Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Moje ulubione Bathory to Under the Sign of the Black Mark i Twilight of the Gods ale The Return czy Bathory są zaraz za nimi

- Frank Drebin
- -#Clansman

Mam podobnie - "Hammerheart" to absolutny top, mimo że Quorthon momentami niemożliwie fałszuje. Do pierwszych 3 wydawnictw już nie wracam, za to czasem puszczam sobie "Blood on Ice" (mimo masakrycznej produkcji) i oba Nordlandy.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Podobno oryginalne taśmy przepadły, ALE:
1. Black Mark wydaje żółtego koziołka z oryginalnym dźwiękiem w ścisłym limicie
2. Co jakiś czas wychodzą nieoficjalne wydawnictwa z takowym - sam w takiej wersji posiadam 3 pierwsze albumy na kasetach (wydane zaskakująco profesjonalnie, piękna robota), a winyle właśnie zmierzają do pobliskiego paczkomatu
Hammerheart to jest dla mnie płyta rzędu Melissy czy Painkillera, krążek-pomnik, kropka nad "i" w twórczości Bathory i niestety kres najlepszych czasów tego projektu. Wracam do prawie wszystkich albumów Bathory, ale widzę spory dysonans między częstotliwością słuchania pierwszych 5, a późniejszych.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Szczerze? Wystarczyłoby wydać na CD nawet lekko podczyszczone ripy z oryginalnych winyli. Black Mark to co prawda dziady i ich polityka wydawnicza zasługuje na splunięcie tylko.
Hammerheart to faktycznie jeden z POMNIKÓW metalu. Jedna z absolutnie topowych płyt z tego gatunku - obok właśnie takich strzałów jak Painkiller, Lightning To The Nations, Reign In Blood i tego typu.
Hammerheart to faktycznie jeden z POMNIKÓW metalu. Jedna z absolutnie topowych płyt z tego gatunku - obok właśnie takich strzałów jak Painkiller, Lightning To The Nations, Reign In Blood i tego typu.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Painkiller to ewentualnie pomnik metalu pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych razem z np. czarną Metallicą ale żeby top metalu? Ja wiem ze od dłuższego czasu jest moda na stawianie Painkillera na piedestale ale kurde to nawet nie jest najlepszy Judas a co dopiero "topowa płyta gatunku"
No tak się kiedyś utarło że Painkiller to najlepszy krążek Judasów tak jak Reign in Blood jest najlepszym Slayerem albo black album jest najlepszą Metallicą. Ale również nie podzielam tego typu teoriioctavian pisze: ↑czw gru 09, 2021 5:41 pmPainkiller to ewentualnie pomnik metalu pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych razem z np. czarną Metallicą ale żeby top metalu? Ja wiem ze od dłuższego czasu jest moda na stawianie Painkillera na piedestale ale kurde to nawet nie jest najlepszy Judas a co dopiero "topowa płyta gatunku"

Psycroptic - The Scepter of the Ancients
A ja jako die hard JP absolutnie podzielam i mógłbym pisać eseje dlaczego, tyle że i tak nikogo z Was nie przekonam - a w sumie to nawet nie czuję takiej potrzeby 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zobaczymy jak to będzie wyglądało w najbliższym czasie, bo ta ich polityka już się nieco zmienia, teraz zapowiedzieli reedycje wszystkich wydawnictw Bathory na kasetach. Myślę, że po śmierci Bossa ktoś mógł pójść po rozum do głowy i mają jakieś logiczne plany wydawnicze. Przede wszystkim interesuje mnie, co z tym materiałem, którego Quorthon nie zdążył wydać, a który podobno wystarczyłby nawet na dwa długograje.
Dla mnie to definicja metalu. Najlepsza płyta.
A w przypadku Slayera czy Metalliki nie podzielam opinii. Inne ich płyty uważam za lepsze.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Massacre - From Beyond

Archgoat - Heavenly Vulva
Black Sabbath - Black Sabbath

Mayhem - Mediolanum Capta Est
AC/DC - Blow Up Your Video