Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Będzie ten 2 singiel przed wydaniem płyty, czy nie? 
właśnie miałem napisać, że wyszła jakaś wersja esefeks. Ktoś sprawdzał czym się różni?Geri666 pisze: ↑pn sie 16, 2021 8:59 pm https://www.youtube.com/watch?v=ouNrpm0zRWg
póki co masz nową wersję teledysku i bądź zadowolony xd
Dźwięki typu grzmoty czy ciachniecia katanąSiwy pisze: ↑pn sie 16, 2021 9:01 pmwłaśnie miałem napisać, że wyszła jakaś wersja esefeks. Ktoś sprawdzał czym się różni?Geri666 pisze: ↑pn sie 16, 2021 8:59 pm https://www.youtube.com/watch?v=ouNrpm0zRWg
póki co masz nową wersję teledysku i bądź zadowolony xd
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Jest tak słaby, że robią remastera prawie miesiąc po premierze 
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
Deleted User 4783
Właśnie miałem pisać, że jest nowa wersja teledysku, ale byliście szybsi. Jak dla mnie porażka na całej linii, wrzucać drugi raz ten sam utwór tylko dlatego, że dodało się efekty dźwiękowe. Jak w oryginale w niektórych miejscach nie słychać co śpiewa Bruce, tak tutaj przy dodatkach zasłaniających muzykę wyszło groteskowo. Pytam po co oni to wrzucili?
Przesłuchałem. Więcej sensu miałoby, gdyby przy premierze wrzucili ten teledysk w takiej wersji, z dodatkowymi efektami dzwiękowymi. Wtedy może nikt by nie psioczył na skopaną jakość nagrania 
Odpaliłem sobie singla z tym całym SFX i wiem, że już więcej go nie odpalę. TWOTW to jednak nie mój kawałek.
A co do płyty to nie podoba mi się, to że w 4 kawałkach są balladowe wstępy.
A co do płyty to nie podoba mi się, to że w 4 kawałkach są balladowe wstępy.
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
Deleted User 2259
Na okładce nowego Metal Hammer <chyba w UK> Edek z Senjutsu i artykuł o nowej płycie.
Edit - to chyba jednak nie uk

Edit - to chyba jednak nie uk

Mi się mega podoba, na równi ze zwykłym. Pewnie nie wypuścili jednocześnie by nie rozbijać wyświetleń. Oryginał po dobiciu do 9 milionów zwolnił i powoli się pnie, ale chyba poziomu Speed of Light nie osiągnie, który był promowany na stronach z grami komputerowymi, co pobijało zasięgi.The_Alchemist pisze: ↑pn sie 16, 2021 9:43 pm Właśnie miałem pisać, że jest nowa wersja teledysku, ale byliście szybsi. Jak dla mnie porażka na całej linii, wrzucać drugi raz ten sam utwór tylko dlatego, że dodało się efekty dźwiękowe. Jak w oryginale w niektórych miejscach nie słychać co śpiewa Bruce, tak tutaj przy dodatkach zasłaniających muzykę wyszło groteskowo. Pytam po co oni to wrzucili?
To juz zrobili dla maniakow, nie wlaczam nawet bo po co psioczyć potem, ze tylko sfx dodali na co wskazuje tytul 
Mógłbyś napisać coś więcej? Szczególnie co piszą w tych negatywnych.
W negatywnej, że utwory mogłyby być krótsze - o dziwo gościu, który ocenił 3.5/7 mówi, że najlepsze utwory to kolosy Harrisa. Że Senjutsu to zbyt ciężki utwór na otwieracz i lepsze by było Stratego, a nawet TWOTW. Jest też mowa o tym, że wokal nie brzmi jak powinien i są problemy z produkcją.
Druga recka 5.5/7 - że nie ma mocnych refrenów, utwory mogły być krótsze, ale że to dobry, solidny album.
Są jeszcze oceny 6/7 i 6.5/7, ale tych jeszcze nie miałem okazji przeczytać.
Druga recka 5.5/7 - że nie ma mocnych refrenów, utwory mogły być krótsze, ale że to dobry, solidny album.
Są jeszcze oceny 6/7 i 6.5/7, ale tych jeszcze nie miałem okazji przeczytać.
Czekaj, czekaj...
3,5/7 to bardzo słaba, a 5,5/7 to średnia?
Ale wiem już co to za recenzje, myslalem że jakieś inne.
Co mnie jeszcze dziwi, to to że żadna recka nie mówi, że w którymś utworze jest łooooo-ooooo. Byłaby to pierwsza płyta bodaj od Fear of the Dark, na której nie byłoby tego.
3,5/7 to bardzo słaba, a 5,5/7 to średnia?
Ale wiem już co to za recenzje, myslalem że jakieś inne.
Co mnie jeszcze dziwi, to to że żadna recka nie mówi, że w którymś utworze jest łooooo-ooooo. Byłaby to pierwsza płyta bodaj od Fear of the Dark, na której nie byłoby tego.
Mocne refreny to śpiewa Zenek 
A problem, że zbyt ciężki utwór otwiera album, trudno mi postrzegać w takiej kategorii, przecież to jest ciężki gatunek muzyczny :-)
A problem, że zbyt ciężki utwór otwiera album, trudno mi postrzegać w takiej kategorii, przecież to jest ciężki gatunek muzyczny :-)
"Still my heart calculate and pray"