Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
https://www.instagram.com/p/CJLnEmXAzFZ/
Ah ten Bruce xd
Ucieszyłam się na newsa o nowej płycie, ale czy na pewno skończą ją w tym roku? O płycie słychać już od 2015 roku, co prawda wtedy to było istnie lanie wody i jedna wielka niewiadoma, a teraz pojawiły się konkrety, no ale wiadomo, jak to bywa - plany planami, a życie życiem. W każdym razie czekam z niecierpliwością, uwielbiam solową twórczość Dickinsona, no a nowej płyty świat nie widział od czasów Tyranny of Souls w 2005...
Ah ten Bruce xd
Ucieszyłam się na newsa o nowej płycie, ale czy na pewno skończą ją w tym roku? O płycie słychać już od 2015 roku, co prawda wtedy to było istnie lanie wody i jedna wielka niewiadoma, a teraz pojawiły się konkrety, no ale wiadomo, jak to bywa - plany planami, a życie życiem. W każdym razie czekam z niecierpliwością, uwielbiam solową twórczość Dickinsona, no a nowej płyty świat nie widział od czasów Tyranny of Souls w 2005...
I am the man who walks alone.
Na poziom AoB/CHW nie ma co liczyć, bo to były perły, ale może ToS uda się osiągnąć. Też czekam, IESF jest bardzo dobre. Szkoda, że bez Adriana.
Wszystko co wyszło spod szyldu Dickinsona jest dla mnie mistrzostwem (no jedynie Balls to Picasso to moim zdaniem trochę nierówna płyta, mająca swoje fenomenalne momenty jak i te, z którymi nie do końca mi po drodze), więc wierzę, że nowa płyta też bardzo mi się spodoba. A Bruce dalej jest w formie, co słychać choćby właśnie po If eternity, Empire (ja bardzo lubię) czy najnowszych np. Darkest Hour. Oby tylko w ogóle wyszła 
Również mi szkoda, że bez Adriana, bo bardzo lubię go w solowym Dickinsonie, ale Roy też pokazuje klasę.
Również mi szkoda, że bez Adriana, bo bardzo lubię go w solowym Dickinsonie, ale Roy też pokazuje klasę.
A dla mnie "Skunkworks", czy "Tattooed Millionaire" to przeciętniaki. "Balls..." też jakaś mistrzowska nie jest.
www.MetalSide.pl
Balls. to przy tych dwóch co wymieniłeś to mistrzostwo świata
No ja nie rozpatruję, że jak hard rock to siedzi, a jak heavy metal, to nie siedzi. U mnie to jest proste - albo siedzi, albo nie siedzi. Bez znaczenia jaki gatunek, czy artysta...
www.MetalSide.pl
Bardzo lubię Skunkworks, to bardzo dobra i moim zdaniem trochę niedoceniana płyta.
-
Deleted User 6661
Ja tak samo, uwielbiam tę płytę od pierwszego przesłuchania. Jest inna, ale to nie ważne, bardzo mi się podoba ten klimat. Nawet dobrze, że Dickinson szukał innych dróg niż kopiowanie albo powielanie schematów Iron Maiden. W takim repertuarze wypadł naprawdę super, prawie cała płyta to dla mnie same 10, może poza I will not accept the truty i Headswith, które mi za bardzo nie siadły.
- primemover
- -#Wrathchild

Pełna zgoda tutaj . Oczywiście duża zasługa w tym pozostałych muzyków których była to jednorazowa współpraca z Brucem . Sam Dickinson chyba też lubi tę płytę bo "Solar Confidement" leciało w tle podczas przerw jego występu Evening with Bruce Dickinson. Poza tym Strange Death in Paradise ale to jest miazga .
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Teledyski HQ są tutaj i jest ich coraz więcej, warto wiedzieć:
www.youtube.com/c/BruceDickinsonYT/videos
dzięki, nie wiedziałemZakkahletz pisze: ↑pt mar 04, 2022 9:26 pm Teledyski HQ są tutaj i jest ich coraz więcej, warto wiedzieć:
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

https://www.mirror.co.uk/3am/celebrity- ... s-23384788
No nieźle. Ciekawe czy to prawda?
No nieźle. Ciekawe czy to prawda?
Prawda, było już kiedyś, zresztą co za różnica, co to zmienia 
Partnerka Bruce'a umieściła na instagramie filmik ze studia. Może w końcu się doczekamy.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Roy Z również wrzucił kilka fotek ze studia: https://www.facebook.com/royzmusic
Co ciekawe, na perkusji powraca Dave Moreno, który nagrywał gary na Tyranii Dusz. Aż prosi się, żeby gościnnie chociaż w jednym numerze zagrał Adrian - zwłaszcza, że mieszka w Malibu zatem do studia nie miałby daleko...
Bruce spędził ostatnie 3 tygodnie w LA pracując z Roy'em nad nowym materiałem - nie jest powiedziane, że zakończyli nagrania, bo być może zostały jeszcze jakieś dogrywki. Tak czy siak, premierę obstawiam jakoś w przyszłym roku. Jeśli Maiden rzeczywiście ruszą w trasę z "Senjutsu" to obstawiam zdecydowanie mniejsze tournee niż w tym roku - zatem Bruce mógłby zagrać jakieś solowe koncerty (pierwsze od 20 lat!
) późną wiosną czy latem - zahaczając np. o jakieś europejskie festiwale... 
Co ciekawe, na perkusji powraca Dave Moreno, który nagrywał gary na Tyranii Dusz. Aż prosi się, żeby gościnnie chociaż w jednym numerze zagrał Adrian - zwłaszcza, że mieszka w Malibu zatem do studia nie miałby daleko...
Bruce spędził ostatnie 3 tygodnie w LA pracując z Roy'em nad nowym materiałem - nie jest powiedziane, że zakończyli nagrania, bo być może zostały jeszcze jakieś dogrywki. Tak czy siak, premierę obstawiam jakoś w przyszłym roku. Jeśli Maiden rzeczywiście ruszą w trasę z "Senjutsu" to obstawiam zdecydowanie mniejsze tournee niż w tym roku - zatem Bruce mógłby zagrać jakieś solowe koncerty (pierwsze od 20 lat!
-
Deleted User 5490
To kto będzie grał na drugiej gitarze w składzie? Od Accident of Birth muza solowego Dickinsona jest oparta na duetach gitarowych.
Nikt, bo pewnie nie pojedzie w trasę.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Zobaczymy, czy będzie osobna trasa IM dedykowana "Senjutsu", od deklaracji Dickinsona wiele mogło się zmienić.