Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Saxon

Post autor: Mikojaski »

Dobrze wchodzi :D. Ale jak byford ładnie brzmi, w ogóle nie czuć że tu już 7 dekad na karku
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Lubię nową płytę Ajronów, ale na tle rozpierdolu, jaki robi singiel nowy singiel Saxonów, są bladzi jak dupa anioła. Po średnich kowerkach i solowej płycie Biffa, na której były mile momenty (ale jednak: "momenty"), aż tak dobrego grania się nie spodziewałem!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Niezły numer. Czekam na całosć!
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Bardzo dobry singiel, czekamy na resztę. Czuć tu lata 80te Saxona
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Przyznaję, dobry wałek! Jednak Saxon od wielu lat trzymają równy poziom.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Może być, bez szału.
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Hmmmm, riff bardzo fajny, niestety linia melodyczna wokalu jest taka sama jak zwykle. Brak pomysłu. Nie chodzi mi o to, że Byff źle czy brzydko śpiewa tylko, że śpiewa dokładnie to samo i tak samo jak zazwyczaj (i nie chodzi tu o to, że ma swój głos i styl, tylko o totalny brak pomysłu na instrument (wokal) w utworze)- to samo robi od wielu lat niejaki LaBrie, nie ważne co chłopaki zagrają, wjeżdża Dżejms na białym koniu i niszczy każdy (dosłownie) kawałek. Nie podoba mi się też perkusja i ogólnie produkcja (czyżby znowu "miszcz" Sneap?). O "teledysku" nie warto pisać, bo zalatuje totalną amatorszczyzną - tak jakby to nagrywał zespół 16-latków, którzy mają do dyspozycji 5 telefonów i darmowy program do edycji wideo. Podsumowując - dobry riff i brak pomysłu co z nim z zrobić. Nie podobała mi się też ich poprzednia płyta z coverami. Lubię Saxon, niby trzymają poziom, ale co za dużo to nie zdrowo. Powinni zwolnić z nagrywaniem płyt - no ale z czegoś trzeba żyć, to się tłucze masówkę.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Żyją to myślę, że z koncertów a nie z płyt. To tylko pretekst żeby w trasę jechać ;)

A numer jak to nowożytny Saxon. Lubię Saxon i ten tez mi pasuje.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

krusejder pisze: wt lis 02, 2021 11:09 pm ale na tle rozpierdolu, jaki robi singiel nowy singiel Saxonów, są bladzi jak dupa anioła
Na tle czego, co robi singiel nowy singiel Saxonów???? XDDDDDD

A numer taki no... saxon XD średniawa
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zgadzam się. Przyzwoity numer, ale bez fajerwerków. Mieli sporo lepszych. No i jak wojak napisał Byff linia klasyczna, a to przejście do wersu "Carpe Diem" to już słyszałem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Jest drugi singiel - https://m.youtube.com/watch?v=4sNoK4D65 ... e=youtu.be
Moim zdaniem duuużo słabszy od pierwszego. To co tam mi odpowiadało tu razi, nawet teledysk z wycieczki krajoznawczej był lepszy niż covidowe obrazki, o tekście nie wspominając. Cóż, i tak czekam z utęsknieniem na nowy album bo to Saxon, kurwa! :wink:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Może słabszy, ale dalej trzyma poziom. Czekam na nowy krążek. Jestem o niego spokojny po tych dwóch zapowiedziach.
Awatar użytkownika
johnny_o

Wiadomo że Saxon nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale to jest zdecydowanie najsłabszy ich singiel od zawsze. Po pierwszym miałem spore oczekiwania, ale mimo to też jestem spokojny o album.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Legendarna formacja Saxon zapowiada nowy album. Płyta zatytułowana „Carpe Diem" ukaże się na rynku 4. lutego.

„Chciałem stworzyć kawałek o Covid, o ludziach, którzy umarli, i przedstawić moją wizję tego, co się wydarzyło" - opowiada Biff Byford. „Niektóre aspekty tego wszystkiego są dość tajemnicze i cała historia jeszcze się nie skończyła, prawda? Wszyscy powinniśmy pamiętać o tych, którzy umarli jako grupa ludzi, którzy tak naprawdę nie wiedzą, dlaczego umarli, ponieważ tak naprawdę nie mieliśmy pełnej informacji".

Za produkcję krążka odpowiada Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept, gitarzysta Judas Priest), płyta powstała w Backstage Recording Studios w Derbyshire, mix i master płyty to wspólne dzieło Sneapa i wokalisty Biffa Byforda. „Carpe Diem" to jeden z najlepszych, brytyjskich metalowych albumów ostatnich lat. To płyta, która w pełni zadowoli fanów zespołu, ale powinna zjednać mu również nowych. „Carpe Diem" będzie dostępne jako CD, LP oraz jako box. Saxon podczas swojej 44 - letniej kariery sprzedali ponad 15 milionów płyt.
https://www.artrock.pl/aktualnosci/1219 ... album.html
Awatar użytkownika
johnny_o

Premiera albumu już jutro (box zamówiony!), tymczasem poznaliśmy trzeci singiel: https://m.youtube.com/watch?v=BgjJf-WpEis
Słychać wyraźnie echa Lionheart, w końcu dobry teledysk. Szału nie ma, ale jest przyzwoicie. Bardzo jestem ciekaw całości.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Totalnie przeciętny album. Może były ze 3 refreny, które wpadły w ucho
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o

Niestety... Nie umywa się do Thunderbolt czy solowego Biffa. Tamte albumy uwielbiam w całości, tu jest tylko kilka fajnych fragmentów. Chyba najsłabszy Saxon ever.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Co Wy opowiadacie?? Nie wytrzymałem i w nocy posłuchałem plików, dziś powtórka i jest zajebiście. O ile uwielbiam SACRIFICE, to mam wrażenie, że jest odrobinę lepiej niż na RAM i THUNDERBOLT, które przecież są bardzo przyzwoite.

7,75/ 10 na razie
Ostatnio zmieniony pt lut 04, 2022 3:26 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Teledysk jak teledysk. Utwór... Crusader to nie jest, ale przyjemnie posłuchać.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Koneserem Saxona nie jestem, ale podoba mi się klip do "The Pilgrimage", absolutnie nie ma lipy, natomiast sama piosenka to jedna z najpiękniejszych ballad metalowych, jakie słyszałem i piszę to zupełnie serio.
ODPOWIEDZ