Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
No nie, Sebastian brzmi jak Sebastian. Jak tylko wszedł, to moja żona zapytała "co Ty, Scream Makera słuchasz?". Czy lepsze od poprzednich, no nie wiem. Mnie nie rusza.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mam wrażenie, że pan wokalista poprawił angielski (wymowę). Sam utwór taki se.
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Zmarł Andrzej Nowak znany m.in. z TSA
-
paulek
- -#Lord of the flies

tak, że ten tego....
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1 ... kierownicy
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1 ... kierownicy
Hmmm, jestem kierownikiem wyższego szczebla, to nie będę się przecież w ankiecie przyznawać, że lubię disco-polo 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- AncientMariner
- -#Clansman

Uwierzyc w to nie moge bo jeszcze nie dalej jak rok temu widziałem go na dwóch koncertach i miałem wrażenie ze był pełniejszy energii niż wczesniej
Tak to działa
Wystarczy porównać publiczność w operze warszawskiej i łódzkiej. W tej pierwszej jest z pewnością o wiele więcej kierowników na każdym przedstawieniu. Ci ludzie przyjdą, są ... podoba im się, poklaszczą i wyjdą. Ale muzyki nie bardzo rozumieją. W Łodzi średnia wieku wyższa, zamożność - niższa, ale miłość do muzyki i jej zrozumienie - większe.
Ludzie powinni być wychowywani do muzyki od dziecka. I to od dziecka powinno im się wbijać do łbów Beethovena, Mozarta, Czajkowskiego, Bacha i Moniuszkę. To powinno być wielotorowo: programy telewizyjne, edukacja szkolna, koncerty oraz muzyka kościelna. A w zasadzie wszędzie jest źle lub bardzo źle.
Cieszyć może to, że absolwenci uczelni muzycznych są z pewnością lepiej wykształceni, ukształtowani i przygotowani do pracy zawodowej niż 10 lat temu. Ale to skromna elita, naskórek, a nie ludzie którzy zmienią i umuzykalnią cały naród.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 5490
Zważywszy na to jacy prymitywni ludzie robią teraz magistra, czy nawet doktora i na fakt, że w Polsce dość powszechnym procederem od lat było kupowanie prac magisterskich i doktorskich, bo przecież była niedawno afera z gośćmi, którzy masowo pisali te prace na zamówienia od frajerów intelektualnych, którzy poszli na studia, bo mamusia kazała, albo zmusił pracodawca, to ja w te wykształcone, światłe, ukształtowane, samozwańcze elity nie wierzę. Czasem wystarczy porozmawiać, żeby wiedzieć, że ma się do czynienia z kołtunem, a nie wykształconym magistrem, czy doktorem.
Nie liczyłbym na jakikolwiek dobry wpływ tzw. (j)elit społecznych na tą podstawową, niby gorszą tkankę. Osobiście znam kilka osób z wykształceniem średnim i zawodowym, które znają się lepiej na muzyce klasycznej niż niejeden zasrany magister, czy pseudo doktor. Choćby facet, który jeździ na taxi i słyszę u niego w aucie symfonię Beethovena, a nie jakieś pierdy disco polo, a wiem, że gość nie kończył jakichś wyższych szkół, bo mówił mi.
Nie liczyłbym na jakikolwiek dobry wpływ tzw. (j)elit społecznych na tą podstawową, niby gorszą tkankę. Osobiście znam kilka osób z wykształceniem średnim i zawodowym, które znają się lepiej na muzyce klasycznej niż niejeden zasrany magister, czy pseudo doktor. Choćby facet, który jeździ na taxi i słyszę u niego w aucie symfonię Beethovena, a nie jakieś pierdy disco polo, a wiem, że gość nie kończył jakichś wyższych szkół, bo mówił mi.
Taa... kilku asów w życiu spotkałem, którzy uważali, że metal to muzyka ambitna i przeznaczona dla elit 
www.MetalSide.pl
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Burke Shelley nie żyje.
Myślę że nie trzeba nic więcej dodawać, okropny początek roku.
Myślę że nie trzeba nic więcej dodawać, okropny początek roku.
- Frank Drebin
- -#Clansman

https://youtu.be/Kq6CTdDVARk
Nowy Abbath. Słabe to niestety - z Immortala zostały tylko głupawe teledyski.
Nowy Abbath. Słabe to niestety - z Immortala zostały tylko głupawe teledyski.
FotD = TOP5 albumów Maiden
-
paulek
- -#Lord of the flies

Nowy projekt Alexa Lifesona
This new outfit comprises: Andy Curran, Maiah Wynne, Albio Annibalini and Alex Lifeson. They will be releasing their debut on April 8.
Their first single:
https://youtu.be/vV-IZRh22mo
This new outfit comprises: Andy Curran, Maiah Wynne, Albio Annibalini and Alex Lifeson. They will be releasing their debut on April 8.
Their first single:
https://youtu.be/vV-IZRh22mo
Dzisiaj odpaliłem. I całkiem fajne heavy granie. OD razu zastrzegam, że nie należałem do "hejtgrupy" tej kapeli i nawet debiut mi podszedł całkiem spoko. Drugiej płyty nie słyszałem, a ta jest ciut cięższa niż jedynka. Trochę długa, bo lekko ponad godzinę grania, ale nie doczepiam się na razie do niczego.
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

:OZakkahletz pisze: ↑pt sty 21, 2022 9:26 am Zmarł Meat Loaf.
www.rp.pl/muzyka-popularna/art19311921- ... -meat-loaf
Szkoda "klopsika", wszystkie "nietoperze" mam na winylach i mam do nich sporo sentymentu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."