Utwory nie nadające się na koncert
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Utwory nie nadające się na koncert
teoretycznie wszystkie utwory mozna zagrac na zywo, ale sa takie ktore sa stworzone tylko i wylacznie na koncert, no i w wersji live jest o wiele lepsze niz w oryginale [np. Drifter], ale sa tez takie ktorych lepiej slucha sie w domowym zaciszu [np. dla mnie DoD jest wspanialym utworem ale wole sluchac wersji z Rainmakera, lub plyty, niz z koncertu, no chyba ze zagrali by to z prawdziwa orkiestra]
Ostatnio zmieniony czw lis 11, 2004 9:50 pm przez Siwy, łącznie zmieniany 1 raz.
dalej nic nie rozumiem
sa kawałki, których nie ma sensu grać na koncertach, bo nie pasowałyby do reszty set'u...
Np bardezo przeze mnie lubiany utwór "no prayer for the dying" IMO nie nadaje się na koncert...
Np bardezo przeze mnie lubiany utwór "no prayer for the dying" IMO nie nadaje się na koncert...
A klawisze ??WICKER MAN pisze: Jedyne co leci z taśmy na koncertach Maiden to intra.![]()
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
i orkiestra?
nie wiem czemu ale mi sie zdaje ze nie zawsze klawisze sa z tasmy..Saymon pisze:A klawisze ??WICKER MAN pisze: Jedyne co leci z taśmy na koncertach Maiden to intra.![]()
http://www.ironmaiden.com/homepage.php? ... bsection=0
Nicko takes us backstage in Japan
Za klawisze odpowiada Michael Kenney. Jest napisany w podziękowaniach na każdej koncertówce (oprócz LaD). I gra na żywo oczywiście.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie.Piwowarus pisze:Za klawisze odpowiada Michael Kenney. Jest napisany w podziękowaniach na każdej koncertówce (oprócz LaD). I gra na żywo oczywiście.
A orkiestra zarówno na albumach (BNW, DOD) jak i live jest zaaranżowana na klawiszach.
Według mnie to by nigdy niezagrali ze wzgłędu na poziom trudnosci Flight of Icarus
PYTANIE : czy oni to kiedys zagrali na koncercie ??
PYTANIE : czy oni to kiedys zagrali na koncercie ??
flight of icarus wcale trudne nie jest..
a grali to wiele razy.. powinienes to wiedziec chodzby z albumu koncertowego Live After Death..
a grali to wiele razy.. powinienes to wiedziec chodzby z albumu koncertowego Live After Death..
Jedyny koncert jaki widziałem to Rock In Rio

no i co z tego.. mozna nie widziec a posluchac 
zreszta jak cos Cie interesuje to wystarczy poszukac.. jest wszystko na sanktuarium..
zreszta jak cos Cie interesuje to wystarczy poszukac.. jest wszystko na sanktuarium..
moim zdaniem utworem nie na koncert jest Como estais amigos... wersja studyjna ostatnio mi sie spodobala ale ... no wlasnie... na koncert zbyt wolne..
Według mnie to by nigdy niezagrali ze wzgłędu na poziom trudnosci Flight of Icarus
Flight of icarus jest niby trudny hahahahahhahaha
wedlug mnie to jeden z prostrzych kawałków ..........
The Fallen Angel,,Montsegur to sa dosc trudne jak na koncert
Flight of icarus jest niby trudny hahahahahhahaha
The Fallen Angel,,Montsegur to sa dosc trudne jak na koncert
Dave Murray---------> wymiatacz
hehe ;p
We flight wokal jest wysoki
A fallen angel zdaje sie zagrali pare razy na Metal 2000 :solo A mieliśmy mówić o utworach nie nadających się na gig, a nie o ich trudności wykonania 
właśnie słucham Live In Wrocław i dochodzę do wniosku, że Journeyman nie jest zbyt fajnym utworem na koncert... wiem, że mnie zabijecie za tę opinię, ale to moje zdanie (I say what I want & noone can take it away
)
-
janiedembica
- -#Prisoner

moim skormnym zdaniem jest to Aces High! niestety nie bardzo da sie na koncercie wyciagnac odpowiednie brzemienie tej piosenki!
IMO Judgement of Heaven - nie czuje zbytnio klimatu tej piosenki 
Pijesz? Nie pisz.
Co do Journeyman in Wroclaw to mylisz sie
Moze na bootlegu nie czuc takiej potegi ktora byla w tym momencie na hali. Na pewno nie slychac. Pamietam jak wszyscy tam klaskali, spiewali i stworzyl sie taki troche sielankowy klimat- sluchajac bootlega tego nie czuc. No a potem nagle zostalo to wszystko przerwane i powrot to rzeczywistosci , woe to you, on earth and see YEEEAAAAAAHHHH :rocx
Dzięki za wspaniałe oddanie mi klimatu koncertu, na którym byłem
a na Journeymanie to nawet trzymałem barierkę
a na Journeymanie to nawet trzymałem barierkę