Blind Guardian
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blind Guardian
Jak się podoba nowy singiel? Mi siadł mocno 
Spoko. Na razie słuchałem że dwa razy i dobrze się go słuchało.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Czekam aż wrócą do brzmienia z pierwszych dwóch płytGeri666 pisze: ↑pt mar 18, 2022 4:33 pm https://www.youtube.com/watch?v=ReaFJ_MD2cs
nowy singielWszedł jak w masło.
-
Deleted User 357
Mnie by wystarczył już powrót do Nightfall - strasznie nijakie te dwa nowe kawałki
a dla mnie Nightfall było już przekombinowane
to się raczej nie wydarzy. Ja liczę na to, że powstrzymają swoje zapędy symfoniczno-orkiestrowe, bo dla mnie to się mocno gryzie z metalem. Co innego klawisz, co innego smyczki. Mam nadzieję, że ten solowy projekt w pełni zaspokoił ich pragnienie orkiestrowej wersji samych siebie i teraz już będzie większa surówa jak na Somewhere <3Zdan pisze:Czekam aż wrócą do brzmienia z pierwszych dwóch płytGeri666 pisze: ↑pt mar 18, 2022 4:33 pm https://www.youtube.com/watch?v=ReaFJ_MD2cs
nowy singielWszedł jak w masło.
![]()
Ironicznie i z przekąsem to mówiłem raczej 
Zapoiedź nowego albumu:
1. Deliver Us from Evil 5:22
2. Damnation 5:21
3. Secrets of the American Gods 7:29
4. Violent Shadows 4:18
5. Life Beyond the Spheres 6:03
6. Architects of Doom 6:21
7. Let It Be No More 4:49
8. Blood of the Elves 4:38
9. Destiny 6:47
1. Deliver Us from Evil 5:22
2. Damnation 5:21
3. Secrets of the American Gods 7:29
4. Violent Shadows 4:18
5. Life Beyond the Spheres 6:03
6. Architects of Doom 6:21
7. Let It Be No More 4:49
8. Blood of the Elves 4:38
9. Destiny 6:47
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jakos tak nie czekam.
Ja sprawdzę czy postanowili grać metal czy raczej niekoniecznie 
No ja od ostatniej płyty mocno się odbiłem i chyba nigdy nie wrócę 
Mam nadzieję, że tym osobnym, symfonicznym projektem już się wypstrykali z tych symfonicznych pomysłów i teraz będzie mięcho.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ten projekt był niesłuchalny
Zgadza się. Próbowałem, ale się nie udało 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Aby wchodzić z rockiem w muzykę symfoniczną musisz mieć ludzi, którzy czują oba te klimaty. Są projekty fantastyczne - RAGE Lingua Mortis, TRANS SIBERIAN ORCHESTRA Beethoven's Last Night czy nasze CETI Akordy Słów oraz NIGHT RIDER SYMPHONY, a są też fatalne kloce typu Metallica S&M czy rzeczony Blind Guardian.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Czy ktoś jedzie lub rozważa wyjazd na Bling Guardian 9 września 2022 do Drezna? Jest to trasa rocznicowa "Somewhere Far Beyond" więc repertuar zacny. Piątek. Mocno mnie kusi, tym bardziej że jeszcze ich nie widziałem.
"Problem" polega na tym, że na ten gig eventim.de nie ma biletów w pdf... Dwa dni później grają w Berlinie i tam są, ale Drezno wydaje mi się lepszą opcją.
"Problem" polega na tym, że na ten gig eventim.de nie ma biletów w pdf... Dwa dni później grają w Berlinie i tam są, ale Drezno wydaje mi się lepszą opcją.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja to bym zrobił oba
A co do fizycznych biletów jakbyśmy zamówili w tym tyg to mozna na berlinski adres mojego kumpla, mogę odebrać potem.
A co do fizycznych biletów jakbyśmy zamówili w tym tyg to mozna na berlinski adres mojego kumpla, mogę odebrać potem.
-
Deleted User 357
Będę wiedział jak będę wiedział czy lecę do Torreiles czy nie
Może i ja bym rozważył.