TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Djuk_416 »

Bon Dzosef pisze: pn lut 14, 2022 7:13 pm
Djuk_416 pisze: pn lut 14, 2022 4:37 pm
Bon Dzosef pisze: pn lut 14, 2022 3:59 pm

Puscilem, nie podoba mi się
Przecież nie chodzi o to że się ma podobać tylko to jest prosty przykład na to żeby dostrzec to że Roman był jednak wszechstronny wokalnie. No ale mądremu to dwa słowa wystarczą żeby zrozumiał a głupiemu to i referat będzie za mało jak mawiał klasyk
Gosciu, a czy ja kiedyś mowilem że nie był wszechstronny?
Pierwsze miejsce w ankiecie na najgorszego wokalistę o czym ma świadczyć? Że był jednak dobry, wszechstronny i posiadał jeszcze kilka innych zalet które ujawnisz przy innej okazji?

Co miałeś napisać o Kostrzewskim napisałeś niejednokrotnie. Oceniłeś go jako najgorszego wokalistę. Nie ma co teraz pisać po tym jak zmarł ze nagle jednak był fajny i poza tym że według ciebie był najgorszy to miał kilka niezłych cech jak wszechstronność bo to już trąci głupotą
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Felcio pisze: pn lut 14, 2022 2:38 pm Na przestrzeni wielu lat mało razy osobiście spotkałem sie z opinia ze Romek to słaby wokalista. Oczywiscie chodzi mi tutaj o fanów metalu bo pośród już tych co to słuchają TSA i Turbo do Kawalerii by sie troche osób znalazło ale to z racji tego że Kat był po porostu dla tych osób juz za ciężki. Co do tego że Mustaine jest dużo gorszy technicznie niż Kostrzewski to chyba nie ma żadnych wątpliwości bo jest tak jak właśnie napisałeś o wiele bardziej wszechstronnym wokalistą
Jednym z tych co to mówią że nie lubią Kata bo jest za ostry jest np mój ojciec. TSA i Turbo do Kawalerii Szatana lubił i lubi do tej pory ale do Kata sie nigdy nie przekonał. Moze jakieś wolniejsze i bardziej wpadające w ucho numery z Ballad jak Robak, Bez pamięci i Niewinność ale tak poza tym to nic. Nie ma się co dziwić bo chłop nie przepada w ogóle za thrashem.
A co do fanów metalu ogólnie to mam kilku znajomych nie lubiących Megadeth przez głos rudego. Spotkałem się do dziś wiele razy z opinią właśnie że ludzie nie lubią Megadeth ze względu na wokal Mustaine'a i jego manierę. Na pewno to jest popularniejsza opinia niz taka sama o Kacie. Poza tym spójrzmy prawdzie w oczy. Czy Mustaine jest takim dobrym wokalistą? Ja go lubie na starych płytach ale technicznie to on nigdy nie był dobry. O koncertach to już nawet nie ma co wspominać bo nawet za dobrych, thrashowych czasów dla Megadeth niekiedy mamrotał tylko coś pod nosem. Obecnie tez każdy chyba wie jak sytuacja wygląda z jego wokalem
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Z Megadejwem to jest tak - nie znam NIKOGO kto słuchałby Megadeth dla jego wokalu. Serio. Ani jednej osoby. W kolei w przypadku Kata i Romana jest zgoła inaczej. Znam ludzi których Kat jakoś specjalnie muzycznie nie porywa ale wokal Romana bardzo im leży i dlatego słuchają tej kapeli. To tak ode mnie - to oczywiście anegdotyczne.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Djuk_416 pisze: wt lut 15, 2022 12:33 pm
Bon Dzosef pisze: pn lut 14, 2022 7:13 pm
Djuk_416 pisze: pn lut 14, 2022 4:37 pm Przecież nie chodzi o to że się ma podobać tylko to jest prosty przykład na to żeby dostrzec to że Roman był jednak wszechstronny wokalnie. No ale mądremu to dwa słowa wystarczą żeby zrozumiał a głupiemu to i referat będzie za mało jak mawiał klasyk
Gosciu, a czy ja kiedyś mowilem że nie był wszechstronny?
Pierwsze miejsce w ankiecie na najgorszego wokalistę o czym ma świadczyć? Że był jednak dobry, wszechstronny i posiadał jeszcze kilka innych zalet które ujawnisz przy innej okazji?

Co miałeś napisać o Kostrzewskim napisałeś niejednokrotnie. Oceniłeś go jako najgorszego wokalistę. Nie ma co teraz pisać po tym jak zmarł ze nagle jednak był fajny i poza tym że według ciebie był najgorszy to miał kilka niezłych cech jak wszechstronność bo to już trąci głupotą
XD nie pisze ze nagle był fajny. Niezależnie od kultu i tego co się teraz dzieje dalej kat jest dla mnie niesłuchalny przez wokal Kostrzewskiego.

A jeśli uważasz, że głos w jakiejś ankiecie to jakaś większa opinia niż "nie siedzi mi" to gratuluje.

A wszechstronności nie oceniam, bo nie chce mi się katować uszu, w momencie kiedy moge sobie posłuchać czegoś dobrego (np. teraz słucham Bon Jovi).
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: wt lut 15, 2022 3:02 pm Z Megadejwem to jest tak - nie znam NIKOGO kto słuchałby Megadeth dla jego wokalu. Serio. Ani jednej osoby.
Jedna znasz
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: wt lut 15, 2022 3:25 pm
Zdan pisze: wt lut 15, 2022 3:02 pm Z Megadejwem to jest tak - nie znam NIKOGO kto słuchałby Megadeth dla jego wokalu. Serio. Ani jednej osoby.
Jedna znasz
Wiedziałem, że taka będzie odpowiedź ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Dzisiejszy dzień miał być wesoły. Romek powinien obchodzić dziś 62 urodziny, tymczasem my przekazujemy Wam informacje o jego ostatnim pożegnaniu.
Jak poinformowała nas rodzina, pogrzeb Romka odbędzie się w piątek, na Cmentarzu Komunalnym przy ulicy Kwiatowej 29 w Bytomiu. O godzinie 11 będzie miało miejsce ostatnie pożegnanie dla bliskich Romka, po którym odprowadzimy go na miejsce spoczynku (wyruszamy spod kaplicy przy ul. Piekarskiej 99). Wszystkich, którzy chcą mu towarzyszyć oczywiście serdecznie zapraszamy przy czym mamy kilka próśb, ponieważ spodziewamy się, że będzie Was całkiem sporo.
Prosimy o uszanowanie rodzinnego, ostatniego pożegnania, które odbędzie się w kaplicy (nie bójcie się, mszy nie będzie). I tak się tam wszyscy nie zmieścimy, a rodzina i najbliżsi pragną spokojnie pożegnać Romka.
Rodzina prosi też o nie robienie zdjęć i nie kręcenie filmów, więc jeśli to możliwe to powstrzymajcie się i zostawcie telefony w kieszeniach.
Z informacji, które do nas docierają wynika, że bytomska policja boi się o porządek podczas, jak sądzimy, licznego spotkania. Prosimy więc, żebyście mieli ze sobą maseczki bo możliwe, że będą kontrolować. Nie boimy się o Wasze zachowanie, znamy Was długo i wiemy, że wszystko będzie ok ale postanowiliśmy poinformować o tym, żeby nie było niespodzianek i nieporozumień oraz żeby każdy kto czuje taką potrzebę miał możliwość pożegnać Romka w spokoju i bez niepotrzebnych incydentów.
Po wszystkim zapraszamy do Zabrza, do klubu Wiatrak. Powspominamy…
I ostatnia prośba… Chcemy podziękować Romkowi za to, co dla nas wszystkich zostawił i pomyśleliśmy, ze dobrą formą takiego podziękowania będzie wykonanie jednego z jego utworów. Bylibyśmy zaszczyceni gdybyście nam w tym pomogli, a może sami chcecie w taki sposób wyrazić wdzięczność? Prosimy aby każdy kto gra na jakimkolwiek instrumencie, nawet na trójkącie, zabrał go ze sobą i zagrał z nami Łzę Dla Cieniów Minionych. Kto nie gra, może zaśpiewać, zagwizdać, zaklaskać… Ponieważ gramy akustycznie to przegrajcie wersję z BUK – Akustycznie.
Dajmy mu naszą łzę… Niech się niesie.
https://www.facebook.com/21607943706513 ... 758286915/

Będę
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zdan pisze: wt lut 15, 2022 3:27 pm Wiedziałem, że taka będzie odpowiedź ;)
Turpizm na Sanktuarium to dość modny kierunek. Gość nie jest oryginałem, choć chce za takiego uchodzić. :lol:
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Adrian S.O.S. pisze: wt lut 15, 2022 2:14 pm Jednym z tych co to mówią że nie lubią Kata bo jest za ostry jest np mój ojciec. TSA i Turbo do Kawalerii Szatana lubił i lubi do tej pory ale do Kata sie nigdy nie przekonał.
Dlatego te trzy nazwy TSA, Turbo i Kat są tak wymieniane jednym tchem troche sztucznie bo przecież każdy z tych zespołów różni sie od siebie strasznie. I tak jak jeszcze muzycznie TSA i stare Turbo z okresu Dorosłych Dzieci i Smaku Ciszy można obok siebie postawić to już Kat i muzyka jaką prezentował od debiutu w ogóle do tego zestawienia nie pasuje. To są najbardziej ikoniczne zespoły dla Januszy w Polsce dlatego tak często ludzie wymawiają je jednym tchem jedna za drugą
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Fakt, ta cała "wielka trójca" jest bez sensu jeszcze bardziej niż The Big 4. Różna stylistyka, różne grupy docelowe.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Myślę, że chodzi to o pewną "skalę popularności" bez wchodzenia w ekstremę typu Vader. Ale to tylko przypuszczenie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To i zbliżone do siebie czasy początków działalności tych kapel. Vader to jednak już inne pokolenie muzyczne. Choć dzisiaj ten odstęp między 666, a Necrolust wygląda na raptem kilka lat, to te kilka dekad wstecz stanowił przepaść.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Wtedy faktycznie tempo rozwoju było zatrważające. Z tej trójki najmniej pasuje mi TSA (do reszty) bo Turbo potrafiło przywalić thrashem - może nie bliskim Katowskiego ale jednak.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Zdan pisze: wt lut 15, 2022 9:47 pm Myślę, że chodzi to o pewną "skalę popularności" bez wchodzenia w ekstremę typu Vader. Ale to tylko przypuszczenie.
Na pewno jakimś spoiwem tej "trójcy" w społecznym odbiorze jest śpiewanie po polsku.

Wow, nawet niejaka Paula Rodak (zdarza się, że oglądam jej filmiki o interesujących mnie postaciach) poświęciła odcinek Romanowi:
www.youtube.com/watch?v=hy0DHtmKmpg
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

A tymczasem Piotr "Kałboj" L. znowu się zesrał:

"Oświadczenie zespołu KAT w sprawie ochrony Praw Autorskich i Dóbr Osobistych.
Informujemy nieświadomych producentów, handlowców, pośredników i zleceniodawców wszelkiego rodzaju gadżetów, z logo i nazwą zespołu KAT , że nazwa KAT jest objęta ochroną prawną. Znak KAT i słowo KAT są zastrzeżone w Urzędzie Patentowym i nikt bez zgody właściciela praw nie może produkować i wprowadzać do obrotu jakichkolwiek produktów z wykorzystaniem loga lub nazwy KAT.
Wszyscy którzy produkują, wprowadzają do obrotu lub handlują nielegalnymi produktami z wykorzystaniem loga KAT lub nazwy KAT, muszą się liczyć z konsekwencjami karnymi i finansowymi. Informacje o nielegalnej produkcji i sprzedaży są sukcesywnie przekazywane odpowiednim organom ścigania.
Ponad to informujemy że wykorzystywanie projektów okładek płyt zespołu KAT jest również objęte ochroną prawną, a producenci takich koszulek w odpowiednim czasie zostaną również pociągnięci do odpowiedzialności.
W obecnym czasie jedynie firma Metal Mind Productions posiada w ofercie legalne T-shirty z okładkami płyt zespołu KAT.
Informujemy że monitorujemy nielegalną produkcję i sprzedaż koszulek, naszywek, lamp ledowych oraz innych produktów z logiem KAT lub z wykorzystaniem projektów okładek naszych albumów.
Informujemy że monitorujemy również wydawnictwa i wszelkie działania naruszające Ustawę o Prawach Autorskich.
Z poważaniem zespół KAT."

źródło: FB - "KATofficialprofile"
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Wyżej sra niż dupę ma ,zresztą już jest znienawidzony czy niepożądany przez większość fanów czy część środowiska muzycznego.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No ale tu ma rację przecież. Logo zespołu, czy okładki płyt są objęte prawami autorskimi.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale pewnie będzie chciał ścigać za napis "Kat" w logo "Kat & Roman Kostrzewski".

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: śr mar 23, 2022 8:39 pm Ale pewnie będzie chciał ścigać za napis "Kat" w logo "Kat & Roman Kostrzewski".
To czekam na wszystkie te pozwy które chce wysyłać ludziom. Mam nadzieję, że ma spore rezerwy finansowe na poczet opłacania procesów.

Ale tak na serio, to przemysł bootlegowy w przypadku Kata działa na dość wysokich obrotach. Kałboj ma tu znaczne możliwości działania. Zresztą ostatnio post o nieautoryzowanym merchu pojawił się również na fanpeju Kat & RK.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: śr mar 23, 2022 8:39 pm Ale pewnie będzie chciał ścigać za napis "Kat" w logo "Kat & Roman Kostrzewski".
No nie, przecież to są różne logosy i inne nazwy zespołu :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ