Kto z IM jest największym profesjonalistą w swoim fachu?

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który z byłych i obecnych członków Iron Maiden jest największym profesjonalistą w swojej dziedzinie?

Blaze Bayley
0
Brak głosów
Clive Burr
0
Brak głosów
Paul Di'Anno
14
16%
Bruce Dickinson
16
18%
Janick Gers
2
2%
Steve Harris
24
27%
Nicko McBrain
2
2%
Dave Murray
1
1%
Adrian Smith
29
33%
Denis Stratton
0
Brak głosów
Inny
1
1%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Kto z IM jest największym profesjonalistą w swoim fachu?

Post autor: Michał »

Killers54 pisze: wt lis 26, 2019 1:45 am
Dzosef pisze: wt lis 26, 2019 1:41 am
Killers54 pisze: wt lis 26, 2019 1:21 amja
Pełna zgoda :pijak:
a tak na serio nie ma co wyznaczac konkretnych osob, kazdy dawal z siebie ile mogl.
No może oprócz Paula :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Michał pisze: wt lis 26, 2019 1:50 am
Dzosef pisze: wt lis 26, 2019 1:41 am

Pełna zgoda :pijak:
a tak na serio nie ma co wyznaczac konkretnych osob, kazdy dawal z siebie ile mogl.
kazda osoba . ktora grala i gra w Iron Maiden wplynela na zespol
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Killers54 pisze: wt lis 26, 2019 1:54 am

Tak, tak - zgadzam się. Ale Paul nie zachowywał się profesjonalnie.
Mieć umiejętności, a być profesjonalistą to dwie inne sprawy
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Michał pisze: wt lis 26, 2019 1:56 am
Killers54 pisze: wt lis 26, 2019 1:54 am

Tak, tak - zgadzam się. Ale Paul nie zachowywał się profesjonalnie.
Mieć umiejętności, a być profesjonalistą to dwie inne sprawy
dla mnie Killers najlepsza plyta Ironow ma takiego drajwa z eczuje sie jakbym zapierdalal czolgiem po autostradzie z predkoscia 200 km/ i rozpierdalal wszystko na swej drodze , takiego samego drajwa ma plyta The Number of the Beast, lae kompozycyjnie jest duzo slabsza
spider89
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spider89 »

Ciężko zagłosować bo mam dwóch faworytów : Steve i Bruce, obaj genialni w tym co robią!!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Steve Harris i profesjonalizm leżą na przeciwnych biegunach.

Głos na Adriana.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: pn sie 30, 2021 1:46 pm Steve Harris i profesjonalizm leżą na przeciwnych biegunach.
???
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Harris jako niekwestionowany lider zespołu ma całkiem sporo do ogarniania, łącznie z produkcją płyt i samym procesem nagrywania. A jak jest...No to każdy widzi. Na koncertach wypada w porządku (z tego, co kojarzę, to jego błędy najczęściej wpadają mi w ucho, ale zdarza się, taki urok koncertowania), ale jego ogólny stosunek do swoich obowiązków jest dość luźny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Kurcze, gdybym odwiedził ten temat w roku jego założenia, to bez wahania bym powiedział, że Bruce, ale po ostatnich kilku latach i zaklinaniu rzeczywistości przez niego samego, że niby pod nowotworze ma dużo mocniejszy i lepszy głos, to jednak gdzieś mu ten profesjonalizm uciekł. Steve odkąd jest odpowiedzialny za brzmienie wszystkich albumów... ciężko to nazwać profesjonalizmem, chociaż jego grze na basie nigdy nie można było niczego zarzucić, ale też wydaje mi się, że dotarł do pewnego miejsca, w którym już dawno temu się zatrzymał. Podobnie można powiedzieć o jego twórczości...
Głos poszedł na Adriana, bo moim zdaniem widać, że on się dalej stara i w dalszym ciągu próbuje rozwijać w swojej grze i ma chyba najmniej wywalone na to, co robi w zespole.

Ale też nie jest tak, że wszyscy teraz są do dupy i w ogóle be. Zakładam, że 40 lat grania i tworzenia zawsze prowadzi do pewnej stagnacji i nie wiem kim trzeba było być, że przy tak długiej karierze, nie dojść do takiego punktu...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Siwy pisze: wt sie 31, 2021 11:11 amZakładam, że 40 lat grania i tworzenia zawsze prowadzi do pewnej stagnacji i nie wiem kim trzeba było być, że przy tak długiej karierze, nie dojść do takiego punktu...
Metallicą.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Głos na Adriana, ale jakbym miał wskazać gościa z największą pasją do wykonywanej muzyki, to wskazałbym Blaze'a. Czytając wywiady z nim, można odnieść wrażenie, że dla niego nie ma ważniejszej rzeczy w życiu od muzyki. O żadnym innym członku Maiden bym tego nie powiedział. I był taki zarówno w Maidenach, jak i podczas solowej kariery.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zakkahletz pisze: wt sie 31, 2021 2:51 pm
Siwy pisze: wt sie 31, 2021 11:11 amZakładam, że 40 lat grania i tworzenia zawsze prowadzi do pewnej stagnacji i nie wiem kim trzeba było być, że przy tak długiej karierze, nie dojść do takiego punktu...
Metallicą.
rozumiem, że to ironia?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Siwy pisze: wt sie 31, 2021 5:41 pm
Zakkahletz pisze: wt sie 31, 2021 2:51 pm
Metallicą.
rozumiem, że to ironia?
Paradoksalnie nie do końca. Fakt, że ostatnią rzeczą na jakiej im zależy jest tworzenie muzyki. Natomiast przynajmniej na wszystkie strony obracają dotychczasowy dorobek - mam tu na myśli tasowanie setlistą w tej i we wte. To świadczy przynajmniej o tym, że chce im się odbywać próby i naprawdę zaskakiwać fanów. Czy jest np. szansa że Maiden zagrają nigdy wcześniej niegrany kawałek? ZERO. A taka Metallica już wszystkie pięć pierwszych albumów odegrała w całości.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

:arrow: Metalophil, cóż dodać... Dokładnie pod wszystkim bym się podpisał (oprócz drugiego zdania z Twojego wpisu). :P
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No biorąc pod uwagę przerwy w wydawaniu regularnych albumów, to ciężko się nie zgodzić, że tworzenie muzyki nie jest już dla nich istotne. Za to swój dotychczasowy dorobek naprawdę dobrze wykorzystują.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

sajki pisze: wt sie 31, 2021 3:09 pm Głos na Adriana, ale jakbym miał wskazać gościa z największą pasją do wykonywanej muzyki, to wskazałbym Blaze'a. Czytając wywiady z nim, można odnieść wrażenie, że dla niego nie ma ważniejszej rzeczy w życiu od muzyki. O żadnym innym członku Maiden bym tego nie powiedział. I był taki zarówno w Maidenach, jak i podczas solowej kariery.
Niestety ostatnie poczynania Blaze'a zalatują amatorszczyzną. Ja świetnie zdaję sobie sprawę, że jego budżet jest mizerny i na niewiele może sobie pozwolić. I jednocześnie wiem, że na scenie daje z siebie wszystko. Ale choćby organizacja tych tras pozostawia wiele do życzenia a poprawa wydaje mi się w zasięgu jego możliwości.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Dlatego nie napisałem, że profesjonalistą, tylko pasjonatem. Ostatnie lata Blaze'a, to pasmo porażek, słabiutkie płyty, granie dla kilku osób w jakichś barach, czy pizzeriach, brak stałego składu, itp. Ale pasji odmówić mu nie można. Miał w życiu mocno pod górę, ze swoimi ograniczonymi możliwościami głosowymi też za wiele nie mógł zwojować, pewnie też po prostu nie wie jak pewne rzeczy robić i podejmuje szereg złych decyzji, ufa nie tym ludziom co trzeba. Ale w dalszym ciągu słychać tę pasję w jego głosie, gdy mówi o muzyce.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

pz pisze: wt sie 31, 2021 6:15 pmNo biorąc pod uwagę przerwy w wydawaniu regularnych albumów, to ciężko się nie zgodzić, że tworzenie muzyki nie jest już dla nich istotne. Za to swój dotychczasowy dorobek naprawdę dobrze wykorzystują.
Zgodziłbym się z Tobą, gdyby nie najnowszy album, który wg mnie jest ŚWIETNY, a podobno mają od pyty materiału na kolejny, co do którego atrakcyjności (dla mnie), o ile nie zachce się im za bardzo eksperymentować, jestem dziwnie spokojny.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ha, wiedziałem, że pojawi się argument zróżnicowanej setlisty i grania rarytasów, do tego można by dorzucić jeszcze zeszłoroczną akcję z wrzucaniem na YT masy archiwalnych koncertów. Owszem Maidenom można zarzucić dużo większą stagnację, ale myślę, że Meta też popadła w takową. W tym momencie można dyskutować czy lepsze jest postępowanie chłopaków z USA, bo mimo braku pomysłów twórczych, przynajmniej nie grają w kółko tego samego, czy jednak chłopaków z UK, którzy starają się regularnie coś tworzyć, ale kompletnie nie chce im się eksperymentować ze starszym materiałem na koncertach (szczególnie jeżeli mają świadomość, że wokalista już nie wyciągnie większości rzeczy).

Absolutnie nie uważam, że odcinanie kuponów od swojej twórczości jest złe, bo przy tak długoletnich, oraz w przypadku Metallicy, wyniszczających zdrowie karierach, ciężko pozostać kreatywnym i pełnym zapału do tego, co się według fanów powinno robić. Natomiast uważam, że również są to znamiona stagnacji w swoim fachu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szczerze mówiąc, to wolałbym, żeby niektóre kapele odcinały kupony w taki sposób, jak to robi Meta, niż próbowały zwojować świat swoimi nowymi "arcydziełami" ;)

ODPOWIEDZ