Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen

Świetna kapela, świetna płyta!
A co do polskiego rapu to @Invader weź chociażby OSTR, Łona, Eldo, Peja, starsze rzeczy Fisza, Wzgórze Yapa 3, Molesta, Trzyha, stary Tede, pfffffff..... już dalej to nie wiem, aż takim maniakiem haha rapu nie jestem. Trochę rzeczy się liznęło przez lata, ale żebym słuchał to najwięcej OSTR bo nawet parę płyt miałem. Świetne beaty, dużo jazzowych klimatów. Hmm.. z nowych to KęKę mi coś kiedyś kumpel włączał to nawet szło posłuchać. O, no Paktofonika, Kaliber 44 czy Pezet ale to raczej samo przez się.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Hmm jeśli chodzi o rap to ja jeśli już czasem słucham to albo jakichś trochę ambitniejszych tresciowo rzeczy, albo bardziej technicznych. Możesz sprawdzić np Łone (z tych pierwszych), albo Eripe (z tych drugich)Invader pisze: ↑śr lip 28, 2021 12:47 amTego i tego, co polecisz, to posłuchamBon Dzosef pisze: ↑śr lip 28, 2021 12:41 am A czego oczekujesz od rapu? Formy czy tresci? Jesli formy to raczej nastawionej na efektowne gry slowne, czy bardziej klimatu?![]()
Piasek - Pogodniej (Zloty Srodek)
-
Deleted User 2259
widman, Bon Dzosef - dzieki za polecenie. Molesty cos tam slyszalem na YT, wiec trza sie bedzie zagłebic.
A teraz:
Megadeth - Risk
A teraz:
Megadeth - Risk
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Dla mnie osobiście najlepszą płytą polskiego rapu ever jest DonGuralEsko - Magnum Ignotum.
Wszystkich wymienianych tu wykonawców słuchałem, znam, cenię (jednych bardziej drugich mniej), ale to DGE z tym albumem u mnie wygrywa wszystko, niesamowite teksty.
+ Jak ktoś lubi klasykę to wiadomo Spawacze, Mad Rappaz, Bolec, Liroy hehe
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Ozzy Osbourne - Live At Budokan

No, też wymieniamy tak naprawdę jakiś wierzchołek rapu polskiego. Być może w podziemiu albo mniej popularni byli/są inni goście. Trzeba szukać. Mnie to akurat czasu szkoda trochę, bo to nie mój priorytet. No ale jak mi ktoś dobry rap włączy to już nie te lata żeby wyskoczyć jak poparzony. Niech sobie leci.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

-
Deleted User 2259
Piasek - Jeszcze Bliżej
Uwielbiam głos tego gejucha <3
Uwielbiam głos tego gejucha <3

Kat - 38 Minutes Of Life
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Britney Spears - Born To Make You Happy
Chyba jej najlepszy utwór, choć nie znam tych późniejszych płyt. Trza będzie coś kupić, trochę to dziwnie będzie wyglądało, jak zamówię w rockserwisie, a całe życie prog tam zamawiałem
Chyba jej najlepszy utwór, choć nie znam tych późniejszych płyt. Trza będzie coś kupić, trochę to dziwnie będzie wyglądało, jak zamówię w rockserwisie, a całe życie prog tam zamawiałem

Furia - Martwa Polska Jesień
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller