Najlepszy moment na płycie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5155
Re: Najlepszy moment na płycie
Różnie to wyglądało na różnych płytach, ale - jak słusznie niemal wszyscy wskazują - znakomita większość najlepszych momentów na Senjutsu związana jest z kapitalnymi liniami wokalnymi w przepięknych harmoniach i klimatach. Chcący czy niechcący - Steve zrobił z Bruce'a gwiazdę tego albumu (niczego innymi nie ujmując).
Dla mnie cały fragment z The Parchment od 6.50 to coś przy czym nie mogę usiedzieć spokojnie. Podobnie jak w Hell on Earth od 5.20 a potem 7.00.
I właśnie za tworzenie takich kawałków - przez ponad 40 lat!!! - kocha się muzykę Iron Maiden nie odrzucając przy tym świadomości o słabościach (czy jak-to-tam-nazwać) ich twórczości.
Dla mnie cały fragment z The Parchment od 6.50 to coś przy czym nie mogę usiedzieć spokojnie. Podobnie jak w Hell on Earth od 5.20 a potem 7.00.
I właśnie za tworzenie takich kawałków - przez ponad 40 lat!!! - kocha się muzykę Iron Maiden nie odrzucając przy tym świadomości o słabościach (czy jak-to-tam-nazwać) ich twórczości.
-
Deleted User 626
No zamiast outro wydźwięk utworu byłby bardziej pozytywny - pomijając tekst, tylko melodycznie. Teraz to nie wiadomo co dalej. Ostatnia płyta bo Steve już ma dość czy co?
Ja mam teorię spiskową. Będą ten utwór grać na koniec setlisty i ciągnąć ten refren instrumentalnie aż się publice znudzi "oooooo, oooooooo, oooo, o, o, Heeell on Eaaarth".
A ja bym bardzo chciał aby ten numer otwierał koncert.Clanowy pisze: ↑wt wrz 07, 2021 5:18 pmNo zamiast outro wydźwięk utworu byłby bardziej pozytywny - pomijając tekst, tylko melodycznie. Teraz to nie wiadomo co dalej. Ostatnia płyta bo Steve już ma dość czy co?
Ja mam teorię spiskową. Będą ten utwór grać na koniec setlisty i ciągnąć ten refren instrumentalnie aż się publice znudzi "oooooo, oooooooo, oooo, o, o, Heeell on Eaaarth".
"Lost in A Lost World" fragment od 3:38 do 4:08 i od 8:15- dla mnie najpiękniejsza melodia na tej płycie.
- dostoevsky
- -#Assassin

Jak miło, że LIALW dostaje odrobinę miłości na forum.
Hell On Earth.
-
Deleted User 626
Na otwarcie też by pasował do tej teorii. Tylko outro musiałoby zniknąć. Raczej takie "wyciszenie" publiki nie pasowałoby na początek koncertu.remi pisze: ↑wt wrz 07, 2021 6:20 pmA ja bym bardzo chciał aby ten numer otwierał koncert.Clanowy pisze: ↑wt wrz 07, 2021 5:18 pmNo zamiast outro wydźwięk utworu byłby bardziej pozytywny - pomijając tekst, tylko melodycznie. Teraz to nie wiadomo co dalej. Ostatnia płyta bo Steve już ma dość czy co?
Bardzo lubię, świetne intro, trochę takie doklejona na siłę, ale fajne. No i ten kawałek nie męczy tak jak inne pseudo epiki Stefana, może dlatego że jest najkrótszy :-)dostoevsky pisze: ↑wt wrz 07, 2021 8:55 pmJak miło, że LIALW dostaje odrobinę miłości na forum.Owszem, intro i outro są świeże i oryginalne, ale ten środek trzyma solidny maidenowy poziom. A refren jest jednym z moich ulubionych na płycie.