Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Wybitne to pewnie nie są ale wystarczy tego by jednak słuchało się znakomicie a jak przyłożą się do riffów i kompozycji jak w tym przypadku to wypada wszystko naprawdę dobrze.
Ale nie widzisz różnicy w utworach Iron Maiden a Saxon czy Priest, nie mówię o Senjutsu ale też o poprzednich albumach jak Dance of death czy Brave new World, Maiden ma swój świat, te ich długie utwory, za to ich wielbię, za tą melodyjność, nie rozumiesz nie musisz, koniec tematu!
- blackcocker
- -#Moderator

Iron Maiden mistrzem Iron Maiden
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
O toto!
Oczywiście że mistrzemZdan pisze: ↑pn lut 07, 2022 2:16 pmO toto!![]()
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ale czy ja gdzieś napisałem że można pluć na Iron Maiden? Chodzi mi o to ze to właśnie numery Saxon sto razy bardziej przystępne i zapadają w pamięć niz te rozwleczone pozbawione chwytliwego motywu utwory Maiden z ostatnich albumów
Właśnie dla mnie Maiden ma chwytliwe melodie a Saxon gra mocno i inaczej się to odbiera, pozdrawiamAdrian S.O.S. pisze: ↑pn lut 07, 2022 2:38 pmAle czy ja gdzieś napisałem że można pluć na Iron Maiden? Chodzi mi o to ze to właśnie numery Saxon sto razy bardziej przystępne i zapadają w pamięć niz te rozwleczone pozbawione chwytliwego motywu utwory Maiden z ostatnich albumów
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No tak przecież choćby Lost in a Lost World, Death of the Celts, Brighter than a Thousand Suns od Maiden są ogólnie rzecz biorąc bardziej chwytliwymi i zdecydowanie przystępniejszymi numerami niż Thunderbolt, Battering Ram, Destroyer, Hard and Fast, Killing Ground z ostatnich płyt Saxon

Potrafisz uszanować inne zdanie?Adrian S.O.S. pisze: ↑pn lut 07, 2022 2:47 pm No tak przecież choćby Lost in a Lost World, Death of the Celts, Brighter than a Thousand Suns od Maiden są ogólnie rzecz biorąc bardziej chwytliwymi i zdecydowanie przystępniejszymi numerami niż Thunderbolt, Battering Ram, Destroyer, Hard and Fast, Killing Ground z ostatnich płyt Saxon![]()
![]()
Te numery Saxon w ogóle mocno wpadają w ucho. Tytułowy, Age, Super Nova czy nawet bardziej rozbudowane Pilgrimage. Na Senjutsu w ucho wpada Hell on Earth. A i do tego trzeba przebrnąć przez intro.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Święte MaidenZdan pisze: ↑pn lut 07, 2022 2:16 pmO toto!![]()
www.MetalSide.pl