Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Teraz słucham...

Post autor: Djuk_416 »

Moje ulubione Bathory to Under the Sign of the Black Mark i Twilight of the Gods ale The Return czy Bathory są zaraz za nimi

Obrazek
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Zdan pisze: czw gru 09, 2021 3:32 pm Hammerheart po prostu ma coś co chwyta mnie za serce. Każda sekunda, każda melodia, każdy podniosły zaśpiew Quorthona. Nie mogę inaczej ;)
Mam podobnie - "Hammerheart" to absolutny top, mimo że Quorthon momentami niemożliwie fałszuje. Do pierwszych 3 wydawnictw już nie wracam, za to czasem puszczam sobie "Blood on Ice" (mimo masakrycznej produkcji) i oba Nordlandy.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zdan pisze: czw gru 09, 2021 3:15 pm Osobiście słucham ripów z oryginalnych winyli i liczę na to, że ktoś wyda pierwsze trzy w odpowiednim brzmieniu.
Podobno oryginalne taśmy przepadły, ALE:

1. Black Mark wydaje żółtego koziołka z oryginalnym dźwiękiem w ścisłym limicie
2. Co jakiś czas wychodzą nieoficjalne wydawnictwa z takowym - sam w takiej wersji posiadam 3 pierwsze albumy na kasetach (wydane zaskakująco profesjonalnie, piękna robota), a winyle właśnie zmierzają do pobliskiego paczkomatu 8)

Hammerheart to jest dla mnie płyta rzędu Melissy czy Painkillera, krążek-pomnik, kropka nad "i" w twórczości Bathory i niestety kres najlepszych czasów tego projektu. Wracam do prawie wszystkich albumów Bathory, ale widzę spory dysonans między częstotliwością słuchania pierwszych 5, a późniejszych.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Szczerze? Wystarczyłoby wydać na CD nawet lekko podczyszczone ripy z oryginalnych winyli. Black Mark to co prawda dziady i ich polityka wydawnicza zasługuje na splunięcie tylko.

Hammerheart to faktycznie jeden z POMNIKÓW metalu. Jedna z absolutnie topowych płyt z tego gatunku - obok właśnie takich strzałów jak Painkiller, Lightning To The Nations, Reign In Blood i tego typu.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Alice Cooper - Hey Stoopid
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Obrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Zdan pisze: czw gru 09, 2021 5:16 pm Hammerheart to faktycznie jeden z POMNIKÓW metalu. Jedna z absolutnie topowych płyt z tego gatunku - obok właśnie takich strzałów jak Painkiller, Lightning To The Nations, Reign In Blood i tego typu.
Painkiller to ewentualnie pomnik metalu pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych razem z np. czarną Metallicą ale żeby top metalu? Ja wiem ze od dłuższego czasu jest moda na stawianie Painkillera na piedestale ale kurde to nawet nie jest najlepszy Judas a co dopiero "topowa płyta gatunku"
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

octavian pisze: czw gru 09, 2021 5:41 pm
Zdan pisze: czw gru 09, 2021 5:16 pm Hammerheart to faktycznie jeden z POMNIKÓW metalu. Jedna z absolutnie topowych płyt z tego gatunku - obok właśnie takich strzałów jak Painkiller, Lightning To The Nations, Reign In Blood i tego typu.
Painkiller to ewentualnie pomnik metalu pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych razem z np. czarną Metallicą ale żeby top metalu? Ja wiem ze od dłuższego czasu jest moda na stawianie Painkillera na piedestale ale kurde to nawet nie jest najlepszy Judas a co dopiero "topowa płyta gatunku"
No tak się kiedyś utarło że Painkiller to najlepszy krążek Judasów tak jak Reign in Blood jest najlepszym Slayerem albo black album jest najlepszą Metallicą. Ale również nie podzielam tego typu teorii

Obrazek
Psycroptic - The Scepter of the Ancients
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ja jako die hard JP absolutnie podzielam i mógłbym pisać eseje dlaczego, tyle że i tak nikogo z Was nie przekonam - a w sumie to nawet nie czuję takiej potrzeby ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: czw gru 09, 2021 5:16 pm Szczerze? Wystarczyłoby wydać na CD nawet lekko podczyszczone ripy z oryginalnych winyli. Black Mark to co prawda dziady i ich polityka wydawnicza zasługuje na splunięcie tylko.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało w najbliższym czasie, bo ta ich polityka już się nieco zmienia, teraz zapowiedzieli reedycje wszystkich wydawnictw Bathory na kasetach. Myślę, że po śmierci Bossa ktoś mógł pójść po rozum do głowy i mają jakieś logiczne plany wydawnicze. Przede wszystkim interesuje mnie, co z tym materiałem, którego Quorthon nie zdążył wydać, a który podobno wystarczyłby nawet na dwa długograje.

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Obrazek
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: czw gru 09, 2021 6:10 pm A ja jako die hard JP absolutnie podzielam i mógłbym pisać eseje dlaczego, tyle że i tak nikogo z Was nie przekonam - a w sumie to nawet nie czuję takiej potrzeby ;)
Dla mnie to definicja metalu. Najlepsza płyta.

A w przypadku Slayera czy Metalliki nie podzielam opinii. Inne ich płyty uważam za lepsze.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Obrazek
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Massacre - From Beyond
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Archgoat - Heavenly Vulva

Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Black Sabbath - Black Sabbath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Mayhem - Mediolanum Capta Est

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Obrazek
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman