Obstawiam 13/14stą.
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
To juz by chyba byla jakas zapowiedź
-
Deleted User 4783
Oby był lepszy i lepiej nagrany niż WOTW. Mogliby go dać na fizycznego singla...
Nie mogę się doczekać 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Frank Drebin
- -#Clansman

Jeżeli uda im się np. powtórzyć poziom Montsegur - stosunkowo krótkiego metalowego kawałka w starym stylu - będę zadowolony. Jak wokal będzie lepszy niż w takim Speed of Light czy El Dorado to już połowa sukcesu.
FotD = TOP5 albumów Maiden
W fizyczne wydanie wątpię, ja bym chciał być tak samo zadowolony jak po WOTWThe_Alchemist pisze: ↑czw sie 19, 2021 10:39 am Oby był lepszy i lepiej nagrany niż WOTW. Mogliby go dać na fizycznego singla...
A i tak najbardziej czekam na kloce Harrisa
Też jestem ciekaw tego co nagrali - obstawiam poziom SoL.
Ja trochę liczę na poziom Mercenary. Ten sam zestaw twórców, podobny czas trwania, jak dla mnie najgorszy wałek na BNW, ale myślę, że na tle dzisiejszych kloców mogłoby to wypaść dobrze...Frank Drebin pisze: ↑czw sie 19, 2021 11:41 am Jeżeli uda im się np. powtórzyć poziom Montsegur - stosunkowo krótkiego metalowego kawałka w starym stylu - będę zadowolony. Jak wokal będzie lepszy niż w takim Speed of Light czy El Dorado to już połowa sukcesu.
Ja stawiam na Alchemist/Pilgrim. Za poziom/ciężar Montsegur dałbym sobie obciąć paznokcie.
Sporo porównań tez do BNW w recenzjach, więc może coś w ten deseń. To nie o tym kawałku ktoś napisał, że ciężki?
Nie, o Senjutsu.
Przy Stratego były porównania do Ghost of the Navigator / do Brave New World ogólnie:
The robust >Stratego< by Harris / Gers is patented maiden galloping. The chorus is kind of Brave new World flair from Bruce. Haven't heard them that tight in a long time. Great guitar work.
Przy Stratego były porównania do Ghost of the Navigator / do Brave New World ogólnie:
The robust >Stratego< by Harris / Gers is patented maiden galloping. The chorus is kind of Brave new World flair from Bruce. Haven't heard them that tight in a long time. Great guitar work.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Jak dla mnie The Mercenary to jeden z jaśniejszych punktów BNW, podobnie jak The Fallen Angel. Ale niestety IM zmierza raczej w przeciwnym kierunku. Chociaż wzmianka o tym "opatentowanym galopowaniu" daje pewną nadzieję:-)
FotD = TOP5 albumów Maiden
The Mercenary na albumie brzmi jak filler, ale na Rock In Rio jest już dużo lepiej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Też uważam Mercenary za najsłabszy kawałek na BNW, co nie znaczy, że nie jest przynajmniej dobry. Męczy nieskończone powtarzanie refrenu, ale to przypadłość wielu numerów na tej płycie. Za to Fallen Angel to czyste złoto, jeden z najbardziej niedocenianych kawałków IM w ogóle.
Refren w stylu BNW może też oznaczać niekończące się powtórzenia 
Jak w Blood Brothers czy BNW. Koszmar.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen