Iron Maiden wykreślanka - szybki surv
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Frank Drebin
- -#Clansman

Re: Iron Maiden wykreślanka - szybki surv
Offtopując: u mnie ranking epików z lat 80 wygląda tak:
1. Tame
2. Syn
3. Hallowed (na tamte czasy był to epik)
4. Marynarz
5. Upiór
6. Olek
1. Tame
2. Syn
3. Hallowed (na tamte czasy był to epik)
4. Marynarz
5. Upiór
6. Olek
FotD = TOP5 albumów Maiden
Zgoda co do pierwszego zdania, jednakże wykreślenie tego numeru, na tym etapie jest przedwczesne, kiedy jest mnóstwo słabszych, ale rozumiem, że twoja egzekucja Aleksandra miałaby być zemstą?Frank Drebin pisze: ↑czw wrz 16, 2021 4:40 pmSiwy pisze: ↑czw wrz 16, 2021 4:15 pmZbrodnią było wykreślenie Aleksandra...Frank Drebin pisze: ↑śr wrz 15, 2021 9:17 pm
Zbrodnia. Ale może przynajmniej w końcu wygra jakiś rocker.
De gustibus non est disputandum. Dla mnie Olek to b.dobry kawałek, ale najsłabszy ze wszystkich epiķów w latach 80. A do Tame, który zawiera więcej świeżych pomysłów niż całe Sendżustsu, nie ma podejścia.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Caught Somewhere in Time
- Frank Drebin
- -#Clansman

Zemstą nie, bo Olek padł pierwszy. Ale strategia pod koniec była taka, żeby wykosić kawałki, które jakościowo mogły być konkurencją dla Tame w finale. #przebieglyjakgargamelSiwy pisze: ↑czw wrz 16, 2021 6:37 pmZgoda co do pierwszego zdania, jednakże wykreślenie tego numeru, na tym etapie jest przedwczesne, kiedy jest mnóstwo słabszych, ale rozumiem, że twoja egzekucja Aleksandra miałaby być zemstą?Frank Drebin pisze: ↑czw wrz 16, 2021 4:40 pm
De gustibus non est disputandum. Dla mnie Olek to b.dobry kawałek, ale najsłabszy ze wszystkich epiķów w latach 80. A do Tame, który zawiera więcej świeżych pomysłów niż całe Sendżustsu, nie ma podejścia.![]()
Z resztą - skoro Olek padł za wcześnie, to co powiesz o "Rime", "Hallowed" czy Synku.
Synek to dla mnie strasznie przereklamowany numer. I te irytujące powtórzenia refrenu. Taki Angel and the gambler w wersji alfa. Dla mnie lepszy jedynie od Can I Play...
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Hallowed chyba nawet sam wykopałem na wczesnym etapie
Oprócz tego, że jest to jeden ze szlagierów, który mi się znudził, to on również jest wplątany w aferę plagiatową, po której zarówno Hallowed jak i Nomad, a także sam Harris i cały zespół u mnie dużo straciło.
Oprócz tego, że jest to jeden ze szlagierów, który mi się znudził, to on również jest wplątany w aferę plagiatową, po której zarówno Hallowed jak i Nomad, a także sam Harris i cały zespół u mnie dużo straciło.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Z tego co pamiętam, to w Hallowed skopiowany był tylko tekst jednej zwrotki, natomiast w Nomad dłuższa część instrumentalna, która stanowiła najlepszy fragment utworu. Jasne, że i jeden, i drugi plagiat chluby nie przynosi, ale imo w tym drugim przypadku wtopa była nieporównywalnie większa.
-
Deleted User 6661
+1Frank Drebin pisze: ↑czw wrz 16, 2021 7:36 pm Z tego co pamiętam, to w Hallowed skopiowany był tylko tekst jednej zwrotki, natomiast w Nomad dłuższa część instrumentalna, która stanowiła najlepszy fragment utworu. Jasne, że i jeden, i drugi plagiat chluby nie przynosi, ale imo w tym drugim przypadku wtopa była nieporównywalnie większa.
-
Deleted User 2259
Seventh Son of a Seventh Son:
2. Infinite Dreams
Dance of Death:
5. Dance of Death
2. Infinite Dreams
Dance of Death:
5. Dance of Death
Ostatnio zmieniony czw wrz 16, 2021 10:24 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 2 razy.
The Prisoner
-
Deleted User 2259
Jeszcze tylko 2 głosy i kończymy xD
Powerslave
- Frank Drebin
- -#Clansman

- Frank Drebin
- -#Clansman

Ja to nawet liczyłem na to, że wygra, bo to zajebisty kawałek^^ A teraz wszyscy faworyci odpadli.
-
Deleted User 2259
Infinite Dreams wielki wygranym 
Dzięki wszystkim za udział.
Dzięki wszystkim za udział.
-
Deleted User 6661
dzięki, fajna zabawa, choć formuła mocno niesprawiedliwa