Steve Harris - British Lion
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Steve Harris - British Lion
Kurde, dobrze grają. I łysy daje radę:
https://www.youtube.com/watch?v=db-aHGH5nZc
Ten kawałek lubię od lat - i jak teraz posłuchałem, to nic się w tym względzie nie zmieniło.
M.
https://www.youtube.com/watch?v=db-aHGH5nZc
Ten kawałek lubię od lat - i jak teraz posłuchałem, to nic się w tym względzie nie zmieniło.
M.
Ostatecznie. Po prawie dwóch latach mogę ocenić drugi album solowy Harrisa.
Jest to bardzo równy, przemyślany LP. Kompozycje są fajne, w większości oparte na bassie i świetnej perce. Melodie przyjemne, a wokal miły dla ucha. Szybko się słucha a zajmuje aż 4 strony winyli.
8/10. Czekam na koncerty Lion’a.
PS> Wydanie winylowe jest świetne. Fajna czcionka, okładka, zdjęcia w środku jak i jakość audio. Za 80zł warto.
Czy pierwszy album Harrisa był wydany na winylu? Chyba nie...
Jest to bardzo równy, przemyślany LP. Kompozycje są fajne, w większości oparte na bassie i świetnej perce. Melodie przyjemne, a wokal miły dla ucha. Szybko się słucha a zajmuje aż 4 strony winyli.
8/10. Czekam na koncerty Lion’a.
PS> Wydanie winylowe jest świetne. Fajna czcionka, okładka, zdjęcia w środku jak i jakość audio. Za 80zł warto.
Czy pierwszy album Harrisa był wydany na winylu? Chyba nie...
- primemover
- -#Wrathchild

Dla mnie też olbrzymie pozytywne zakończenie po debiucie który mi bardzo średnio podszedł. Gdyby nie zamykający Native son który jest dla mnie lekko lipny i mdły , i inny wokalista (najlepiej heavy metalowy) mielibyśmy rozpierdalający album typu Iron Maiden -wersja light .
Edit: Żeby nie było wokalista też się poprawił , lubię gościa bardzo ale może do tej muzyki pasowałby kto inny.
Edit: Żeby nie było wokalista też się poprawił , lubię gościa bardzo ale może do tej muzyki pasowałby kto inny.
Słuchałam kiedyś cały drugi album, ale muszę mu się bardziej przyjrzeć. Zdecydowanym numerem jeden jest Land of the Perfect People, coś genialnego. Bardzo lubię też Bible Black. Pierwszą płytę kiedyś dobrze znałam, gościła u mnie dość często, a potem przestałam jej słuchać, gdzieś mi uciekła i pamiętam tylko These are the hands, też bardzo fajny kawałek. Jednak nigdy w pełni nie mogłam się przekonać do wokalisty. Niby nie jest zły, ale coś mi w nim nie pasuje.
I am the man who walks alone.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mnie w nim nie pasuje właśnie to, że jest zły.
- primemover
- -#Wrathchild

Ale trzeba przyznać,że zrobił duży progres . Na żywo też daje rade i wydaje się spoko gościem ogólnie.
Tak podsumowując co sądze o tej płycie - zaryzykuję stwierdzenie,że to lepszy album kompozycyjnie niż Book of souls. Praktycznie wszystkie kawałki to hity do wykonania też nie ma się co przyczepić chociaż oczywiście poziom maiden to nie jest.
Tak podsumowując co sądze o tej płycie - zaryzykuję stwierdzenie,że to lepszy album kompozycyjnie niż Book of souls. Praktycznie wszystkie kawałki to hity do wykonania też nie ma się co przyczepić chociaż oczywiście poziom maiden to nie jest.
Dla mnie i ostatni BL i Smith/Kotzen gniotą te ostatnie potworki Maidenów.
-
Deleted User 5490
BL to gniot muzyczny jakich mało. To odpady z pomysłów Stefana, które nie przeszłyby nawet w obecnym Maiden, ani nie nadałyby się na ich ostatni geriatryczny 3 płytowy album, który dopiero przed nimi... ale poczekajmy jeszcze 10 lat. 
No sorry. Nie lubię Senjutsu, ale przy tych bobkach kompozycyjnych z British Lion, to jak Malczewski przy Nikiforze.
No sorry. Nie lubię Senjutsu, ale przy tych bobkach kompozycyjnych z British Lion, to jak Malczewski przy Nikiforze.
To dyplomatycznie - dla mnie to jedno i drugie to nudne szroty
Nudne w inny sposób ale nudne 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dobre porównanie, z tym że ja Sędziwjutsu zasadniczo lubię, jakkolwiek jest to album SKRAJNIE nierówny, więc lubienie dotyczy jego wybranych części.Pierre Dolinski pisze: ↑sob lut 05, 2022 3:20 pmNie lubię Senjutsu, ale przy tych bobkach kompozycyjnych z British Lion, to jak Malczewski przy Nikiforze.
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam kto będzie w Warszawie bo myśle czy wychodzić
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
His eyes burn a hole in your back
- blackcocker
- -#Moderator

Ja nie
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Ja tak
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Rod Smallwallet
- -#Prowler