Senjutsu - opinie na temat albumu

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy album Iron Maiden

10
11
9%
9
12
10%
8
18
14%
7
25
20%
6
11
9%
5
5
4%
4
21
17%
3
8
6%
2
7
6%
1
3
2%
0
5
4%

Liczba głosów: 126

Deleted User 2259

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu

Post autor: Deleted User 2259 »

No, ale to Clanowy wywołał do tablicy Pierre'a a ten tylko odpisał, więc jakie narzekanie spider?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Dzisiaj mija miesiąc, słucham dosłownie codziennie - szczególnie w aucie. Nadal żadnego kawałka nie pomijam ale chyba najsłabszy na płycie to dla mnie rocker Days of Future Past - gdybym tam było za każdym razem to przyspieszenie jak w ostatnim refrenie...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Uderz w stół.... spide89. Typowe zachowanie ćpuna i dealera w jednym. :D
A czy ja zabraniam komuś się zachwycać? Chodzi mi tylko o to, że entuzjaści oprócz tego, że lubią się naćpać tym syfem do woli, to chcieliby, żeby inni też ćpali. Posłuchałem tej płyty kilka razy, na różnym sprzęcie, na różnych słuchawkach i nadal twierdzę, że zarówno muzycznie jak i brzmieniowo jest do dupy. Wolno mi tak twierdzić, bo to nie moja bajka. Pojął? Wolno mi uważać za gówno coś o wątpliwej wartości artystycznej. I nikomu nic do tego, obojętne co o mnie uważa. Możecie sobie dorabiać różne chore domysły, tak jak jeden z tych, który pieprzył niedawno coś o "moim" ewidentnym zespole maniakalno-nerwicowym w obszarze analno-fekalnym. :lol: :lol: :lol: Mam to gdzieś. Tak jak ktoś, komu co roku na Wigilię podsuwają niechcianego karpia i pieprzą głupoty, że mu się w dupie przewróciło, bo nie chce jeść ryby.
Nie chcesz narzekania, to nie prowokuj dyskusji celowo wywołując do niej malkontentów.
Ostatnio zmieniony ndz paź 03, 2021 10:38 am przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

U mnie tez codziennie leci, pomijam tylko Senjutsu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Senjutsu to dla mnie jeden z dwóch najlepszych numerów na albumie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

^jak pieknie sie mozna roznic? ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Też słucham codziennie, czasami nawet czytając w tym samym czasie pierdy pierda dollinskiego :D polecam.
Deleted User 5490

Nie słucham pomimo pierdzących poleceń takich złośliwych głupków jak ty. :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

spider89 pisze: ndz paź 03, 2021 4:38 amgwarantuje Ci że ludzie będą wracać do tej płyty podobnie jak do poprzednich albumów, album jest bardzo dobry i tyle w temacie!
a ile osób (nawet tutaj) wstydziło się swojego fanbojstwa np. "TBoS" i z czasem zjechało z opinią o tym albumie mocno w dół? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Po miesiącu od premiery do albumu już nie wracam. Pewnie będę go sobie puszczał raz na ruski rok, podobnie jak inne płyty z przedziału 6/10. Na szczęście są całe tony o wiele lepszej, ciekawiej zaaranżowanej i bardziej profesjonalnie zrealizowanej muzyki, również od Iron Maiden.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Deleted User 2259

Ja też nie wracam i albumu nawet nie kupię, jak będzie chodzić po 30<chyba, ze dostanę od kogoś w prezencie, ale wolałbym nie> wolę sobie papierosy kupić i wino.
spider89
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spider89 »

Frank Drebin pisze: ndz paź 03, 2021 1:40 pm Po miesiącu od premiery do albumu już nie wracam. Pewnie będę go sobie puszczał raz na ruski rok, podobnie jak inne płyty z przedziału 6/10. Na szczęście są całe tony o wiele lepszej, ciekawiej zaaranżowanej i bardziej profesjonalnie zrealizowanej muzyki, również od Iron Maiden.
To co robisz na forum Ironów??
spider89
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spider89 »

Mizantrop pisze: ndz paź 03, 2021 1:42 pm Ja też nie wracam i albumu nawet nie kupię, jak będzie chodzić po 30<chyba, ze dostanę od kogoś w prezencie, ale wolałbym nie> wolę sobie papierosy kupić i wino.
Tak papierosy i wino 😄
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No i klasa, można miło spędzić czas z winem i szlugasem w towarzystwie mordeczek. Chociaż osobiście wolałbym więcej Żubra za taki hajs kupić, więcej picia i lepszy smak.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Schizoid pisze: ndz paź 03, 2021 1:58 pm więcej picia i lepszy smak.
fakt, nie opinia
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 2259

Rzygałem po 8 paku żubra w 2007 roku, od tego czasu go nie pijam. 8) :lol:
Deleted User 5490

spider89 pisze: ndz paź 03, 2021 1:53 pm
Frank Drebin pisze: ndz paź 03, 2021 1:40 pm Po miesiącu od premiery do albumu już nie wracam. Pewnie będę go sobie puszczał raz na ruski rok, podobnie jak inne płyty z przedziału 6/10. Na szczęście są całe tony o wiele lepszej, ciekawiej zaaranżowanej i bardziej profesjonalnie zrealizowanej muzyki, również od Iron Maiden.
Dobre pytanie. Ja na przykład jestem tu dla kilku znajomych, z którymi lubię pogadać o muzyce Iron Maiden, przeważnie tej starej, o innej muzyce i innych fajnych sprawach. Nie jest to jednoznaczne z obowiązkiem żarcia gówna i bałwochwalstwem, który chcecie tu wprowadzić.
:facepalm: Takie proste rzeczy trzeba tłumaczyć tępakom. :facepalm:
Bycie Sanatorianem to w przypadku niektórych stan umysłu porównywalny do wrodzonej choroby alkoholowej.
Ostatnio zmieniony ndz paź 03, 2021 3:14 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

A ja tu jestem dla klimatu.

Poza tym lubię leżeć na podłodze.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Co do tego, że jest niewiele dyskusji związanej z albumem, o czym ktoś tutaj wcześniej wspominał, to nie wiem czy jest to kwestia samego poziomu płyty - możliwe, że też ale sądzę, że nie tylko. Jest trochę inny klimat na forum, niż był np. przy wydaniu TBOS (który dla mnie jest lepszą płytą od Senjutsu, nie mam co do tego wątpliwości) i te dyskusje wyglądają inaczej, nie każdemu chce się w tym uczestniczyć.
Dużo jakiegoś ciśnienia po obu stronach i przekonywania się na siłę, że jest to albo genialny album, albo najgorsza rzecz na świecie. Myślę, że w znacznym stopniu stąd może się brać mniejsza liczba osób dyskutujących na ten temat - nie każdemu to odpowiada, moim zdaniem jakość dyskusji spadła, ale są i tacy, którzy lubią taki klimat - i okej.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

spider89 pisze: ndz paź 03, 2021 1:53 pm
Skoro już postawiłeś mnie pod ścianą tym niezwykle dociekliwym pytaniem, to nie mam wyboru i muszę się przyznać: zalogowałem się specjalnie po to, żeby trollować i bezpodstawnie oczerniać wiekopomne arcydzieło, jakim jest "Senjutsu" (i to mimo tego, że nie uważam tej płyty za najgorszą, ale jak widać dla ironowych talibów ten fakt jest bez znaczenia).
FotD = TOP5 albumów Maiden
ODPOWIEDZ