Czekam na opinię o Ironbound. Ostatnio Mateusz D. mnie namówił. Ciekawy jestem czy będziesz miał podobne wrażenia.
Pierwszy odsluch już był i wrażenie jest pozytywne. Dużo klasycznego grania, są jakieś nawet "podobieństwa" do THF, ale zupełnie nie wadzi. Znacznie ciekawsze granie niż na singlu, który jakiś czas temu opisałem.
Kolejne odsłuchy przede mną. Recka na bank będzie.
Zdan pisze: ↑wt sie 17, 2021 5:24 pm
Kiedyś miałem zbierać te wydania 2CD ale wolę japończyki i single osobno.
Ja mam i single i EMI 2CD. Zaczynam jeszcze zbierać podwójne z Castle.
Moje maniactwo Maiden jest praktycznie żadne ale rozumiem Mam po prostu tyle muzyki którą uwielbiam, że nie skupiam się na jednym bandzie (nawet Motorhead mam po jednym pierwszym japońskim biciu a i to nie zawsze).
O widzisz. Kwestia perspektywy. Po prostu zwykle nie decyduje się na kupowanie albumu który już mam jeśli mam wydanie które mnie satysfakcjonuje. Tu wyjątkiem są tylko Stevie Ray Vaughan oraz Motorhead.
A ja do kolekcji dorzuciłem tego maxi-singla "Enter Sandman" - heh z 15 lat chyba singli CD nie kupowałem( nie licząc "Skyfall"), ale jak przedwczoraj zniknął z amazona, a wczoraj wyczerpał się nakład w nuclear blascie to nagle zapragnąłem go mieć heh. Na szczęście amazon uzupełnił stock
W "moim" MM zniknęły wszystkie CD i winyle Iron Maiden. Tydzień temu było ich tam trochę i nie sądzę, żeby wszystkie nagle zostały wykupione. Pójdę jutro wieczorem i w piątek rano zobaczyć jak to wygląda (mam za płotem, więc to wycieczka na 10 minut z założeniem/zdjęciem butów w domu).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen