TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Deleted User 5490

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Deleted User 5490 »

On niebawem ogłosi triumfalny powrót "prawdziwego" Kata do Polski, przy czym będzie grał po remizach do pustych klepisk, bo metalowa brać zupełnie odwróci się od niego.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Pierre Dolinski pisze: pt lut 11, 2022 7:35 am On niebawem ogłosi triumfalny powrót "prawdziwego" Kata do Polski, przy czym będzie grał po remizach do pustych klepisk, bo metalowa brać zupełnie odwróci się od niego.
Właściwie - po co o nim rozmawiamy?
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Właśnie ,czy to teraz jest najważniejsze ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

No to z całej trójki ostało się jeno Turbo..."Niezły" ten 2022...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

miałem się nie udzielać, bo mi wstyd trochę, że nigdy Romka nie widziałem..jakoś tak się nigdy nie zeszły terminy...oczywiście za to co wniósł do Muzy ma mój wielki szacun..choć to akurat bez znaczenia. A do napisania posta skłonił mnie tłit, który przed chwilą mignął mi na ekranie: "rak to kurwa, luczyk zresztą też"
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Cały czas nie mogę uwierzyć w śmierć Romka. Miałem nadzieję że wygra walkę z chorobą i znowu wróci do grania. Tak dobrze teraz się Katowi wiodło z po tym jak do nich Hiro dołączył :( :(
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

octavian pisze: pt lut 11, 2022 9:59 pm Cały czas nie mogę uwierzyć w śmierć Romka. Miałem nadzieję że wygra walkę z chorobą i znowu wróci do grania. Tak dobrze teraz się Katowi wiodło z po tym jak do nich Hiro dołączył :( :(

BTW to szkoda mi chłopaków z zespołu ,którzy pomimo tego ,że sroce spod ogona nie wypadli i kilka grubszych projektów mają za sobą to jednak pod skrzydłami Romka "czuli się" dobrze ,mieli zapewniony byt ,nagrywali nowe utwory ,rozwijali się cały czas pod okiem Mistrza...Jak to się dalej potoczy ,czy będą tworzyć razem czy obsadzą wolne wakaty w innych grupach.A może dalej będą grac numery swoje i Romana z tym ,że szans na nowe kompozycje nie widzę ,jednak Romek był mózgiem : to były jego teksty i linie melodyczne,jego energia i przekaz...gdybanie ,czas pokaże.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Też dziś się zastanawiałem czy chłopaki się rozejdą czy znajdą wokalistę i razem stworzą zespół.
Pewnie z tyłu głowy mieli, że trzeba się przygotować na najgorsze.

A przed i po koncertach było widać, że się lubią i Jacek Nowak wspomina, że ten zespół był dla niego jak rodzina.

Fajnie jakby coś razem stworzyli.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Niech biorą Jacka Kawalca, będzie kapelka JACEK KAWALEC & KAT
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

No właśnie ciekaw jestem co teraz dalej będzie z chłopakami z KATa bo widac było ze skład z Hiro i Nowakiem był na prawdę dobry i na dobre się już zgrali. Smutna to była dla mnie wiadomosc o śmierci Romana. Cały czas jestem przybity bo KAT to był jeden z polskich zespołów metalowych które poznałem i pozostał ze mną na lata do dziś. Jednym z pierwszych koncertów na jakim byłem był KAT we Wrocku w 2002 roku zaraz po reaktywacji a drugi koncert KATa który widziałem w Hali Ludowej w 2003 przed Iron Maiden był na pewno w tamtym czasie największym koncertem polskiej grupy na jakim byłem
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Koncert w HaliLudowej w 2003 to był Mystic Festival gdzie gwiazda było Iron Maiden. Ale fakt podczas koncertu Kata można było momentami odnieść wrażenie że to Kat był tamtego wieczora headlinerem. Wiele osób bardzo czekało na powrót tej kultowej kapeli. Do tego grali przed Iron Maiden dlatego wiele osób chciało ich zobaczyć. Pamiętam że w koszulkach Kata było prawie tyle ludzi co w merchu Maiden. Bardzo dobrze wspominam ten koncert. Ale i tak moim najlepszym Katem jakiego zaliczyłem był ich wystep w Jarocinie w 1992 roku
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dziwnie się czuje, bo nigdy KAT mi nie siadł wlasnie przez wokale Romana, nie wiem czy kiedyś udało mi się do końca przesłuchać któras z płyt. Ale obserwujac reakcje dosłownie wszystkich znajomych czuć, że odszedł ktoś bardzo ważny dla metalu w Polsce.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

No, dałeś Romanowi niezaszczytne pierwsze miejsce w ankiecie na najgorszego wokalistę, mocno skrajna opinia...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dla mnie nie był żadnym tam wybitnym wokalem, ale był charyzmatycznym frontmanem, zwierzakiem scenicznym, ciekawym tekściarzem i nietuzinkową osobowością... i tymi cechami zdecydowanie się wyróżniał.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Emilio pisze: sob lut 12, 2022 2:38 pm Dla mnie nie był żadnym tam wybitnym wokalem, ale był charyzmatycznym frontmanem, zwierzakiem scenicznym, ciekawym tekściarzem i nietuzinkową osobowością... i tymi cechami zdecydowanie się wyróżniał.
W pełni się zgadzam.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

krusejder pisze: pt lut 11, 2022 11:52 pm Niech biorą Jacka Kawalca, będzie kapelka JACEK KAWALEC & KAT
Albo niech zmienią nazwę np. na KAC.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Metalophil pisze: sob lut 12, 2022 4:52 pm
krusejder pisze: pt lut 11, 2022 11:52 pm Niech biorą Jacka Kawalca, będzie kapelka JACEK KAWALEC & KAT
Albo niech zmienią nazwę np. na KAC.
Nie lepiej na "Kat-Walec"?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

C**j z tym! Jakby faktycznie powstał "Kat & Jacek Kawalec", grający covery Kata (najlepiej z Irkiem na bębnach) oraz Kata Romanowego, to jest szansa, że kowboj by tego nie wytrzymał
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

krusejder pisze: sob lut 12, 2022 5:33 pm C**j z tym! Jakby faktycznie powstał "Kat & Jacek Kawalec", grający covery Kata (najlepiej z Irkiem na bębnach) oraz Kata Romanowego, to jest szansa, że kowboj by tego nie wytrzymał
Jak i fani kata ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie ma kaca bez Jaca!
ODPOWIEDZ