nowe reedycje?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
nowe reedycje?
Ostatnio na jakimś portalu przeczytałem że szykowane są nowe reedycje płyt z dodatkowym nieznanym materiałem. Szczerze mówiąc nie bardzo w to wierze ale na wszelki wypadek wole zapytać. Ktoś coś słyszałe? wie? jakieś szczegóły?
Re: nowe reedycje?
Posiadamy tylko taka informacje, iż Kevin Shirley (producent plyt Maiden) zaszył się w swoim studio i proacuje nad starszym materiałem Maiden. Nie wiadomo jednak czy remasteruje stare nagrania zespolu, przygotowujac je do wydania w formie DVD-Audio - tak jak kiedys zapowiadal managment Maiden (Kevin jest dobry w mixach 5.1, ostatnio wykonal dobra robote dla Slayera i ich ostatnim DVD Still Rein in Blood), czy tez planowana jest nowa reeedycja.
Istnieje tez taka ewentualność, że Shirley obrabia stare nagrania video do kolejnej serii "The History Of Iron Maiden" czyli tzw. Early Days II.
Czas pokaze.
Istnieje tez taka ewentualność, że Shirley obrabia stare nagrania video do kolejnej serii "The History Of Iron Maiden" czyli tzw. Early Days II.
Czas pokaze.
Oby nie remasterowali zremasterowanych już remasterów
Jestem na ostanim zakręcie jeśli chodzi o tą edycje z 98 (brakuje mi 2 sztuk). nie przeboleje kolejnej zmiany 
Ja już jakiś czas temu słyszałem o kolejnej reedycji, w którą mają wejść również płyty poźniejsze od "Live At Donnington" (podobno nawet "Brave New World").
Jak by się to potwierdziło to bym się cieszył. Fajnie jak jeszczy wykonali reedycje wszystkich singli (jak ostatnio NOTB).
No jak będą to reedycje wszystkich płyt to będzie to chyba tylko trzepanie kasy.
Właściwie to ciekawe co maja zamiar tam zamieścić bo teledyski mamy na Visions of the beast, koncerty miejmy nadzieję na kolejnych częściach DVD. Zostały tylko single. Może będzie to podobne do tej z 95 roku. Tylko że tamta była limitowana.
Zaraz. zaraz..czytajac kolejne posty dochodze do wniosku, ze w nastepnym pojawi sie informacja o dacie wydania takiej reedycjiPiwowarus pisze:No jak będą to reedycje wszystkich płyt to będzie to chyba tylko trzepanie kasy.Właściwie to ciekawe co maja zamiar tam zamieścić bo teledyski mamy na Visions of the beast,.
Podsumujmy - informacja o reedycji nie jest na razie zadna informacja -tak jak powiedzielismy, na obecna chwile nie ma zadnej reedycji a jest tylko praca w studio Kevina Shirleya nad "niewiadoma"
No masz racje Mayer, ale ludzie na forum lubią trochę sprawe rozdmuchać i gdybać co będzie później:):)
UpTheIrons
Ale gdyby przyszło co do czego to mam nadzieję, że na reedytowanym "Brave New World" w booklecie będzie sprostowanie, że Blaze jest współautorem piosenki "Dream Of Mirrors" 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na to nie licz.Thorwald pisze:Ale gdyby przyszło co do czego to mam nadzieję, że na reedytowanym "Brave New World" w booklecie będzie sprostowanie, że Blaze jest współautorem piosenki "Dream Of Mirrors"
Co do reedycji to oficjalnie o niczym takim nie wiadomo... Możliwe, że kilka albumów ukazałoby się na DVD-A, nic nie wyklucza także reedycji całego materiału na CD, ale to na razie tylko plotki nie podparte żadnymi faktami ani wypowiedziami managementu czy zespołu.
W sumie te 6 lat od poprzedniej reedycji to nie tak dużo
A ja tak konsekwentnie sie zaopatrywałem w płytki a tu takie coś... moze jednak ta reedycja bedzie za 10 lat...wtedy nie bede żałował 
po co kolejna reedycja albumów?? niech wydadza reedycje singli bo z tymi jest coraz trudniej no i ceny sa zabujcze
Popieram. Jak dla mnie to jest nie potrzebne. Jeżeli są jeszcze jakieś bonusy których nie dali do reedycji niech wpychają do singli i nowe single wydadzą a albumy, przecież już mamyLoRdI pisze:po co kolejna reedycja albumów?? niech wydadza reedycje singli bo z tymi jest coraz trudniej no i ceny sa zabujcze
czego się nie robi dla kasyLoRdI pisze:po co kolejna reedycja albumów??
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Powtarzam po raz kolejny - nikt nie karze Wam tego kupować
Ale w sumie czego, jak nawet nie wiadomo czy cos takiego będzie?
Ale w sumie czego, jak nawet nie wiadomo czy cos takiego będzie?
hehe.. nie wiadomo czy bedzie cos a juz szum.. po co dlaczego, to trzepanie kasy itp.. poczekajcieaz cos bedzie wiadomo 
a nawet jesli by wyszly reedycje wszystkich albumow z dodatkami to dobrze.. nowi fani ktorzy jeszcze nie posiadaja albumow beda mogli z tego skorzystac.. a kto juz ma to poprostu nie kupi.. chyba ze bedzie chcial..
a nawet jesli by wyszly reedycje wszystkich albumow z dodatkami to dobrze.. nowi fani ktorzy jeszcze nie posiadaja albumow beda mogli z tego skorzystac.. a kto juz ma to poprostu nie kupi.. chyba ze bedzie chcial..
Ale przecież stare reedycje nadal są dostępne w sklepach, masa tego leżySim0n pisze:hehe.. nie wiadomo czy bedzie cos a juz szum.. po co dlaczego, to trzepanie kasy itp.. poczekajcieaz cos bedzie wiadomo
Edit:
Dla przykładu wczoraj w Szczecińskim Empiku zakupiłem TNOTB z którego jestem bardzo dumny
Reemaster Maiden ale w dvd audio +dodatki video takie by było najlepsze oczywiscie Early...vol 2 itd to by był rarytas Reemaster ale w dvd audio +dodatki video takie by było najlepsze oczywiscie oprócz tego Early D...vol 2..3. itd również
Poprawiam poprzednie
Reemaster Maiden ale w dvd audio +dodatki video takie by było najlepsze oczywiscie Early...vol 2 itd to by był rarytas
Reemaster Maiden ale w dvd audio +dodatki video takie by było najlepsze oczywiscie Early...vol 2 itd to by był rarytas
Jest taka funkcja ZMIEŃ