Były plotki o Argentynie i Chile, ale w tym momencie 4 tyg. na transport sprzętu z Lizbony do Brazylii wydaje się bezpiecznym zapasem przy opóźnieniach w logistyce plus daje chociaż chwilę wytchnienia muzykom. A czy dojdzie coś po USA to temat otwarty i zależny od zmian w covidowych restrykcjach w niektórych rejonach świata...
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Wraca ktoś bezpośrednio po koncercie w Pradze w stronę Wrocławia?
Ja wracam do Warszawy, ale jeszcze nie wiem jak będę jechał. Samochód czy jakiś publiczny transport.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Pojawiły się plotki o trasie po UK w grudniu. Zobaczymy.WICKER MAN pisze: ↑czw kwie 21, 2022 12:47 pmByły plotki o Argentynie i Chile, ale w tym momencie 4 tyg. na transport sprzętu z Lizbony do Brazylii wydaje się bezpiecznym zapasem przy opóźnieniach w logistyce plus daje chociaż chwilę wytchnienia muzykom. A czy dojdzie coś po USA to temat otwarty i zależny od zmian w covidowych restrykcjach w niektórych rejonach świata...
Znajomy ma do sprzedania dwa bilety na plyte do Sztokholmu.Moze ktos zainteresowany?
Ja natomiast mam na zbyciu 4 szt. na koncert w BOLONII
I pewnie z nimi zostanę, bo nie ma sold-out. Bilety imienne, ale mam możliwość zmiany nazwiska okaziciela poprzez oficjalny portal, na którym kupowałem.
M.
I pewnie z nimi zostanę, bo nie ma sold-out. Bilety imienne, ale mam możliwość zmiany nazwiska okaziciela poprzez oficjalny portal, na którym kupowałem.
M.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

^ Kupiłem na 2020 r. gdy w jedną całość układały nam się Hiszpania, Portugalia i właśnie Włochy. Zmiana w 2021 pozwalała zachować te trzy jako jeden wyjazd. Zmiana w 2022 już nie. Teraz planujemy Hiszpanię i Portugalię 2x Maiden i 2x Stefan, a Bolonia wypada w zupełnie innej dacie i nie pasuje urlopowo. Za to będzie wypad automobilowy do Bałtów 
M.
M.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Aaa, to co innego, tak te perturbacje z przekładaniem tras dają się we znaki. Pozdrawiam!
FOH Maiden już w drodze do Europy. Czyli pewnie ekipa zaczyna przygotowania miesiąc przed trasą, a Zespół doleci w następnych tygodniach. Ciekawe, czy tradycyjnie - Paryż?
-
Deleted User 4783
PZ, ja jadę do Pragi z Warszawy, wiem, że Budziol też jedzie. Zastanawiam się właśnie jak to ogarnąć, czy auto czy flixbus
Ja jeszcze nie patrzyłem jakie są opcje na autokar czy pociąg. Przy kilku osobach można rozważyć samochód.The_Alchemist pisze: ↑pt kwie 22, 2022 2:05 pm PZ, ja jadę do Pragi z Warszawy, wiem, że Budziol też jedzie. Zastanawiam się właśnie jak to ogarnąć, czy auto czy flixbus
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Fajnie jest Flix z Łodzi bo na rano w Pradze, a w nocy jest transport tez flixem.
Jakby autem ktos cos trzeba obgadać temat. Na FB Boban wykminil z nowgo trailera promującego trasę :
“So, we have here hints based on the promo trailer.
Senjutsu - wall
Stratego - horseman
TWOTW - riders and crows
Hell On Earth - Hellfire with souls
Senjutsu realm added to Legacy of the Beast World Tour. 1 more month till the HELL on Earth finally starts“
HoE byloby wypas, pewnie za "FTGGoG" tematyka bardzo na czasie zarowno jednego jak i drugiego kawałka
Jakby autem ktos cos trzeba obgadać temat. Na FB Boban wykminil z nowgo trailera promującego trasę :
“So, we have here hints based on the promo trailer.
Senjutsu - wall
Stratego - horseman
TWOTW - riders and crows
Hell On Earth - Hellfire with souls
Senjutsu realm added to Legacy of the Beast World Tour. 1 more month till the HELL on Earth finally starts“
HoE byloby wypas, pewnie za "FTGGoG" tematyka bardzo na czasie zarowno jednego jak i drugiego kawałka
Jeśli faktycznie będzie HoE, to pęknę z radości i wzruszenia. Ale zapewne skończy się na pompowaniu balonika nadziei i szpilce po pierwszym gigu 
M.
M.
Do tego planu pasuje ostatnia wypowiedz Roda. Być może planowali w tym roku zagrać tylko single plus ewentualnie utwór tytułowy ale sytuacja na świecie się zmieniła i - nawiazując do wypowiedzi Roda - uaktualnią set odpowiednio do obecnej sytuacji. Jeżeli dodamy do tego ogolnomedialny entuzjazm do HoE, który zespół zauważył (post na Insta)- możemy być go już prawie pewni.
4 kawałki z Senjutsu (albo 3 jeżeli zostawią tytułowy na przyszłoroczna trasę) to odpowiednia ilość by stanowiłoby to odrębny akt ze scenografia (co tez potwierdzili). Toteż będzie to raczej skrócenie pozostałych aktów niż wymiana poszczególnych piosenek z różnych (jak wcześniej sądziliśmy).
Obstawiam, że decyzja od którego aktu zacząć (Senjutsu czy War) wyklaruje się na dni przed trasą, podczas prób.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Jeśli zaczęliby od świata "Senjutsu" to gdzieś musieliby wrzucić taki Aces High, czyżby bisy. Może być słabo z gardłem Bruce'a.remi pisze: ↑pt kwie 22, 2022 8:56 pmDo tego planu pasuje ostatnia wypowiedz Roda. Być może planowali w tym roku zagrać tylko single plus ewentualnie utwór tytułowy ale sytuacja na świecie się zmieniła i - nawiazując do wypowiedzi Roda - uaktualnią set odpowiednio do obecnej sytuacji. Jeżeli dodamy do tego ogolnomedialny entuzjazm do HoE, który zespół zauważył (post na Insta)- możemy być go już prawie pewni.
4 kawałki z Senjutsu (albo 3 jeżeli zostawią tytułowy na przyszłoroczna trasę) to odpowiednia ilość by stanowiłoby to odrębny akt ze scenografia (co tez potwierdzili). Toteż będzie to raczej skrócenie pozostałych aktów niż wymiana poszczególnych piosenek z różnych (jak wcześniej sądziliśmy).
Obstawiam, że decyzja od którego aktu zacząć (Senjutsu czy War) wyklaruje się na dni przed trasą, podczas prób.
-
Deleted User 5155
Tak w cichości ducha od 24 lutego chodziło mi po głowie, że HoE byłoby jak najbardziej na miejscu czy też oczywistym, żeby nie napisać - koniecznym do zagrania.
Dla mnie osobiście - będę miał miękkie kolana jeśli to w Zagrzebiu usłyszę.
Dla mnie osobiście - będę miał miękkie kolana jeśli to w Zagrzebiu usłyszę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wiem czy zrezygnuja z Aces High i zarazem samolotu.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Na pewno nie, w komunikatach prasowych dotyczących trasy mówią przecież że ma być Spitfire, zatem jasna sprawa.Bon Dzosef pisze: ↑sob kwie 23, 2022 10:45 am Nie wiem czy zrezygnuja z Aces High i zarazem samolotu.