The Writing on the Wall - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
7
13%
9
7
13%
8
11
21%
7
9
17%
6
6
11%
5
4
8%
4
3
6%
3
1
2%
2
3
6%
1
2
4%
0
0
Brak głosów

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Re: 15.07.2021 premiera nowego singla: The Writing on the Wall

Post autor: Frank Drebin »

Niektórzy na tym forum starają się na siłę zakłamywać rzeczywistość, bo tak jest im chyba łatwiej pogodzić się z nieoptymalną formą ich idoli.

Dlaczego niby nie porównywać tych kawałków? Jak oceniam jakość 2 utworów to interesuje mnie wyłącznie właśnie ich jakość a nie historie życiowe muzyków, ich przejścia, rozwody, odwyki i dyspozycja dnia.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Dokładnie. Co mnie obchodzi, że gość, który mi akurat śpiewa ma 100 lat, jest po trzech zwałach i w ogóle dobrze, że żyje? Odpalając płytę chcę słuchać muzyki w najwyższej jakości. Chce słuchać dobrze zaśpiewanych, zagranych i wyprodukowanych numerów. Bo jak to ma być- słucham sobie i myślę "no chujowe, ale nie oczekujmy więcej od dziadków". Ale po co słuchać czegoś, co jest słabe i brzmi jak zagrane przez starych i dla starych ludzi? I nie chodzi mi teraz akurat o Maiden konkretnie, tylko o takie tłumaczenie samemu sobie, że "jest do dupy, ale i tak słucham".
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

sajki pisze: ndz lip 25, 2021 4:12 pm Dokładnie. Co mnie obchodzi, że gość, który mi akurat śpiewa ma 100 lat, jest po trzech zwałach i w ogóle dobrze, że żyje? Odpalając płytę chcę słuchać muzyki w najwyższej jakości. Chce słuchać dobrze zaśpiewanych, zagranych i wyprodukowanych numerów. Bo jak to ma być- słucham sobie i myślę "no chujowe, ale nie oczekujmy więcej od dziadków". Ale po co słuchać czegoś, co jest słabe i brzmi jak zagrane przez starych i dla starych ludzi? I nie chodzi mi teraz akurat o Maiden konkretnie, tylko o takie tłumaczenie samemu sobie, że "jest do dupy, ale i tak słucham".
Aha czyli twoim wymogiem jako odbiorcy jest to że pomimo coraz gorszej formy wokalnej jak i zdrowotnej jest najwyższa jakość wykonania tak?
Ciekawa teoria i trochę bezsensu bo to tak jakbyś postawił jakiegoś Roberto Baggio przy Ronaldo i oczekiwał że ten pierwszy będzie grał na poziomie drugiego.
Nie ja nie twierdzę że skoro ktoś jest już stary to należy mu wybaczyć wszystko, twierdzę tylko że totalną głupotą jest porównanie samej jakości wykonania pomiędzy starcem a młodym. No ale skoro dla was to dziwne to ok.

A i skoro jesteś taki zafascynowany tym młodym to słuchaj jego a nie starego jęczacego dziada. Chyba najlepsze wyjście.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Czyli wychodzi na to, że przed zakupem każdej płyty i przesłuchaniem jakiegokolwiek utworu trzeba dokładnie prześledzić biografię i zakręty życiowe danego artysty. Jak się np. okaże, że miał trudne, skomplikowane dzieciństwo, a jego ulubionego szczeniaczka potrącił samochód, to z automatu dostaje +10 punktów do oceny.
Deleted User 1499

Frank Drebin pisze: ndz lip 25, 2021 4:37 pm Czyli wychodzi na to, że przed zakupem każdej płyty i przesłuchaniem jakiegokolwiek utworu trzeba dokładnie prześledzić biografię i zakręty życiowe danego artysty. Jak się np. okaże, że miał trudne, skomplikowane dzieciństwo, a jego ulubionego szczeniaczka potrącił samochód, to z automatu dostaje +10 punktów do oceny.
Ja pierdole serio? :facepalm:
Czy czytanie zrozumieniem jest w Dzisiejszych czasach Aż tak trudne?
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Chłopcze, po pierwsze nie emocjonuj się tak. Po drugie, stawianie wielkich liter w środku zdania nie świadczy o tobie najlepiej. Po trzecie - bo widzę, że czytanie ze zrozumieniem faktycznie nie jest twoją najmocniejszą stroną - powyżej doprowadziłem do absurdu tezę, że oceniając jakość utworu należy brać pod uwagę czynniki zewnętrzne, takie jak wiek artysty.
Deleted User 1499

:lol:
Nie no wysiadam z tego forum na jakiś czas. Zrobiło się strasznie niesmacznie.
A chłopcze to sobie mów do kumpli z piaskownicy.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Wybacz, ale nie skorzystam z tej dziwnej rady. Natomiast jest to określenie idealnie pasujące do forumowiczów, którzy się niepotrzebnie emocjonują, używają infantylnych argumentów i kaleczą j. polski:-)
Deleted User 1499

Wiesz co?
Kaleczą to tacy jak ty te forum, do tego stopnia że coraz rzadziej tu zaglądam i zresztą nie tylko ja. A jak już zajrzę to spotykam przemądrzalców nie do przegania. Piszesz bzdury i jeszcze twierdzisz że obalasz jakieś tezy, że się emocjonuje.
Bawcie się tu najlepiej, ja wnioskuję o bana, bo naprawdę atmosfera tu jest tak chujowa że się odechciewa.

Cześć i czołem miło było.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

>bawcie się tu najlepiej
>wnioskuję o bana

??? XD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wydaje się oczywiste, że od artysty należy oczekiwać, że dostarczy najlepszy możliwy produkt. To, że z wiekiem możliwości są mniejsze, to też nic dziwnego, tylko artysta musi sobie z tego zdać sprawę. Gillan nie próbuje już wyciągać jak w Child in Time a zespół się do tego dopasował i np. Infinite słucha mi się bardzo dobrze. Zobaczymy jak będzie na albumie Maiden. Na singlu Dickinson nie przesadza i wokalu się nie czepiam (a na poprzednich płytach były momenty, gdy właśnie wokal utrudniał mi odbiór). Dla mnie po prostu cały numer jest przeciętny. Uważam, że stać ich na dużo więcej. Tytułowy z BoS to dla mnie jeden z ulubionych numerów a to było tylko kilka lat temu.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i usunął konto. Śpij słodko, aniołku (*)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

pz pisze: ndz lip 25, 2021 5:32 pm Uważam, że stać ich na dużo więcej. Tytułowy z BoS to dla mnie jeden z ulubionych numerów a to było tylko kilka lat temu.
Ja jestem spokojny o to, że na albumie znajdą się utwory o poziomie zbliżonym do TBOS czy Starblind.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Frank=Pierre? :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Schizoid pisze: ndz lip 25, 2021 5:37 pm No i usunął konto. Śpij słodko, aniołku (*)
Co to za user? jaka ksywke miał? Killers tez usunal konto :D

Edit:

Czyzby Sekcja zwlok? :mrgreen:
Budziol pisze: ndz lip 25, 2021 5:56 pm Frank=Pierre? :)
Nie, to inny user jest. :)
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2021 7:09 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sekcjazwłok

Deleted User 2259

No, edytowałem posta. To Pierre odetchnie :twisted:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Budziol pisze: ndz lip 25, 2021 5:56 pm Frank=Pierre? :)
Pierre pisał, że on troluje pod własnym nickiem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Wlazłem na forum i trochę się pogubiłem. Możecie odpowiedzieć mi na 2 pytania?
1. Kto tu dokonał dziś samogwałtu.... sorry, miało być samozbanowania się z forum?
2. Kto to jest Frank Drebin, tzn. kto ma tą ksywę? Skoro nie jest mną, to kim jest? :)

Wybaczcie staremu te pytania, ale czasem ja sam nie wiem kim jestem. Zwłaszcza jak pośpię tylko 2 godziny i się obudzę. Jedno jest pewne. Frank to nie ja, a ja to nie Frank.
Deleted User 2259

1. Sekcja zwlok
2. Caladan Brood - stara ksywka, czy cos takiego
ODPOWIEDZ