Miałem dostęp wcześniej i jest to tak dobry strzał jak "Mana" - a może nawet lepszy
U mnie:
Deathhammer - Phantom Knights
Znakomite zresztą jak każdy ich album.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Miałem dostęp wcześniej i jest to tak dobry strzał jak "Mana" - a może nawet lepszy

Jest bardzo dobrze. Cieszy mnie, że nie próbowali powielać tego co na Manie wyszło świetnie. Jest mniej melodyjnie, postawili bardziej na ciężar. Momentami mix wokalu średnio mi siedzi, ale będzie słuchane

Bo to też nie jest tekst o kochanku stricte, tylko miłości do auta (KK kupił chyba wtedy jakieś Porsche Turbo). Halford w biografii coś o tym szerzej pisał.Daveastate pisze: ↑pt wrz 24, 2021 1:08 pm Nie wiem kurwa co mnie podkusiło, nie mam pojęcia, może chęć zapoznania się z tym syfem przed ocenieniem?
Nocny tfu Kochanek - Turbo kurwa ich mać Kochaś.
Zażenowanie, jak usłyszałem refren nie wytrzymałem i wyłączyłem w pizdu.
Aż takiego kibla się nie spodziewałem, a mogłem bo karykatura zespołu jakim są jest mi znana

O to chodzi - jest mroczniej, ciężej, dwie stopy robią mega robotę miejscamiblackmailer pisze: ↑pt wrz 24, 2021 9:17 amJest bardzo dobrze. Cieszy mnie, że nie próbowali powielać tego co na Manie wyszło świetnie. Jest mniej melodyjnie, postawili bardziej na ciężar. Momentami mix wokalu średnio mi siedzi, ale będzie słuchane![]()

Szczerze liczyłbym na całą płytę jak otwieracz. Dojebany wałek!Zdan pisze: ↑pt wrz 24, 2021 2:38 pmO to chodzi - jest mroczniej, ciężej, dwie stopy robią mega robotę miejscamiblackmailer pisze: ↑pt wrz 24, 2021 9:17 amJest bardzo dobrze. Cieszy mnie, że nie próbowali powielać tego co na Manie wyszło świetnie. Jest mniej melodyjnie, postawili bardziej na ciężar. Momentami mix wokalu średnio mi siedzi, ale będzie słuchane![]()
Bardzo jestem zadowolony z takiego skrętu. Miejscami miałem skojarzenia z najlepszymi okresami Tiamat czy Paradise Lost.
U mnie:
Wraith - Undo The Chains
No kurwa! Jak nie wyjdzie nic co mnie powali to płytę thrashową roku już mamy.
Otwieracz doskonały ale fajnie, że są różniaste klimaty na płycie. To dobrze jej robi.blackmailer pisze: ↑pt wrz 24, 2021 3:06 pmSzczerze liczyłbym na całą płytę jak otwieracz. Dojebany wałek!Zdan pisze: ↑pt wrz 24, 2021 2:38 pmO to chodzi - jest mroczniej, ciężej, dwie stopy robią mega robotę miejscamiblackmailer pisze: ↑pt wrz 24, 2021 9:17 am
Jest bardzo dobrze. Cieszy mnie, że nie próbowali powielać tego co na Manie wyszło świetnie. Jest mniej melodyjnie, postawili bardziej na ciężar. Momentami mix wokalu średnio mi siedzi, ale będzie słuchane![]()
Bardzo jestem zadowolony z takiego skrętu. Miejscami miałem skojarzenia z najlepszymi okresami Tiamat czy Paradise Lost.
U mnie:
Wraith - Undo The Chains
No kurwa! Jak nie wyjdzie nic co mnie powali to płytę thrashową roku już mamy.
A chuj, jeszcze raz
Unto Others - Strength

No jest to strzał w pysk na dzień dobry. W sumie mała rewelacjablackmailer pisze: ↑pt wrz 24, 2021 3:23 pm Jak najbardziej, po prostu Heroin mnie mega zaskoczył. Nie spodziewałem się takiego wjazdu na chatę![]()

Pewnych rzeczy po prostu nie powinno się spolszczać, mnie z żeżuncji skręciło po refrenie, brrrrSchizoid pisze: ↑pt wrz 24, 2021 2:33 pm Ale tekst jest dużo bardziej dwuznaczny, niż podobne I'm In Love With My Car od Queen. W Turbo Loverze ta narracja jest wręcz naszpikowana konotacjami erotycznymi, więc branie tego tekstu dosłownie nie wydaje mi się szczególnie mylne. Słuchałem fragmentu tego coveru, z ciekawości. Nie mam zbyt wielkich zarzutów. Tekst przetłumaczony został sprawnie, miejscami byłem aż zaskoczony tym, jak z tego wybrnęli. Inna sprawa, że według mnie Turbo Lover to jest kawałek, który bez tego oryginalnego klimatu, którym nasączony był w szczególności rok 1986, tej syntetycznej, nieco futurystycznej produkcji, wypada dużo słabiej. U Ruchanka zabrakło tego elementu, przez co no jest sobie taki cover i tyle, nic z niego nie wynika. Według mnie ta cała płyta jest zupełnie niepotrzebna, nie wiem, co chcieli nią pokazać. Że Polacy zwracają mniej uwagi na teksty po angielsku? Wow, ależ rewolucyjny wniosek xD