24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: Zakkahletz »

W obliczu tego, co zaczęło się dzisiaj ten koncert może się nie odbyć. Nie twierdzę, że już jest pozamiatane, ale prawdopodobieństwo odwołania wzrosło.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Odwołają tylko Kijów. Nie zdziwię się jeżeli moskiewskie się odbędą. Oczywiście jeżeli wojna ograniczy się do Ukrainy.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

remi pisze: czw lut 24, 2022 8:25 pmOdwołają tylko Kijów. Nie zdziwię się jeżeli moskiewskie się odbędą. Oczywiście jeżeli wojna ograniczy się do Ukrainy.
O, "moskiewskie"? To wg Ciebie miałby być więcej niż 1 w Moskwie?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Zakkahletz pisze: czw lut 24, 2022 9:26 pm
remi pisze: czw lut 24, 2022 8:25 pmOdwołają tylko Kijów. Nie zdziwię się jeżeli moskiewskie się odbędą. Oczywiście jeżeli wojna ograniczy się do Ukrainy.
O, "moskiewskie"? To wg Ciebie miałby być więcej niż 1 w Moskwie?
Tak, myślę, że przeniosą do mniejszej areny x 2. Ale teraz to nieaktualne.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Zostawią Moskwę i dodadzą w niej drugą datę z myślą o fanach z Ukrainy, którzy zechcieliby zobaczyć zespół, ale niestety chwilowe okoliczoności im to uniemożliwiły w Kijowie. To by było dobre, co?

M.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Brzmi nawet realistycznie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Obrzydliwa dyskusja w obrzydliwym czasie.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dlaczego. Tuż za naszą granicą jest wojna, ale póki co Europa ma to gdzieś. Interesy kręcą się dalej. Co prawda do koncertów jeszcze ze 3 miesiące i myślę, że konflikt zostanie wygaszony, ale ciekawy jestem jak do tego podejdą firmy z Europy i USA. Myślę, że robienie interesów wygra.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

blackmailer pisze: pt lut 25, 2022 2:38 pm Obrzydliwa dyskusja w obrzydliwym czasie.
+1

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Jeżeli Maiden zagrają w Moskwie, to będzie największe skurwysyństwo i pokazanie, że tylko kasa się liczy. Jestem jednak przekonany, że tak jak zachodnie kraje i firmy, tak i Ironi położą ch.ja na ruskich i odwołają koncerty w USSR. W ogóle uważam, że cały zachodni świat, łącznie z kulturą, powinien stanąć po stronie Ukrainy i olać ciepłym moczem Rosję Putina.

Z resztą o czym my tu rozmawiamy. To tylko koncert, trasa, zabawa. A na Ukrainie realnie giną ludzie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

No właśnie. Jak napisałeś, na Ukrainie giną ludzie, a tymczasem dla Włochów ważniejsza jest sprzedaż towarów do Rosji niż bombardowanie Kijowa. Nie mówiąc już o czysto rozrywkowych instytucjach jak UEFA, FIFA, FIS, FIVB. Na razie Euroliga przełożyła mecze rosyjskich drużyn (chyba bez podania na kiedy), ale pozostałe nie widzą problemu w tym, że w rywalizacji pod ich "sztandarami" biorą udział zespoły z kraju, który napadł na sąsiada. A to przecież też branża rozrywkowa. Dlatego obawiam się, że wszystko będzie działało "normalnie". Zwłaszcza jeżeli wojna na Ukrainie straci intensywność, pojawi się jakieś zawieszenie broni czy coś tego typu, to będzie już tylko krok cofnięcia "sankcji" i przywrócenia normalnych stosunków gospodarczych z Rosją. Co prawda Anglicy wypowiadają się dość ostro o działaniach Rosyjskich (w porównaniu z UE), ale czy pójdą za tym konkretne kroki, to się dopiero okaże.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: pt lut 25, 2022 2:44 pm Dlaczego.
A tak mnie po prostu obrzydziło jaranie się 40 letnich facetów tym, że ludzie uciekają z atakowanego miasta, a na ścianie wiszą plakaty Maiden. Aż mnie wygięło z zażenowania. Jakiekolwiek rozważania na temat tego czy koncert odbędzie się w Kijowie, w Moskwie, w innym chuju, dla mnie przynajmniej ma to w tym momencie tak marginalne znaczenie, że nie jestem w stanie w ogóle wyobrazić sobie, żebym mógł siąść i teraz o tym myśleć. Ale może po prostu zmiękłem i jakoś mnie tak odrzuciło ;) Jakieś takie naiwniackie podejście do sprawy mnie chyba chwyciło ;) A co do Maidenów, jeśli zagrają w tej Moskwie teraz, czy za rok, czy za dwa, wyrzucam w pizdu wszystko co mam z nimi związane, tak samo jak każdy inny artysta, którego lubię, słucham i mam merch, płyty itd. Powinno się to ruskie kurestwo odizolować całkowicie i nie pozwalać tej dziczy na nic poza słuchaniem rozkazów swojego przyjaciela Putina.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

No ja akurat mam ten plakat gdzieś. Nie wiem czy się podniecać. Taki się trafił i już. Natomiast to czy koncert w Moskwie się odbędzie interesuje mnie jak najbardziej, bo to kwestia podejścia zachodniego świata do działań Rosji. I o ile wczoraj byłem przekonany, że normalnie dojdą do skutku, to teraz zaczynam mieć wątpliwości. Muszę przyznać, że po oświadczeniu PZPN a potem szwedzkiej federacji zaczynam widzieć szansę, że może jednak będzie prawdziwy bojkot Rosji. Skoro pojawili się pierwsi, którzy oświadczyli, że nie chcą mieć z nimi nic wspólnego, to rosną szanse, że inni będą brali przykład. Podobnie w wątku o koncercie Arii, patrzę na to pod kątem stosunków Rosja - Europa, a nie samego wydarzenia jako takiego.

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Powinno się to ruskie kurestwo odizolować całkowicie i nie pozwalać tej dziczy na nic poza słuchaniem rozkazów swojego przyjaciela Putina.
+100

Zdecydowanie należy wyrąbać ruskich ze świata sportu, kultury itd. Pracownikom ambasad i konsulatów wyznaczyć 24 h na spakowanie manatków i nakazać wyjazd z wilczym biletem do Rosji. A Trybunał w Hadze winien obwołać Putina zbrodniarzem wojennym.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: sob lut 26, 2022 7:45 pm No ja akurat mam ten plakat gdzieś. Nie wiem czy się podniecać. Taki się trafił i już. Natomiast to czy koncert w Moskwie się odbędzie interesuje mnie jak najbardziej, bo to kwestia podejścia zachodniego świata do działań Rosji. I o ile wczoraj byłem przekonany, że normalnie dojdą do skutku, to teraz zaczynam mieć wątpliwości. Muszę przyznać, że po oświadczeniu PZPN a potem szwedzkiej federacji zaczynam widzieć szansę, że może jednak będzie prawdziwy bojkot Rosji. Skoro pojawili się pierwsi, którzy oświadczyli, że nie chcą mieć z nimi nic wspólnego, to rosną szanse, że inni będą brali przykład. Podobnie w wątku o koncercie Arii, patrzę na to pod kątem stosunków Rosja - Europa, a nie samego wydarzenia jako takiego.
Czyli uważasz, że ten "zachód" powinien zabraniać artystom grać w Rosji, a nie powinna być to decyzja na podstawie jakiejś moralności managementu i muzyków? Czyli jeśli jakaś UE, albo inna organizacja nie zakaże Steve'owi Harrisowi przyjechać ze swoją kompanią do Moskwy, to jeśli to faktycznie zrobią, powinni być usprawiedliwieni?
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

blackmailer pisze: sob lut 26, 2022 8:22 pm
pz pisze: sob lut 26, 2022 7:45 pm No ja akurat mam ten plakat gdzieś. Nie wiem czy się podniecać. Taki się trafił i już. Natomiast to czy koncert w Moskwie się odbędzie interesuje mnie jak najbardziej, bo to kwestia podejścia zachodniego świata do działań Rosji. I o ile wczoraj byłem przekonany, że normalnie dojdą do skutku, to teraz zaczynam mieć wątpliwości. Muszę przyznać, że po oświadczeniu PZPN a potem szwedzkiej federacji zaczynam widzieć szansę, że może jednak będzie prawdziwy bojkot Rosji. Skoro pojawili się pierwsi, którzy oświadczyli, że nie chcą mieć z nimi nic wspólnego, to rosną szanse, że inni będą brali przykład. Podobnie w wątku o koncercie Arii, patrzę na to pod kątem stosunków Rosja - Europa, a nie samego wydarzenia jako takiego.
Czyli uważasz, że ten "zachód" powinien zabraniać artystom grać w Rosji, a nie powinna być to decyzja na podstawie jakiejś moralności managementu i muzyków? Czyli jeśli jakaś UE, albo inna organizacja nie zakaże Steve'owi Harrisowi przyjechać ze swoją kompanią do Moskwy, to jeśli to faktycznie zrobią, powinni być usprawiedliwieni?

Wręcz przeciwnie. Uważam, że to powinna być decyzja artysty czy sportowca. Tak jak zrobili to dziś polscy rugbyści na wózkach. Tylko mam małą wiarę w ludzi i sądzę, że większość może szukać usprawiedliwienia w postaci "ale przecież nikt nie zdecydował, żeby tam nie jeździć, nie sprzedawać, nie grać".

Pisząc "kwestia podejścia zachodniego świata" nie miałem na myśli tylko rządów, organizacji (FIFA) czy dużych firm (np. jakieś LiveNation), ale również samych ludzi, którzy mają swoje interesy w Rosji, jak np. Maiden czy inne zespoły muzyczne, które miały/mają zaplanowane występy w Rosji, albo zespoły sportowe. Przecież to właśnie ich taki bojkot dotyka bezpośrednio - tracą dochody, zespoły sportowe ryzykują jakieś dyskwalifikacji, ale bojkotując pokazują, że są rzeczy ważniejsze. No i takie decyzje ze strony "zwykłych" ludzi mają duże znaczenie, bo jeżeli dostatecznie dużo ludzi zdecyduje się na bojkot Rosji, to zwiększa presję na tych wielkich (rządy i organizacje).

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To co, będzie ten koncert w Moskwie? Zagrają Brighter Than A Thousand Suns zamiast For The Greater Good? :mryellow:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Schizoid pisze: ndz lut 27, 2022 8:48 pm To co, będzie ten koncert w Moskwie? Zagrają Brighter Than A Thousand Suns zamiast For The Greater Good? :mryellow:
Tak, otworzą 2MTM, a na bis Brighter i Putin odpali wtedy fajerwerki.

Muszę przyznać, że po kolejnym dniu jestem zaskoczony (powinno być miło, ale obecnie byłoby nie na miejscu) postawą ludzi kultury i sportu. Reakcja w wielu przypadkach (choć niestety nie wszystkich) jest zdecydowana i jednoznaczna. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego odzewu.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jeżeli ten koncert się odbędzie, kontrola samego obiektu i napływu osób powinna być bardzo uważna, a nie taka z widoczną wyjebką ze strony ochrony, jaką się widuje na wielu dużych imprezach biletowanych. Niestety to dobra okazja do ew. ruskiej prowokacji (obiekt w stolicy kraju najaktywniej wspierającego wroga + przypuszczalnie sporo Ukraińców na tym koncercie + odwet za odwołany gig w Moskwie), taka jest prawda.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Oj tak, przyjadą kacapy mścić się na polakach za to, że koncert w Moskwie Maiden odwołało :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

ODPOWIEDZ