Gates Of Ishtar "At Dusk And Forever"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Owszem, Gates Of Ishtar jest bardzo melodyjny, tak jak At The Gates np. czy A Canorous Quintet, ale jakoś mimo to, do szufladki "melodic death metal" ciężko mi ich wrzucić, bo ten termin kojarzy mi się z samymi In Flames, Dark Tranquillity, Arch Enemy i Soilwork. A za tymi kapelami to w ogóle nie jestem. Z resztą taki Dismember też jest melodyjny, sto razy bardziej niż Entombed, Grave, Unleashed czy Desultory.

Zasadniczo się zgadzam. Kiedyś stwierdziłem, że określenie "melodyjny death metal" powinno określać takie kapele jak Dismember a nie In Flames i resztę ekipy. At The Gates czy Gates of Ishtar są dla mnie takim absolutnym topem tego worka i faktycznie nie wrzucałbym ich obok Soilwork etc.LukaSieka pisze: ↑wt wrz 21, 2021 2:08 pmOwszem, Gates Of Ishtar jest bardzo melodyjny, tak jak At The Gates np. czy A Canorous Quintet, ale jakoś mimo to, do szufladki "melodic death metal" ciężko mi ich wrzucić, bo ten termin kojarzy mi się z samymi In Flames, Dark Tranquillity, Arch Enemy i Soilwork. A za tymi kapelami to w ogóle nie jestem. Z resztą taki Dismember też jest melodyjny, sto razy bardziej niż Entombed, Grave, Unleashed czy Desultory.
Teraz:
![]()