Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
Ja odpowiem tylko tyle i zagram w otwarte karty - ja sobie normalnie i po prostu jaja robiłem
Zresztą niezbyt personalnie w kierunku użytkownika który tą recenzję napisał jak sobie ktoś na posta spojrzy 
Czepliwe pytanie? Bez przesady. Interesuje mnie ten zwrot "należy", bo nigdy w swoich recenzjach nie pisze, że ktoś coś musiClouD pisze: ↑czw wrz 16, 2021 11:08 am Gumby, o ile Ty zadales po prostu czepliwe pytanie bez jakiegos negatywnego wydzwieku, co jest zupelnie normalne w dyskusji, o tyle pozostali zlecieli sie i zrobili z tego nic niewnoszaca do tematu farse, i to nie po raz pierwszy. Moje posty dotyczyly pozostalych, nie Ciebie.
j.w.barsiarz pisze: ↑czw wrz 16, 2021 11:13 am No ale co to za pytanie "niby dlaczego" jak on pisze swoją opinię? Przecież przed tym zwrotem napisał, co uważa i zwrot jest podsumowaniem tych kilku zdań. To tak jakby pod każdą Twoją recenzją ktoś Cię pytał "a dlaczego uważasz, że należy temu albumowi wystawić 6/10". Po to kilka/naście/dziesiąt zdań wcześniej żeby nikt nie zadawał takich pytań.
wystawiam ocenę 10/10 - bo tak uważam
"należy" wystawić bardzo dobrą ocenę - ?
Weź wyluzuj chłopie, bo gdzie z mojej strony szydera szła dalej?
Napisałem powyżej dlaczego zapytałem, a Ty dorabiasz jakieś teorie
Jakaś nadwrażliwość, czy co?
www.MetalSide.pl
Ok, koniec tematu bo nie będę się kopać z koniem w kwestii używania języka polskiego. Rozumiem, że jak w TV słyszysz "należy zwrócić uwagę na..." to wg Ciebie też oznacza, że "ktoś coś musi". Jak ktoś napisze "należy spuścić zasłonę milczenia nad nowym albumem IM" to oczywiście będzie oznaczać, że musisz to zrobić.

BTW W temacie szydery uważam, że zwolennicy Senjutsu mogą spokojnie sobie szydzić z tych co nie lubią i w drugą stronę. Póki to odbywa się bez personalnego hejtu to nie widzę tu problemu i wręcz takiej szydery oczekuję 
Jednak sobie nie darowałem - cytat z jednej z Twoich recenzji:gumbyy pisze: ↑czw wrz 16, 2021 12:21 pmCzepliwe pytanie? Bez przesady. Interesuje mnie ten zwrot "należy", bo nigdy w swoich recenzjach nie pisze, że ktoś coś musiClouD pisze: ↑czw wrz 16, 2021 11:08 am Gumby, o ile Ty zadales po prostu czepliwe pytanie bez jakiegos negatywnego wydzwieku, co jest zupelnie normalne w dyskusji, o tyle pozostali zlecieli sie i zrobili z tego nic niewnoszaca do tematu farse, i to nie po raz pierwszy. Moje posty dotyczyly pozostalych, nie Ciebie.Nie jest tam napisane, że "ja daję ocenę bardzo dobrą", tylko właśnie ogólnie, że "należy" tak oceniać.
j.w.barsiarz pisze: ↑czw wrz 16, 2021 11:13 am No ale co to za pytanie "niby dlaczego" jak on pisze swoją opinię? Przecież przed tym zwrotem napisał, co uważa i zwrot jest podsumowaniem tych kilku zdań. To tak jakby pod każdą Twoją recenzją ktoś Cię pytał "a dlaczego uważasz, że należy temu albumowi wystawić 6/10". Po to kilka/naście/dziesiąt zdań wcześniej żeby nikt nie zadawał takich pytań.
wystawiam ocenę 10/10 - bo tak uważam
"należy" wystawić bardzo dobrą ocenę - ?
Weź wyluzuj chłopie, bo gdzie z mojej strony szydera szła dalej?![]()
Napisałem powyżej dlaczego zapytałem, a Ty dorabiasz jakieś teorie![]()
Jakaś nadwrażliwość, czy co?
Należą im się tylko brawa? Aż chciałoby się zapytać "niby czemu" ale przecież wyjaśniłeś to w kilku akapitach swojej recenzji, dlaczego tak uważasz, prawda?Nie warto dłużej rozpisywać się nad "Thunderball". To jest płyta dla pewnej grupy osób, które produkcje U.D.O. łykają w ciemno. Przyznam się, że sam się do nich zaliczam i stwierdzam, że "Thunderball" to po prostu kolejny bardzo udany album U.D.O. Myślę, że nie tylko fani powinni sięgnąć po te numery. Stare niemieckie orły wiedzą co w heavy metalu dobre i eksponują to do bólu. Chyba dobrze, że nie kombinują, nie próbują czegoś zmieniać, grają po prostu to co czują. Za to należą się im tylko brawa.
Rzeczywiście szkoda gadać. Kółeczko wzajemnej adoracji, co ma problem, że ktoś skrytykuje (ojojoj...) nowe IM. Nawet nie trzeba krytykować, wystarczy nie zgodzić się z opinią wychwalającą. Amen.
www.MetalSide.pl
- dostoevsky
- -#Assassin

Chciałbym mieć w życiu wyłącznie takie problemy, jakie krytycy "Senjutsu" mają z fanami tego albumu.
Ta dyskusja już dawno zeszła na poziom "golono, strzyżono" a o muzyce nie mówi się w ogóle. Najważniejsze jest kto kogo bardziej "zagnie" w dyskusji.
Miłego dnia Wam życzę.
Ta dyskusja już dawno zeszła na poziom "golono, strzyżono" a o muzyce nie mówi się w ogóle. Najważniejsze jest kto kogo bardziej "zagnie" w dyskusji.
Miłego dnia Wam życzę.
Nie do Ciebie akurat adresowałem to co napisałem. Właściwie to żadnej osoby konkretnie, odniosłem się tylko do ogólnej atmosfery. Widać, że płyta podniosła temperaturę dyskusji i jest to okej. Ale też jak spojrzeć po poszczególnych wątkach na forum, to niemal w każdym wybucha (zwłaszcza przy premierze) jakaś połajanka, gdzie ktoś zaczyna jebać ludzi o innych przekonaniach. Mnie to zwyczajnie męczy i uważam, że taki sposób dyskusji szkodzi wszystkim, oprócz kilku trolli, które też tu gniazdują. Nie jest to jednak adresowanie do Ciebie
I już mnie zaszufladkowałeś mimo, że wielokrotnie album krytykowałemRzeczywiście szkoda gadać. Kółeczko wzajemnej adoracji, co ma problem, że ktoś pochwali (ojojoj...) nowe IM. Nawet nie trzeba pochwalić, wystarczy nie zgodzić się z opinią krytyczną. Amen.
To jak w końcu z tym "należy"? Dorosły człek a brnie w bzdurę jak dziecko.
LuzIgorW pisze: ↑czw wrz 16, 2021 1:34 pmNie do Ciebie akurat adresowałem to co napisałem. Właściwie to żadnej osoby konkretnie, odniosłem się tylko do ogólnej atmosfery. Widać, że płyta podniosła temperaturę dyskusji i jest to okej. Ale też jak spojrzeć po poszczególnych wątkach na forum, to niemal w każdym wybucha (zwłaszcza przy premierze) jakaś połajanka, gdzie ktoś zaczyna jebać ludzi o innych przekonaniach. Mnie to zwyczajnie męczy i uważam, że taki sposób dyskusji szkodzi wszystkim, oprócz kilku trolli, które też tu gniazdują. Nie jest to jednak adresowanie do Ciebie![]()
Niestety sporo osób ma problem i nie potrafi dyskutować. Ja lubię posłuchać zdania i opinii przeciwnych do moich i nie obrażam się, że ktoś uważa inaczej. Zresztą nie raz mieliśmy odmienne opinie i jakoś do oczu sobie nie skakaliśmy
www.MetalSide.pl
No to podyskutujmy. Bo się w ogóle nie odniosłeś do "należy".gumbyy pisze: ↑czw wrz 16, 2021 1:43 pmLuzIgorW pisze: ↑czw wrz 16, 2021 1:34 pmNie do Ciebie akurat adresowałem to co napisałem. Właściwie to żadnej osoby konkretnie, odniosłem się tylko do ogólnej atmosfery. Widać, że płyta podniosła temperaturę dyskusji i jest to okej. Ale też jak spojrzeć po poszczególnych wątkach na forum, to niemal w każdym wybucha (zwłaszcza przy premierze) jakaś połajanka, gdzie ktoś zaczyna jebać ludzi o innych przekonaniach. Mnie to zwyczajnie męczy i uważam, że taki sposób dyskusji szkodzi wszystkim, oprócz kilku trolli, które też tu gniazdują. Nie jest to jednak adresowanie do Ciebie![]()
Niestety sporo osób ma problem i nie potrafi dyskutować. Ja lubię posłuchać zdania i opinii przeciwnych do moich i nie obrażam się, że ktoś uważa inaczej. Zresztą nie raz mieliśmy odmienne opinie i jakoś do oczu sobie nie skakaliśmy![]()
Zaszufladkowałeś mnie, zarzuciłeś nadwrażliwość, po czym w odpowiedzi na argumenty milczysz. A przecież potrafisz dyskutować.
Może pisał w imieniu społeczności, fanów? Bo tak to zabrzmiało.barsiarz pisze: ↑czw wrz 16, 2021 10:52 amNo nie, chwila. A niby w imieniu kogo to pisał??? Zawsze piszesz w swoim imieniu, nie jesteś przecież wysłannikiem jakichś "onych". Gość napisał swoją mini recenzję i użył zwykłego zwrotu, jakiego w recenzjach jest pełno.Geri666 pisze: ↑czw wrz 16, 2021 10:34 amzgodziłbym się, gdyby napisał, że według niego jest "tak i tak". A on pisze ogólnie, że płycie należy wystawić ocenę wysoką.barsiarz pisze: Chłopaki, przecież to jego subiektywna opinia
Narzekacie, że ktoś się czepia, że Wam się nie podoba a sami robicie to samo.
No nie należy. Nakazu nigdzie nie ma.
Ps. no i śmieszy mnie, że ktoś o 10 minutowych klocach pisze, że mkną jak torpeda. Jak napiszesz największą durnotę, to licz się z tym, że ktoś to może skrytykować. To nie jest fanpage Ironów do lizania się po fiutach.
PS. a Komarenko to się obraził, bo nie wszyscy podzielili jego zdanie o tym by się zaspawać w domu do końca świata i jeden dzień dłużej. Nawzał szurami wszystkich, nawet zaszczepionych jak ja i poszedł w pizdu. xd
Tym bardziej się dziwię, że wsiedli na niego ludzie, którzy również piszą recenzje - czyli dzielą się SWOJĄ opinią.
Rozumiem, że mogę napisać "Senjutsu należy jebać prądem" (hiperbola celowa) i wszystko ok, by default to moja opinia? Bo mnie uczono, że jeśli wypowiadamy się o rzeczach subiektywnych, to warto podkreślać "moim zdaniem", a nie rzucać hasła w eter. A jeśli rzucasz tak sobie losow hasła w eter, nigdzie nie podkreślając, że to twoje zdanie, licz się także z krytyką.
I nie, nie zawsze piszesz w swoim imieniu.
Proponuję nie kontynuować dyskusji, bo i tak siebie nie przekonamy.
Na forum dyskusyjnym nie piszesz w swoim imieniu? Żarty sobie robisz? A w czyim? A w czyim imieniu gumbyy pisał w recenzji o biciu braw UDO? Próbuję tego dociec ale dyskutant zamknął się w sobie i nie reaguje na argumenty i przykłady z życia.
Domyślnie piszesz w swoim i nie trzeba tego zaznaczać.
Naprawdę niepojęte, inteligentni ludzie a ślepo brną, po trupach do celu. Umiejętność dyskusji to również umiejętność przyznania racji drugiej stronie. A tu choćby skały srały to będzie zaklinanie rzeczywistości.
Domyślnie piszesz w swoim i nie trzeba tego zaznaczać.
Naprawdę niepojęte, inteligentni ludzie a ślepo brną, po trupach do celu. Umiejętność dyskusji to również umiejętność przyznania racji drugiej stronie. A tu choćby skały srały to będzie zaklinanie rzeczywistości.
Jak dla mnie, w porównaniu z TBoS, Senjutsu mknie jak torpeda
To moja wina, bo się nie zebrałem w pierwszym tygodniu i nie zakupiłem swojego nośnika, korzystałem tylko z papple mjuzik...wojczi pisze: Senjutsu numerem 2 na olisie, ciekawe ile brakło do 1
![]()
W kwestii bieżącej dyskusji - jakbym był mode, to bym wykasował waszą kłótnię albo stworzył osobny temat, gdzie bym zrzucał tego typu gadania, nic nie wnoszące do tematu, ale nie jestem i może dobrze, bo zniechęcił bym użytkowników do pisania czegokolwiek i wkrótce to forum by umarło
Dorzucę od siebie dwa słowa do tego offtopa. Wypowiedź na forum czy w dyskusji to jednak wyrażenie własnej opinii. W przypadku, gdy chcemy się podeprzeć zdaniem kogoś innego lub zacytować powinniśmy to zaznaczyć.
Co do Senjutsu, to męczy mnie. Nie chce mi się go całego słuchać. Teraz przesłuchuję pojedyncze utwory (po 2-3 razy) i liczę, że za tydzień będę miał gotową opinię na temat wszystkich utworów i całego albumu.
Co do Senjutsu, to męczy mnie. Nie chce mi się go całego słuchać. Teraz przesłuchuję pojedyncze utwory (po 2-3 razy) i liczę, że za tydzień będę miał gotową opinię na temat wszystkich utworów i całego albumu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A gdzieś napisałem zebys pałował się przy nowym IM? Ale co kto lubi i co komu służywidman pisze: ↑czw wrz 09, 2021 9:00 pmMi wystarczy jak fragmenty są nużące i wtórne. Uwierz mi, mam w zanadrzu sporo ciekawszej muzyki niż pałować się nowym iron maiden...Budziol pisze: ↑śr wrz 08, 2021 8:04 pmwidman pisze: ↑pt wrz 03, 2021 10:21 am No ja słucham Iron Maiden od 2000 roku. Z każdą płytą od Brave było gorzej. Brave poznałem to była świeża muzyka. Potem czekałem na Dance i było dziwne, ale szło słuchać, poza tym też byłem ostro zajarany Iron Maiden i w ogóle metalem. Kolejna A Matter to już coraz głębiej w te progresje. Już pamiętam, że rzadko słuchałem. Final Frontier to uuu nie znam w sumie w całości dziśA Book to też nie znam nawet i tej też pewno prędko nie kupię.
Mam 32 lata teraz i jest tyle ciekawszej muzyki od nowego iron maiden że w sumie jutro już mi to będzie koło ch latać, ale dziś wiadomo, niby człowiek wiedział a jednak się łudził.
To jak można oceniać nie znając albumu nawet w całości?![]()
![]()
Ja tylko zdziwiłem się, że można cos ocenić nie przesłuchując nawet do końca.
Muzyki do słuchania jest tyle, ze do końca życia nie wystarczy czasu
Przez SENJUTSU zaległości porobiły się jeszcze większe bo przez tydzień katowałem nowa plyte IM. Potem jednak tydzień przerwy i teraz bylem ciekawy jak wrócę to jakie uczucia będą towarzyszyc. I dobrze się tego słucha, juz wpada w ucho bo zna się trochę. Co mnie zaskoczyło najbardziej to mega solóweczki które bardzo mi siadły na tej plycie. Podsumowując po 2óch tygodniach od premiery dokładnie takiego albumu spodziewalem się po zespole i taki dostałem i szkoda by tylko bylo jesli to naprawdę ostatnie wydawnictwo zespołu :/
Co do dyskusji w tym temacie to mnie juz dawno rece i cycki opadły jak bardzo się ścieracie o bzdury i nie możecie zaakceptować, ze jednym plyta przypadła do gustu innym nie. Jedni i drudzy mają do tego absolutne prawo. I pisać: podoba mi się / nie podoba mi się ok, ale juz jechac po kimś ze nadepnął mu słoń na ucho, je***nal się w leb klapą WC, czy co tam jeszcze bo wyraził np pozytywna opinie to już żałosne i słabe.
Dlugo tu nie zaglądałem, ale widać niewiele sie zmieniło
Szkoda...
Ocene zmieniłem z 8/10 ma 9/10.
Wyrazanie na forum opinii w domyśle jest moja własna, a nie czyjąśGeri666 pisze: ↑czw wrz 16, 2021 10:34 amzgodziłbym się, gdyby napisał, że według niego jest "tak i tak". A on pisze ogólnie, że płycie należy wystawić ocenę wysoką.barsiarz pisze: Chłopaki, przecież to jego subiektywna opinia
Narzekacie, że ktoś się czepia, że Wam się nie podoba a sami robicie to samo.
No nie należy. Nakazu nigdzie nie ma.
Ps. no i śmieszy mnie, że ktoś o 10 minutowych klocach pisze, że mkną jak torpeda. Jak napiszesz największą durnotę, to licz się z tym, że ktoś to może skrytykować. To nie jest fanpage Ironów do lizania się po fiutach.
PS. a Komarenko to się obraził, bo nie wszyscy podzielili jego zdanie o tym by się zaspawać w domu do końca świata i jeden dzień dłużej. Nawzał szurami wszystkich, nawet zaszczepionych jak ja i poszedł w pizdu. xd
10 minutowe kloce dla kogos moga mknąć jak torpeda i nie jest to durna opinia tylko jego wlasna do ktorej ma prawo. I tak właśnie pisząc Geri narzucasz swoje zdanie i twierdzisz, ze Ty decydujesz co jest klocem i durnotą
Gościu... mam ciekawsze rzeczy do robienia (wyjazd na koncert Paradise Lost) niż dyskutować (o niczym) z jakimś anonimowym typem z forum
www.MetalSide.pl
Tez mialem taki moment gdy nie miałem osłuchanego albumu, ze mi się dłużył. Teraz wręcz prezeciwnie.longestday pisze: ↑sob wrz 11, 2021 11:24 am Przesłuchałem Senjutsu kilka razy. Poczekam z ostateczną oceną, ale na pewno ta płyta po prostu męczy: ciągnie się jak guma, za ostatnie trzy kluchy to trzeba Harris'a ogolić na łyso za karę (wraz z tymi Jego kretyńskimi pekaesami).
Harris ma jakies nowe pekaesy¿ czy czepiamy sie juz wszystkiego?