A pisząc w temacie - nie mam biletów ale rzeczywiście byłby dylemat - KISS, których nie widziałem i na których poszedłbym pieszo 5 minut, czy fajna wycieczka nad morze i Priest z Saxonem...
02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Tak, jasne. Nie wiem czemu właśnie na odwrót napisałem 
A pisząc w temacie - nie mam biletów ale rzeczywiście byłby dylemat - KISS, których nie widziałem i na których poszedłbym pieszo 5 minut, czy fajna wycieczka nad morze i Priest z Saxonem...
Night Mistress Fan Club Łódź
Zwłaszcza, że Priest to jeden z głównych powodów wyjazdu na ten festiwal. Kiss nigdy nie widziałem i to jest duży argument za. Ale w razie czego znam chętnego na bilety na Kiss 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No słabo, że takie dwie wielkie nazwy się pokrywają. Dla mnie wiadomo, że JP wygra (Kiss widziałem na ostatnim Hellfeście), ale jak widać dylematy są...
www.MetalSide.pl
Też chciałem na Kiss bo też nie widziałem, ale 13.07 grają w Pradze, a 14 w Budapeszcie to koncert Łódzki można poświęcić
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
No właśnie. Zobaczę inne daty i pomyślę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda, że Mercyful nie gra drugiego dnia. Trzeci dzień to straszna nędza poza Mercyfulami, gdyby grali tego dnia Priest można byłoby się już zawinąć.
-
Deleted User 5490
Kiepska dla mnie ta obsada. Nie ma Gojiry. Jak na trzy dni, to jest tam dla mnie 7 kapel, które mógłbym chcieć zobaczyć. To mało jak na 3 dni. Judas Priest, Saxon, Mercyful Fate, Obituary, Vader, Opeth i Katatonia, to to co mnie interesuje. Gdyby grali jednego dnia, to bym pojechał. Siedzieć trzy dni i czekać na te kapele pośród hałasu takich muzycznych koszmarków jak Mgła, Truchło Strzygi, Kvelertak, Mayhem, Sólstafir to dla mnie katorga. Nie lubię blackowego i alternatywnego gówna. Za stary jestem. Nie jadę na ten spęd. Za daleko, za długo i za mało tego co warto zobaczyć. Mystic w Krakowie wydawał mi się lepszą atrakcją.
Skład jest mocny. Chętnie obejrzałbym naprawdę wiele z tych koncertów, ale czeka mnie koczowanie na barierkach dla JP i MF. Szkoda, bo jest serio grubo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Szkoda mi Heilung i Katatoni, bo będę musiał odpuścić na rzecz barierki na Szwedzkich Bogach Progresu, ale poza tym będę popierdalał w te i we wte jak motorek
dobrze jest. Świetnie, że Masto przed Opeth, szkoda, że nie wcisnęli tam jeszcze Katatoni
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ciekawe co się kryje pod tym TBA w pierwszym dniu, chociaż nawet bez takiej wiedzy ten dzień najbardziej mnie kusi.
Może chodziło o TSA tylko literówkę zrobili?
Analizując poszczególne dni to interesuje mnie w sumie kilka kapel - w pierwszej kolejności: Judas Priest, Saxon, Mgła, Opeth i Vader. Mógłbym zobaczyć też przy okazji Mastodon, Killing Joke, Kvelertak i Mercyful Fate. W sumie więcej czekania na te kapele niż oglądania może wyjść... No ale dużo jeszcze czasu zostało do namysłu...
Analizując poszczególne dni to interesuje mnie w sumie kilka kapel - w pierwszej kolejności: Judas Priest, Saxon, Mgła, Opeth i Vader. Mógłbym zobaczyć też przy okazji Mastodon, Killing Joke, Kvelertak i Mercyful Fate. W sumie więcej czekania na te kapele niż oglądania może wyjść... No ale dużo jeszcze czasu zostało do namysłu...
Night Mistress Fan Club Łódź
Ponieważ wśród nie-headlinerów faktycznie nie ma za wiele ciekawego, to lepiej spędzić wcześniejsze godziny poza StoczniąPierre Dolinski pisze: ↑wt paź 05, 2021 11:23 pm Kiepska dla mnie ta obsada. Nie ma Gojiry. Jak na trzy dni, to jest tam dla mnie 7 kapel, które mógłbym chcieć zobaczyć. To mało jak na 3 dni. Judas Priest, Saxon, Mercyful Fate, Obituary, Vader, Opeth i Katatonia, to to co mnie interesuje. Gdyby grali jednego dnia, to bym pojechał. Siedzieć trzy dni i czekać na te kapele pośród hałasu takich muzycznych koszmarków jak Mgła, Truchło Strzygi, Kvelertak, Mayhem, Sólstafir to dla mnie katorga. Nie lubię blackowego i alternatywnego gówna. Za stary jestem. Nie jadę na ten spęd. Za daleko, za długo i za mało tego co warto zobaczyć. Mystic w Krakowie wydawał mi się lepszą atrakcją.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Szkoda, że nie ma biletów dwudniowych, bo by się ogarnęło 3-4 czerwca.
-
Deleted User 5490
W Gdańsku jestem każdego roku jeden albo dwa razy. Sądzę, że byłem już wszędzie gdzie moim zdaniem warto zajrzeć. Sądzę, że odpuszczę tą imprezę.krusejder pisze: ↑śr paź 06, 2021 9:20 amPonieważ wśród nie-headlinerów faktycznie nie ma za wiele ciekawego, to lepiej spędzić wcześniejsze godziny poza StoczniąPierre Dolinski pisze: ↑wt paź 05, 2021 11:23 pm Kiepska dla mnie ta obsada. Nie ma Gojiry. Jak na trzy dni, to jest tam dla mnie 7 kapel, które mógłbym chcieć zobaczyć. To mało jak na 3 dni. Judas Priest, Saxon, Mercyful Fate, Obituary, Vader, Opeth i Katatonia, to to co mnie interesuje. Gdyby grali jednego dnia, to bym pojechał. Siedzieć trzy dni i czekać na te kapele pośród hałasu takich muzycznych koszmarków jak Mgła, Truchło Strzygi, Kvelertak, Mayhem, Sólstafir to dla mnie katorga. Nie lubię blackowego i alternatywnego gówna. Za stary jestem. Nie jadę na ten spęd. Za daleko, za długo i za mało tego co warto zobaczyć. Mystic w Krakowie wydawał mi się lepszą atrakcją.![]()
Ciekawe co będzie z koncertami JP. Już trochę pisaliśmy o czasie rekonwalescencji Faulknera i tym jaki to cios dla kapeli, która przez 2 lata nie mogła grać (a lata lecą). Gdyby trasa została odwołana, to byłby też spory cios dla Mystica. Utrata headlinera. W zasadzie kolejnego, bo po przełożeniu wypadł Nightwish, który trochę ludzi by ściągnął.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie jestem medykiem, ale myślę, że pół roku na rekonwalescencję po takiej "awarii" plus oszczędniejsze gospodarowanie szaleństwem na scenie powinno wystarczyć.
Zobaczymy. Ciężko oceniać teraz, ale myślę, że ryzyko jest. Jest w miarę młody, może się zrehabilitować sprawnie. Z drugiej strony taka trasa, to jednak spory wysiłek.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Życzę Ryśkowi jak najlepiej, ale na koncert Dżudasów się nie wybieram. Najchętniej 1 czerwca spędziłbym gdzieś na nadbałtyckiej plaży, następny dzień na MF, a kolejny w Łodzi (bo Kiss).
-
Deleted User 357
Ja napisałem dziś o zwrot, upgrade biletu jednodniowego do karnetu można robić tylko do połowy grudnia a i finansowo to nie jest jakiś wielka oszczędność - jak się bardziej wyklaruje w przyszłym roku to kupię karnet
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A na który masz dzień? To może odkupie od Ciebie