TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Deleted User 5490

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Deleted User 5490 »

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

W sumie to dość zabawne, że w całym tekście właściwym nie pojawiła się nazwa Kat & Roman Kostrzewski, a wierzę, że tydzień temu właśnie koncertu tego zespołu (wraz z licznymi gośćmi) doświadczyliśmy. Wspomniana nazwa pojawia się w cytacie z Luczyka, w dodatku niepoprawnie zapisana, zgodnie z zachowaniem stylu jakim pan Piotr się posługuje, ale dziennikarz TR jej unika - nie pojawia się nawet w tagach. Nie próbuję zgadywać dlaczego w ten sposób do tego podeszli, jednak nie mogłem nie zwrócić na to uwagi.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Mnie zastanawia jak Piotr Luczyk wyobraża sobie swoją przyszłość po Romanie, jeśli Roman z przyczyn zdrowotnych, lub .... ostatecznych... przestanie koncertować i zwolni miejsce na scenie, bo jak już kiedyś powiedziałem w Polsce, jest miejsce dla tylko jednego Kata... myśląc o Kacie z Romkiem.
Przecież nikt, kto ma dziurę w dupie i jakiś kręgosłup moralny, nie pójdzie na koncert luczykowego Kata ani nie kupi płyty, na którą Piotr Luczyk wysrał się twórczo.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

I kałboj doskonale o tym wie, dlatego nie będzie koncertów w Polsce. Przecież gdyby dalej mieszkał w Katowicach, to na 100% dostałby już wpierdol od jakiegoś fana Kata. Without Looking Back sprzedało się marnie nawet przed wszystkimi tymi cyrkami towarzyszącymi promocji tego chłamu, The Last Cowboy kupiło pewnie z 30 osób. Nikogo nie interesują wysrywy tego pana.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

mic7 pisze: śr wrz 15, 2021 1:33 pmPisałem do organizatorów
Dzień dobry, z informacji jakie otrzymałem Roman Kostrzewski ze względu na zły stan zdrowia nie wystąpi na naszym wydarzeniu. Informacja ta wkrótce ukaże się na wydarzeniu. Co do planowanego koncertu KAT nie mam informacji, wiem jedynie, że basista zespołu KAT Michał Laksa wystąpi u nas ponieważ gra w zespole 032

Romana Kostrzewskiego zastąpi Marian Makula - wysyłam aktualny plakat wydarzenia
Złym stanem zdrowia Romka tłumaczyć można dużo, ale Jego braku w Katowicach, gdy tego samego dnia ma wystąpić w Ciechanowie to chyba akurat tym tłumaczyć nie sposób...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Zakkahletz pisze: ndz wrz 19, 2021 10:14 pm
mic7 pisze: śr wrz 15, 2021 1:33 pmPisałem do organizatorów
Dzień dobry, z informacji jakie otrzymałem Roman Kostrzewski ze względu na zły stan zdrowia nie wystąpi na naszym wydarzeniu. Informacja ta wkrótce ukaże się na wydarzeniu. Co do planowanego koncertu KAT nie mam informacji, wiem jedynie, że basista zespołu KAT Michał Laksa wystąpi u nas ponieważ gra w zespole 032

Romana Kostrzewskiego zastąpi Marian Makula - wysyłam aktualny plakat wydarzenia
Złym stanem zdrowia Romka tłumaczyć można dużo, ale Jego braku w Katowicach, gdy tego samego dnia ma wystąpić w Ciechanowie to chyba akurat tym tłumaczyć nie sposób...
Zgadzam sie, organizator zajebal się w akcji i głupio im się przyznać :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Pierre Dolinski pisze: ndz wrz 19, 2021 9:15 pm Mnie zastanawia jak Piotr Luczyk wyobraża sobie swoją przyszłość po Romanie, jeśli Roman z przyczyn zdrowotnych, lub .... ostatecznych... przestanie koncertować i zwolni miejsce na scenie, bo jak już kiedyś powiedziałem w Polsce, jest miejsce dla tylko jednego Kata... myśląc o Kacie z Romkiem.
Przecież nikt, kto ma dziurę w dupie i jakiś kręgosłup moralny, nie pójdzie na koncert luczykowego Kata ani nie kupi płyty, na którą Piotr Luczyk wysrał się twórczo.
Dla mnie zespołu KAT nie ma od dawna. IMHO Roman Kostrzewski źle zrobił nazywając kapele Kat i Roman Kostrzewski. Było jechać pod własnym nazwiskiem, tak byłoby najuczciwiej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Czy ja wiem, przecież POPIÓR to iście KAT'owska płyta.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie. Ten krążek mógłby wyjść gdzieś w okolicach Ballad. Zespół Romana znakomicie utrzymuje ducha klasycznego Kata przy życiu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Emilio pisze: pn wrz 20, 2021 12:07 am
Pierre Dolinski pisze: ndz wrz 19, 2021 9:15 pm Mnie zastanawia jak Piotr Luczyk wyobraża sobie swoją przyszłość po Romanie, jeśli Roman z przyczyn zdrowotnych, lub .... ostatecznych... przestanie koncertować i zwolni miejsce na scenie, bo jak już kiedyś powiedziałem w Polsce, jest miejsce dla tylko jednego Kata... myśląc o Kacie z Romkiem.
Dla mnie zespołu KAT nie ma od dawna. IMHO Roman Kostrzewski źle zrobił nazywając kapele Kat i Roman Kostrzewski. Było jechać pod własnym nazwiskiem, tak byłoby najuczciwiej.
Irek by na to nie poszedł
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Emilio pisze: pn wrz 20, 2021 12:07 am
Kat i Roman Kostrzewski jest w 100% uczciwą nazwą.
Było tam przez pewien czas więcej składu prawdziwego Kata niż w tym luczykowym.
Teraz osobowo wychodzi 1 do 1 ale słuchając Kat & Roman Kostrzewski słyszę kontynuację klasycznego Kata co już zauwazyli koledzy przede mną.
Nieuczciwe jest zachowanie kowboja

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dla mnie to bez sensu, tak jak był kiedyś pomysł z nazwą Krzysztof Cugowski i Budka Suflera czy coś w tym stylu. Na szczęście skończyło się na Cugowski i ZM. Równie dobrze to Dickinson jak miał w składzie Adriana mógł mówić, że jest bardziej Iron Maiden niż IM z BB :P Niezły burdel by był jakby każdy wokalista odchodzący z zespołu chciał jechać na dawnej marce, mielibyśmy Peter Gabriel & Genesis, Roger Waters & Pink Floyd itd, itp...

A co do kontynuowania klasycznego Kata, to ja akurat uważam, że Luczyk zrobił dobrze grając w zupełnie innym stylu, odciął się od przeszłości i nie udaje nawet że muzycznie to dalej dawny Kat. WLB przesłuchałem raz, nie zgwałciło mi uszu, ale i niczym nie zaimponowało, taka tam muzyka do puszczenia w samochodzie żeby coś tam grało. IMHO Luczyk ma ból dupy za to, że jego wkład w klasycznego Kata jest przyćmiony przez dawnego frontmana. Do tej pory nic do niego nie miałem i starałem się zrozumieć nawet jego rozgoryczenie, przegiął dopiero przy okazji zbiórki na leczenie Kostrzewskiego. To było poniżej pasa i nawet jeżeli prywatnie się poróżnili, to nie powinien wtedy otwierać ryja.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Może Romek wiedział, że Luczyk nie ma już nic do zaoferowania i to jego kat będzie tym słusznym Katem.
Gdy mówisz idę na Kata to wszyscy wiedzą, że chodzi o tego z Romkiem

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zdaje się, że to Luczyk pierwszy się wymiksował z Kata, bo nie mógł się dogadać z Romanem i Jackiem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Luczyk ze swoją absolutnie nie-Katowską muzyką nie powinien właśnie trzymać się nazwy Kat. Myślę, że dla niego to byłoby nawet lepiej jeśli choć o odbiór tych jego szrotów.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Powolutku. Kat & Roman Kostrzewski powstało po bardzo dobrym odbiorze trasy Romek - The End, która miała stanowić pożegnanie Kostrzewskiego z fanami. Odbiorcy zdecydowali jednak, że chcą, by grał dalej i to w znajomej już stylistyce, toteż pojawiło się K&RK. Projekt, po którym wiadomo było, czego się spodziewać. Równolegle luczyk odcinał się od dziedzictwa klasycznego Kata, więc to jak najbardziej miało sens. Czy był to także ruch marketingowy? Na pewno tak, ale trudno mi za to winić Romka. Fakty są takie, że wtedy grał z nim Loth, a razem z kałbojem nie grał wówczas żaden z kluczowych kompozytorów Kata. Zresztą podobnego rodzaju przykłady pojawiały się też na scenie zagranicznej: Entombed i Entombed A.D., Morbid Angel i I Am Morbid, Venom i Venom Inc... Takie nazewnictwo to nie jest wynalazek Romana.

@pz dokładnie tak, mało osób o tym pamięta, ale na trasie Szyderczego Zwierciadła grał Gronos z Dragona. Niestety potem pastor wrócił i gówno znowu się wylało.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Słyszałem plotki (z ciekawych źródeł) że był pomysł Kata bez Chudego ale właśnie z Gronosem na gitarze. To byłoby co najmniej ciekawe.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Żeby dorzucić: Oliver/Dawson Saxon no i dwa Tanki :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: pn wrz 20, 2021 8:40 pm Słyszałem plotki (z ciekawych źródeł) że był pomysł Kata bez Chudego ale właśnie z Gronosem na gitarze. To byłoby co najmniej ciekawe.
Bo koncepcja Kata bez debila faktycznie się pojawiła, ale zanim zdążyli go wyjebać, to on wyjebał ich. Niestety. Prawda jest taka, że utrata Luczyka byłaby wtedy najmniej dotkliwą dla zespołu. Napisał 1 utwór na Róże, 2 numery na Zwierciadło... Typ na pewnym etapie się wypalił i tyle. Valdi Moder z Gronosem byliby na pewno lepszą opcją, niż Luczyk + techniczny grający z backastage'u, jak to miało miejsce przed Iron Maiden.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Bo Luczyfer nie mógł zdzierżyć drugiego gitarzysty na scenie.

ODPOWIEDZ