Najlepsza waszym zdaniem płyta (+ uzasadnienie)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
isko@op.pl
- -#Prowler

Re: Najlepsza waszym zdaniem płyta (+ uzasadnienie)
Dance of death bardzo lubię. Wydaje mi się taka idealna dla relaksu. A co byście polecili do biegania?
The Loneliness Of The Long Distance Runner z Somewhere In Time 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Trochę off top. Ktoś wcześniej napisał, że LAD ma duży minus w postaci złego głosu Bruce'a...hmmm....moim zdaniem jest bardzo dobrze...za to na Maiden England (które z niezrozumiałych dla mnie przyczyn jest bardzo cenione) Bruce jest największym minusem. Śpiewa jakby miał chore gardło. Od ME wolę nawet średnie Donnington i A Real L/D One. Z koncertówek LAD i RIR!!!
Gdzieś czytałem, że miał chore gardło, więc spostrzeżenie jak najbardziej trafne. A Donington i Real Live/Dead One nie lubię, bo po prostu cały zespół jest tam w słabej formie, a przede wszystkim Bruce.wojakwojak pisze:za to na Maiden England (które z niezrozumiałych dla mnie przyczyn jest bardzo cenione) Bruce jest największym minusem. Śpiewa jakby miał chore gardło. Od ME wolę nawet średnie Donnington i A Real L/D One. Z koncertówek LAD i RIR!!!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Przynajmniej mam pewność, że ME to "live album", czego nie mogę powiedzieć o LAD
A Donnington i L/D One nie powinny się ukazać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie no, przynajmniej jest jakaś pamiątka z tej trasy, szkoda że cienka, ale jest, czego niestety nie powiemy o Somewhere On Tourkmberserker pisze:A Donnington i L/D One nie powinny się ukazać.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
W sumie ciekawi mnie, dlaczego nic z tej trasy nie wyszło. Nagrania na pewno jakieś mają. Harris podobno ma w cholerę ponagrywanych występów, potem je słucha i analizuje.
Pewnie wyjdzie, tylko dobrze widać, że Rod od dawna odpowiednio dawkuje nowe wydawnictwa, żeby nie rzucić wszystkiego na raz i coś wydawać do sędziwej emerytury 
Bez ogródek jałowych komentarzy i takich tam...ja lubię wszystkie płyty jedne mniej (jak np: Faktor, Virtual, No prayer.. 7-8/10) inne bardziej (jak np: DoD, AMOLAD, TFF 9,9/10) inne jeszcze bardziej(lata 80 i Book of Souls-10,5/10) ale jak miałbym wybrać jedną to stawiam na PIECE OF MIND 11/10!!!!!
P.S. IRON MAIDEN w moim odczuciu nie ma słabej płyty i już....
P.S. IRON MAIDEN w moim odczuciu nie ma słabej płyty i już....
Dokładnie, zgadzam się z moim przedmówcą, na każdej płycie można znaleźć jakieś perełki, dla jednego ten album jest najlepszy dla drugiego znów inny album, każda ich płyta jest wg mnie dobrze dopracowana muzycznie jak i tekstowo, szacunek wielki dla tego zespołu!
No dla jednego jeden, dla drugiego inny ale możesz napisać który dla Ciebie i dlaczego tenspider89 pisze: ↑wt sie 31, 2021 2:29 pm Dokładnie, zgadzam się z moim przedmówcą, na każdej płycie można znaleźć jakieś perełki, dla jednego ten album jest najlepszy dla drugiego znów inny album, każda ich płyta jest wg mnie dobrze dopracowana muzycznie jak i tekstowo, szacunek wielki dla tego zespołu!
Na dziś moje top 3 to (w kolejności wydania) Killers, 7syn, XFactor. Na Killers i XFactor nie ma mega strzałów jak na Numberze czy Powerslave, ale od pierwszej do ostatniej sekundy są mega spójne, dopracowane, przemyślane, przez co odsłuch mega wciąga. 7syn natomiast ma praktycznie same takie hitowe strzały. Nawet ten tandetny CIPWM jest w całości całkiem przyjemny.
Wszystkie mają niesamowity klimat, choć 7 syn inny niż pozostałe dwie. Tamte mają taki surowy, zimny, choć killers jest dosyć ostre, a X melodyjne to klimat jednak odczuwam podobnie.
Killers od początku jest jedną z moich ulubionych płyt, pozostałe dwie z czasem awansowały.
3 płyty idealne jak dla mnie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
heh, po kolejnych 10 latach muszę bardzo głośno odszczekać swoje słowaSiwy pisze: ↑czw sty 06, 2011 5:35 pm Maidenów słucham od dziesięciu lat i na początku nie potrafiłem powiedzieć, która płyta jest dla mnie najlepsza, bo do wszystkiego podchodziłem obiektywnie, starając się wyzbyć wszelkich sentymentów.
Teraz jednak śmiało mogę powiedzieć, że najlepszą płytą jest dla mnie Brave New World, bo od niej zaczęła się moja przygoda z tym zespołem i jego muzyką. To ją pierwszą usłyszałem i to w niej się zakochałem bez pamięci. I mimo, że przez te wszystkie lata miotałem się pomiędzy różnymi klasykami zespołu, teraz mogę powiedzieć, że stara miłość nie rdzewieje i aż do śmierci będę uważał tę płytę za ideał pod każdym względem.
a po śmierci, nawet na mękach piekielnych nie zmienię zdania![]()
Owszem, mam ogromny sentyment do BNW, myślę że nigdy obiektywnie tej płyty nie ocenię, ale zdecydowanie nie jest ona dla mnie najlepszą płytą zespołu. Jednak SiT bezapelacyjnie rządzi. Ciekawe co będzie po kolejnych 10 latach...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mój top obecnie: Final Frontier, Seventh Son (bez Madness, którego zawsze omijam), SIT.
-
Deleted User 2259
Syn - od zawsze najlepsza płyta
SiT - Bo wymiata
Piece of Mind - brązowy medal, wspaniałe kompozycje i moje ukochane To Tame A Land
SiT - Bo wymiata
Piece of Mind - brązowy medal, wspaniałe kompozycje i moje ukochane To Tame A Land
U mnie niezmiennie:
1 SIT/TXF
2 BNW
3 Fear
1 SIT/TXF
2 BNW
3 Fear
1. Senjutsu
Na poważnie:
1. SIT
2. 7syn
3. BNW
Na poważnie:
1. SIT
2. 7syn
3. BNW
1.POM
2.TNOTB
3.FOTD
4.Killers
5.Factor
6.TFF
...ale to się zmienia.Tych obecnie najczęściej słucham.
2.TNOTB
3.FOTD
4.Killers
5.Factor
6.TFF
...ale to się zmienia.Tych obecnie najczęściej słucham.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 8014
1. The X Factor
2. Seventh Son
3. Debiut
A tak w ogóle to witam wszystkich bardzo serdecznie
2. Seventh Son
3. Debiut
A tak w ogóle to witam wszystkich bardzo serdecznie
Somewhere in Time. Jedyna płyta, która sprawia podczas słuchania, że odpływam w zachwycie od pierwszej do ostatniej sekundy. No i maestro Smith.