wydał po niej. #niepopularnaopinia
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sadek pisze: śr lip 21, 2021 3:25 pm Endorama jest lepsza niż wszystko co Kreator wydał po niej. #niepopularnaopinia
Ja się zgadzam

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie lubię współczesnego Kreatora ale wydali potem "Violent Revolution" więc nie mogę się zgodzić.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

I Enemy of God.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A ja lubię, bo jest bardziej heavy :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

pz pisze: śr lip 21, 2021 5:37 pm A ja lubię, bo jest bardziej heavy :)

+1
A GOV uwielbiam
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

XXI Kreator jest dużo lepszy niż ten jednorodny napierdol z pierwszych płyt. Tym sie mozna jarac na początku przygody z metalem, ale żeby tego słuchać będąc ukształtowanym sluchaczem?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr lip 21, 2021 10:08 pm XXI Kreator jest dużo lepszy niż ten jednorodny napierdol z pierwszych płyt. Tym sie mozna jarac na początku przygody z metalem, ale żeby tego słuchać będąc ukształtowanym sluchaczem?
Nie jestem na początku przygody z metalem. Współczesny Kreator to turbo-uber-mega nudy jak dla mnie. Słucham napierdolu z pierwszych płyt chętnie będąc ukształtowanym słuchaczem. ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ty ogólnie chętnie słuchasz napierdolu. Nie wiem czy jesteś tu dobrym przykładem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: śr lip 21, 2021 10:23 pm Ty ogólnie chętnie słuchasz napierdolu. Nie wiem czy jesteś tu dobrym przykładem :)
Dlaczego nie w sumie? Ukształtowanym słuchaczem jestem, dużo już po początkach przygody z metalem, wolę wczesnego Kreatora niż współczesnego. Dodam, że wśród moich znajomych słuchających metalu taka postawa jest prawie w 100% - nie znam prawie nikogo kto woli współczesnego Kreatora od tego wczesnego.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: śr lip 21, 2021 10:16 pm
Bon Dzosef pisze: śr lip 21, 2021 10:08 pm XXI Kreator jest dużo lepszy niż ten jednorodny napierdol z pierwszych płyt. Tym sie mozna jarac na początku przygody z metalem, ale żeby tego słuchać będąc ukształtowanym sluchaczem?
Nie jestem na początku przygody z metalem. Współczesny Kreator to turbo-uber-mega nudy jak dla mnie. Słucham napierdolu z pierwszych płyt chętnie będąc ukształtowanym słuchaczem. ;)
No jesteś ukształtowany w taki sposób, że oczekujesz od zespołów żeby ciągle nagrywały to samo, a z nowej fali najbardziej lubisz te odtwórcze zespoły.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr lip 21, 2021 11:15 pm
Zdan pisze: śr lip 21, 2021 10:16 pm
No jesteś ukształtowany w taki sposób, że oczekujesz od zespołów żeby ciągle nagrywały to samo, a z nowej fali najbardziej lubisz te odtwórcze zespoły.
Zespoły to mogą sobie nagrywać to samo byleby to dobre było. Tak samo z nową falą - mój ulubiony zespół z niej to Wytch Hazel a oni miejscami brzmią jak pełen rip-off z Thin Lizzy i Wishbone Ash. Czy mi to przeszkadza? Nie bo robią to doskonale - z płyty na płytę coraz lepiej. Mój inny ulubiony zespół - Sacred Steel też nagrywał dość różne płyty.

Tak, że tak. Jestem ukształtowany. Jak każdy kto słucha muzyki pewien kawał czasu. Rozumiem, że jak nie mam tożsamego gustu z Twoim to generalnie mam zabierać manatki i spadać bo to nie prawdziwe ukształtowanie? Czy może jakoś jeszcze inaczej?
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Jeżeli ktoś oczekuje od Exodusa żeby nagrał coś innego tak jak to zrobił np Kreator na Endoramie to niech posłucha sobie innej kapeli. A zarzut odnośnie Exodusa że nagrywają ciągle to samo jest mocno nietrafiony. I jakos dziwnie mi sie to czyta kiedy napisał to ktoś kto rzekomo uważa sie za "ukształtowanego słuchacza" :) :wink:. Bo czy np. Blood In, Blood Out to muzycznie ten sam album co Exhibit B: The Human Condition? Albo jest taki sam jak The Atrocity Exhibition: Exhibit A ? Nie jest. A to, ze grają na tych płytach ciągle thrash metal to wcale nie świadectwo tego że Exodus nagrywa takie same albumy od lat
Jak dla kogoś "napierdol" czyli ostrzejsze granie niż Megadeth i Metallica jest kiepskie z punktu to na pewno będzie uważał że ostatnie płyty Kreatora są lepsze niż te pierwsze :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

czyli ostrzejsze granie
Ostrość to nie jest jedyna wartość w metalu. Te płyty są po prostu kwadratowe i nudne, jarałem się nimi w gimnazjum, ale ile można słuchać takich rzeczy?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ