Muzycy tłumaczą, że wszystko przez lockdown. Że premierowej płyty "nie dało się" w takich warunkach (zdalnie) nagrać, a z kowerami już tak.
Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Deep Purple
Raczej nie dało się promować, a nie nagrać.
Sranie w banie.
Roger Glover obchodzi dziś 76 (!!) urodziny 
- Saimon1995
- -#Moderator

Ian Gillan dla "TR": Aby tworzyć razem muzykę tak, jak robi to zespół Deep Purple, trzeba być razem, siedzieć w jednym pomieszczeniu, jamować. A o tym nie było mowy. Z przeróbkami jest inaczej. Można je przygotować i nagrać na odległość".
Jon Lord miałby już 80 lat, gdyby żył
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Byłem na plenerowym koncercie Michała Szpaka. Wystąpił w świetle dziennym, więc praktycznie bez oświetlenia scenicznego i w ogóle bez żadnych dodatkowych efektów. Był tylko on ze swoją charyzmą (na pewno niektórzy mają na podorędziu szereg epitetów na określenie go, ale ja takich nie użyję), niesamowitym głosem i bardzo dobrym zespołem (w tym 4 gitarzystów włącznie z basistą). Ogólnie była to zajebista sztuka, a piszę o tym tutaj, bo to co zrobił Szpak z "Black Night", to było umieszczenie tej piosenki na jakiejś półce, na której ona do tej pory nie leżała – wokalnie, wykonawczo i pod względem interakcji z publicznością absolutny majstersztyk! Gorąco namawiam tych z Was, których nie razi jego prezencja, żeby wybrali się na koncert Michała, dla mnie to był wspaniale spędzony czas.
- Saimon1995
- -#Moderator

On ma fantastyczne możliwości. Tylko, na razie, źle dobrany materiał. Przecież jak usłyszałem go w projekcie Polskie Znaki to... ciary.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ciekawe... Czyli że popracował nad akcentem i nie było "Blak najt iz e long łej from hołm"? 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Myślę, że popracował. Natomiast ze szlagierów polskich fantastycznie zaśpiewał "Dziwny jest ten świat".
Ogólnie zgadzam się ws. źle dobranego materiału, ale to jest mankament, który można wyeliminować. Choć część jego utworów jest dobra muzycznie, to ich teksty są grafomańskie. Ktoś uzdolniony powinien popracować nad tymi starszymi i pilnować poziomu tych przyszłych.
Ogólnie zgadzam się ws. źle dobranego materiału, ale to jest mankament, który można wyeliminować. Choć część jego utworów jest dobra muzycznie, to ich teksty są grafomańskie. Ktoś uzdolniony powinien popracować nad tymi starszymi i pilnować poziomu tych przyszłych.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Głos po polsku ma, prezencja mnie nie razi ale po jego występie na Eurowizji przestałem w ogóle śledzić jego poczynania. Tylko jakiś czas temu gdzieś mi mignęło że stracił prawa do swoich starszych utworów.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

O, to tym bardziej razem ze swoim managementem powinien uważać na nowe kawałki, w każdym możliwym aspekcie.
Dla powrotu do meritum: koncert DP w Łodzi równo za 4 miesiące.
Wybieracie się?
Dla powrotu do meritum: koncert DP w Łodzi równo za 4 miesiące.
Może. Jak będą bilety blisko terminu, to pewnie się słyszę. Ostatnio widziałam ich ponad 10 lat temu, może warto dać on znowu szansę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Znowu szansę? To się nie podobało ostatnio? Dla mnie to zawsze fajna okazja, żeby zobaczyć legendę. Gillana ciężko się słucha, ale patrzenie na Aireya, Glovera i przede wszystkim Paice'a to dla mnie czysta przyjemność
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Purple ostatnimi czasy niestety trochę przystopowały, grają teraz krótsze i nudniejsze koncerty. Jest to rzecz jasna uzasadnione ich wiekiem, ale jak tylko sobie przypomnę Katowice 2017... Masakra, co się tam wtedy działo!
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Odpuściłem jak Gillan zmasakrował Battle Rages On we Wrocławiu. Stwierdziłem, że nie będę tego słuchał więcej. Ale ponoć pod kilku lat wie, że nie ma takich możliwości jak kiedyś i da się słuchać. A Paice wiadomo klasa. Mój ulubiony perkusista (zaraz po tym z Batumi).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
:*
Mój trzeci ulubiony
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Sprawdziłem, mój ostatni koncert DP to 1.05.2009. Kawał czasu minął. Dla porównania Scorpionsów widziałem jeszcze w 2015, a myślałem, że było to podobnie jak u Purpli.