Wasz koncertowy dorobek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wasz koncertowy dorobek
Na klawiszach grał Piotr Nowak a na gitarze Daniel Gola Patalas.
Night Mistress Fan Club Łódź
Tego koncertu w Pionkach Młota na Czarownice, to chyba najbardziej żałuję jeśli chodzi o 2021 rok. Nie dość, że jedyny w tym roku, to jeszcze taka setlista sie praktycznie już nie powtórzy. Do tego grali dla całkiem sporej publiczności i fajnie byli nagłośnieni. No niestety, gdybym wiedział tydzien wczesniej, to może jakos bym to ogarnął.pz pisze: ↑czw gru 16, 2021 8:44 pm . Dobry był też Nocny Kochanek w Progresji (jeszcze nie stosunkowo nieudana trasa) oraz Młot w Pionkach (chociaż przerwany zniszczeniem sprzętu przez najebaną publiczność). Towarzysko na pewno muszę wyróżnić wyjazdy na Turbo, wyjazd Łódź-Wrocław oraz Młot i Klangor.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety na wstępie nie obędzie się bez komentarza politycznego. To był bardzo dobry koncertowy rok... Niemniej szkoda, że z ok. 10 najlepszych koncertów, prawie wszystkie odbywały się za wielką wodą, gdzie scena koncertowa wróciła de facto do stanu sprzed wybuchu pandemii. A teraz zastanówcie się - dlaczego w Stanach, gdzie poziomy zakażeń biły wszystkie możliwe rekordy (np. na jesieni) można było grać koncerty, i to na ogół bez żadnych limitów widowni czy segregacji (tylko na kilku z nich sprawdzano dowód szczepienia), a w Europie "ostatnia prosta" zamieniła się w błędne koło?
Mój komentarz - podążajcie ślepo za tym co mówią skorumpowane i skrajnie nierzetelne media (w Polsce dotyczy to tak samo TVP jak i TVN), nabijajcie click baity straszącym kolejnymi wariantami artykułom i głosujcie na tych samych, nic nie umiejących pajaców siedzących w polityce od kilkudziesięciu lat, a będziecie mieć nieustające lockdowny, a jeśli zachce Wam się iść na koncert to do wyboru będziecie mieć Jelonka, Nocnego Kochanka czy Sławomira.
A teraz przejdźmy do podsumowania najlepszych tegorocznych sztuk:
#1 - Metallica @ Metro, Chicago, IL - Absolutna moc zobaczyć legendę w klubie, w którym ostatni raz grali w 1983. Do tego brak Sandmana czy NEM w secie. Meta jest typowo stadionowym zespołem, ale właśnie w małych klubach, bez pirotechniki, wypasionych świateł i laserów, kopie dupska najbardziej. Trio "Whiplash", "Ride" i "Harvester" na start zmiażdżyłoby każdego
Sam fakt, że udało mi się tam znaleźć zasługuje na odrębną historię.
#2 - The Rolling Stones @ St. Louis, MO & Charlotte, NC - Emocjonalny pierwszy pełny koncert bez Charlie'go Wattsa, który grał ze Stonesami przez blisko 59 lat... Zaskakujące setlisty ("Troubles A Coming", "19th Nervous Breakdown", "Let It Bleed") i Mick Jagger udowadniający, że w wieku 78 lat nadal jest najlepszym żyjącym frontmanem na świecie.
#3 - Metallica Turns 40 @ San Francisco, CA - Niezwykłe rocznicowe koncerty. Perełki typu "Bleeding Me", "Wasting My Hate", "Fixxxer", "Trapped Under Ice" czy "Dirty Window", a do tego atmosfera przypominająca niezwykłe koncerty S&M2 w tej samej hali ponad 2 lata temu.
#4 - Greta Van Fleet @ Chicago, IL - Nadzieja klasycznego rocka nie zawiodła. Ponad 2h koncerty, na którym zagrali prawie cały (doskonały!!) nowy album "The Battle At Garden's Gate". Pierwszy raz widziałem ich na scenie małego klubu w Brukseli w 2018 i Bracia Kiszki zrobili od tego czasu niesamowity postęp awansując do absolutnej pierwszej ligi współczesnego rockowego grania.
#5 - John Williams & Berliner Philharmoniker @ Berlin, DE - Oglądanie żyjącej legendy, blisko 90-letniego Maestro Williamsa, dyrygującego jedną z najlepszych orkiestr świata to nie lada przywilej. Utwory stanowiące ścieżkę dźwiękową mojego dzieciństwa, m.in. muzyka ze "Star Wars", "Jurassic Park", "Indiana Jones" czy "E.T." w tej koncertowej wersji wybrzmiały po prostu magicznie. Czapki z głów, a dla zainteresowanych - w lutym koncerty z Berlina wychodzą na Blu Ray i DVD.
#6 - Judas Priest @ St. Louis, MO - Pierwszy mój koncert Priest bez Glenna Tiptona (
), ale trzeba przyznać, że Richie Faulkner niesamowicie wyrobił się od tego czasu nie tylko jako gitarzysta (bo technicznie zawsze był dobry), ale też showman. Tym bardziej zdruzgotała mnie wiadomość o jego perypetiach zdrowotnych raptem dzień po koncercie, na którym byłem, i który Richie zagrał doskonale. Rock Hard, Ride Free! Setlista pełna niespodzianek - jak otwarcie "One Shot At Glory", "Rocka Rolla" czy "Invaders" - chyba najlepsza jaką grali od lat.
#7 - Concerto For A Group And Orchestra feat. Bruce Dickinson & Roger Glover @ Gyor, HU - pierwszy sceniczny występ Dickinsona od ponad 2 lat, i to w nietypowym repertuarze - głównie purplowych klasyków. Bruce śpiewający bez presji, z kartki
, to jednak rzadki widok - wokalnie jedne z lepszych jego wykonów ostatniego 10-lecia, a może i najlepsze od słynnego performance'u w Canterbury Cathedral.
#8 - Guns N' Roses @ Columbus, OH - Ponad 3h koncert w kameralnej (jak na Gunsów) hali... Jak dla mnie tak długie koncerty to jednak przegięcie, natomiast nie można odmówić Axlowi i s-ce , że dają z siebie wszystko. Chociaż Axl niedomaga już wokalnie, to momentami nadal brzmi jak rudy chłopak sprzed 30 lat. I warto zobaczyć ich, aby poczuć chociaż odrobinę tej magii.
#9 - Måneskin @ Gdynia - Największe objawienie rockowej sceny muzycznej tego roku, a być może i dekady... Na żywo czad na maxa, chociaż mam wątpliwości czy udźwigną ciężar sławy i nagrają kolejny równie dobry album... Na minus, że za krótko - pełnopłatny koncert trwający z godzinę to jednak słaby rock n' roll.
#10 - King Crimson @ Dayton, OH - Robert Fripp zdecydowanie w formie - widocznie niedzielne występy z Toyah dobrze mu zrobiły.
Muzycznie geniusz - ciężko tu coś więcej dodać.
A teraz przejdźmy do podsumowania najlepszych tegorocznych sztuk:
#1 - Metallica @ Metro, Chicago, IL - Absolutna moc zobaczyć legendę w klubie, w którym ostatni raz grali w 1983. Do tego brak Sandmana czy NEM w secie. Meta jest typowo stadionowym zespołem, ale właśnie w małych klubach, bez pirotechniki, wypasionych świateł i laserów, kopie dupska najbardziej. Trio "Whiplash", "Ride" i "Harvester" na start zmiażdżyłoby każdego
#2 - The Rolling Stones @ St. Louis, MO & Charlotte, NC - Emocjonalny pierwszy pełny koncert bez Charlie'go Wattsa, który grał ze Stonesami przez blisko 59 lat... Zaskakujące setlisty ("Troubles A Coming", "19th Nervous Breakdown", "Let It Bleed") i Mick Jagger udowadniający, że w wieku 78 lat nadal jest najlepszym żyjącym frontmanem na świecie.
#3 - Metallica Turns 40 @ San Francisco, CA - Niezwykłe rocznicowe koncerty. Perełki typu "Bleeding Me", "Wasting My Hate", "Fixxxer", "Trapped Under Ice" czy "Dirty Window", a do tego atmosfera przypominająca niezwykłe koncerty S&M2 w tej samej hali ponad 2 lata temu.
#4 - Greta Van Fleet @ Chicago, IL - Nadzieja klasycznego rocka nie zawiodła. Ponad 2h koncerty, na którym zagrali prawie cały (doskonały!!) nowy album "The Battle At Garden's Gate". Pierwszy raz widziałem ich na scenie małego klubu w Brukseli w 2018 i Bracia Kiszki zrobili od tego czasu niesamowity postęp awansując do absolutnej pierwszej ligi współczesnego rockowego grania.
#5 - John Williams & Berliner Philharmoniker @ Berlin, DE - Oglądanie żyjącej legendy, blisko 90-letniego Maestro Williamsa, dyrygującego jedną z najlepszych orkiestr świata to nie lada przywilej. Utwory stanowiące ścieżkę dźwiękową mojego dzieciństwa, m.in. muzyka ze "Star Wars", "Jurassic Park", "Indiana Jones" czy "E.T." w tej koncertowej wersji wybrzmiały po prostu magicznie. Czapki z głów, a dla zainteresowanych - w lutym koncerty z Berlina wychodzą na Blu Ray i DVD.
#6 - Judas Priest @ St. Louis, MO - Pierwszy mój koncert Priest bez Glenna Tiptona (
#7 - Concerto For A Group And Orchestra feat. Bruce Dickinson & Roger Glover @ Gyor, HU - pierwszy sceniczny występ Dickinsona od ponad 2 lat, i to w nietypowym repertuarze - głównie purplowych klasyków. Bruce śpiewający bez presji, z kartki
#8 - Guns N' Roses @ Columbus, OH - Ponad 3h koncert w kameralnej (jak na Gunsów) hali... Jak dla mnie tak długie koncerty to jednak przegięcie, natomiast nie można odmówić Axlowi i s-ce , że dają z siebie wszystko. Chociaż Axl niedomaga już wokalnie, to momentami nadal brzmi jak rudy chłopak sprzed 30 lat. I warto zobaczyć ich, aby poczuć chociaż odrobinę tej magii.
#9 - Måneskin @ Gdynia - Największe objawienie rockowej sceny muzycznej tego roku, a być może i dekady... Na żywo czad na maxa, chociaż mam wątpliwości czy udźwigną ciężar sławy i nagrają kolejny równie dobry album... Na minus, że za krótko - pełnopłatny koncert trwający z godzinę to jednak słaby rock n' roll.
#10 - King Crimson @ Dayton, OH - Robert Fripp zdecydowanie w formie - widocznie niedzielne występy z Toyah dobrze mu zrobiły.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda, że w zasadzie przez większość część roku na wizie turystycznej nie dało się wlecieć do USA 
W piątek byłem na pierwszym koncercie w tym roku. Koncerty wyjątkowo średnie/słabe, nagłośnienie do dupy, ale fajnie było wyjść gdzieś z domu
No i teraz powinno być już tylko lepiej. W każdym razie nie powinno być o to trudno 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja teraz w sobotę byłem na pierwszym, a od lutego maszyna koncertowa już rusza mocniej.
Mam nadzieję, że więcej zespołów weźmie przykład z Vadera i polecą jeszcze w lutym/marcu, a nie będą czekać na lato.
Mam nadzieję, że więcej zespołów weźmie przykład z Vadera i polecą jeszcze w lutym/marcu, a nie będą czekać na lato.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
U mnie już dwa w tym roku zaliczone a dziś miał być trzeci ale zdążyli już go na maj przełożyć
Night Mistress Fan Club Łódź
Jako że wciąż okres wielkanocny, to zaległa spowiedź za rok 2021. Przysiadłem do tematu, bo wydawało mi się, że w zeszłym roku nie widziałem żadnego artysty zagranicznego i nie zrobiłem żadnego koncertu zagranicznego. No i miałem rację! Pierwszy taki rok zapewne od 20 lat! (Bo w 2002 r. byłem na Dio w Berlinie)
10.06 Kult Akustik, Stodoła
18.06 Made In Warsaw, Voodoo
19.06 Nocny Kochanek, Warszawa, Progresja
25.06 Zepellinians, Voodoo
10.07 Still of the Night, Warszawa
17.07 Turbo, Świecie
24.07 Hellhaim, Mad Teacher - Łódź
12.08 King of Rock N Roll, Lux Perpetua
21.08 Riverside, Collage - Warszawa
27.08 Scream Maker / Ballbreaker - Voodoo
03.09 Kupczyk & Ceti - Poznań
04.09 Kult - Brwinów
17.09 Subterfuge - Potok
15.10 Turbo - Chorzów
16.10 Hetman - Potok
21.10 X Memoriał Jona Lorda
05.11 Kult - Warszawa
13.11 Turbo - Poznań
10.12 Ceti - Remont, Warszawa
Wiadomo, że najlepsze było XL Turbo w Poznaniu. Fantastyczny koncert Riverside, trzecie miejsce dałbym chyba Memorialowi Jona Lorda.
10.06 Kult Akustik, Stodoła
18.06 Made In Warsaw, Voodoo
19.06 Nocny Kochanek, Warszawa, Progresja
25.06 Zepellinians, Voodoo
10.07 Still of the Night, Warszawa
17.07 Turbo, Świecie
24.07 Hellhaim, Mad Teacher - Łódź
12.08 King of Rock N Roll, Lux Perpetua
21.08 Riverside, Collage - Warszawa
27.08 Scream Maker / Ballbreaker - Voodoo
03.09 Kupczyk & Ceti - Poznań
04.09 Kult - Brwinów
17.09 Subterfuge - Potok
15.10 Turbo - Chorzów
16.10 Hetman - Potok
21.10 X Memoriał Jona Lorda
05.11 Kult - Warszawa
13.11 Turbo - Poznań
10.12 Ceti - Remont, Warszawa
Wiadomo, że najlepsze było XL Turbo w Poznaniu. Fantastyczny koncert Riverside, trzecie miejsce dałbym chyba Memorialowi Jona Lorda.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A to też sobie pozwolę zrobić zaległe podsumowanie:
02.03 - Daria Zawiałow (Kraków, Klub Studio)
08.06 - Krzysztof Zalewski (Kraków, Klub Studio)
16.07 - Krzysztof Zalewski (Kraków, Stadion Korony)
29.07 - Kat & Roman Kostrzewski, Vader, Gruzja, Jad, Clairvoyance (Kraków, Nowa Rezydencja)
21.08 - Riverside, Collage, Mick Moss (Kraków, Hype Park)
02.09 - Krzysztof Zalewski (Kielce, Amfiteatr Kadzielnia)
11.09 - Mgła, Azarath, Me and That Man, In Twilight's Embrace (Summer Dying Loud, Aleksandrów Łódzki)
17.09 - Kat & Roman Kostrzewski (Chorzów, Leśniczówka)
02.10 - Gruzja, Sznur (Katowice, Faust)
15.10 - Turbo, Hope (Chorzów, Leśniczówka)
16.10 - Turbo, Hope (Jaworzno, Klub RELAX)
29.10 - Gruzja, Sznur (Kraków, Alchemia)
13.11 - Turbo, Okrutnik (Poznań, U Bazyla)
Po Turbo miały być jeszcze Leprous i Daria w Warszawie (i przeniesione Turbo w Rawiczu), ale wypadki chodzą po ludziach, a ludzie po wypadkach niekoniecznie
Na szczęście w tym roku odbijam stracone miesiące i covidowe lata hehe
02.03 - Daria Zawiałow (Kraków, Klub Studio)
08.06 - Krzysztof Zalewski (Kraków, Klub Studio)
16.07 - Krzysztof Zalewski (Kraków, Stadion Korony)
29.07 - Kat & Roman Kostrzewski, Vader, Gruzja, Jad, Clairvoyance (Kraków, Nowa Rezydencja)
21.08 - Riverside, Collage, Mick Moss (Kraków, Hype Park)
02.09 - Krzysztof Zalewski (Kielce, Amfiteatr Kadzielnia)
11.09 - Mgła, Azarath, Me and That Man, In Twilight's Embrace (Summer Dying Loud, Aleksandrów Łódzki)
02.10 - Gruzja, Sznur (Katowice, Faust)
15.10 - Turbo, Hope (Chorzów, Leśniczówka)
16.10 - Turbo, Hope (Jaworzno, Klub RELAX)
29.10 - Gruzja, Sznur (Kraków, Alchemia)
13.11 - Turbo, Okrutnik (Poznań, U Bazyla)
Po Turbo miały być jeszcze Leprous i Daria w Warszawie (i przeniesione Turbo w Rawiczu), ale wypadki chodzą po ludziach, a ludzie po wypadkach niekoniecznie
Na szczęście w tym roku odbijam stracone miesiące i covidowe lata hehe
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Sardi z Batumi pisze: ↑ndz maja 08, 2022 8:34 pm A to też sobie pozwolę zrobić zaległe podsumowanie:
Teraz to perełki w tym zbiorze ,żałuję do dzisiaj ,że sprzedałem bilet do Progresji (Letnia Scena) w tamtym roku.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Szczególnie ten Chorzów. Atmosfera pod leśniczówkowym namiotem była nieziemska, poza tym to był 3 od końca występ Romana w życiu. No i to pożegnanie pod klubem...mic7 pisze: ↑ndz maja 08, 2022 9:09 pmSardi z Batumi pisze: ↑ndz maja 08, 2022 8:34 pm A to też sobie pozwolę zrobić zaległe podsumowanie:
Teraz to perełki w tym zbiorze ,żałuję do dzisiaj ,że sprzedałem bilet do Progresji (Letnia Scena) w tamtym roku.
Człowiek czuł, że to ostatni raz, ale jakaś tam nadzieja się tliła
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Wierzę ,że atmosfera była magiczna tym bardziej ,żałuję że "nie pożegnałem" się z Romanem wtedy bodajże w lipcu.
Cóż ,chodźcie ludzie na koncerty ,nie odpuszczajcie ,nigdy nie wiadomo czy dane nam będzie zobaczyć jeszcze swoich idoli (vide IM).
Cóż ,chodźcie ludzie na koncerty ,nie odpuszczajcie ,nigdy nie wiadomo czy dane nam będzie zobaczyć jeszcze swoich idoli (vide IM).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy
Forum internetowe to poważna sprawa.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

U mnie już raczej nic nie wpadnie to piszę
28.05 Nick Mason's Saucerful of Secrets - Łódź
30.05 Jethro Tull - Warszawa
25.06 Marky Ramone's Blitzkrieg - Poznań
04.07 Iron Maiden, Airbourne - Berlin
16.07 Rammstein - Warszawa
23.07 British Lion - Warszawa
24.07 Iron Maiden - Warszawa
18.09 Helloween, Hammerfall - Katowice
03.11 U.D.O. - Warszawa
Skromnie, ale chęci na więcej też specjalnie nie było. Po raz pierwszy od dawien dawna olałem m.in. koncerty KISS i Judas Priest
28.05 Nick Mason's Saucerful of Secrets - Łódź
30.05 Jethro Tull - Warszawa
25.06 Marky Ramone's Blitzkrieg - Poznań
04.07 Iron Maiden, Airbourne - Berlin
16.07 Rammstein - Warszawa
23.07 British Lion - Warszawa
24.07 Iron Maiden - Warszawa
18.09 Helloween, Hammerfall - Katowice
03.11 U.D.O. - Warszawa
Skromnie, ale chęci na więcej też specjalnie nie było. Po raz pierwszy od dawien dawna olałem m.in. koncerty KISS i Judas Priest
12.03 - Atlantean Kodex - Pisek
19.04 - Primordial, Rome - Berlin
20.04 - Primordial, Rome - Brema
21.04 - Primordial, Rome - Kopenhaga
22.04 - Primordial, Rome - Goteborg
23.04 - Primordial, Rome - Sztokholm
13.05 - Riot City, Seven Sisters - Wrocław
14.05 - Hallas - Praga
18.05 - Enforcer, Evil Invaders, Ambush - Warszawa
1-4.06 - Judas Priest, Mercyful Fate, Saxon etc - Mystic Festival
9-11.06 - Atlantean Kodex, Traveler, Skyclad etc - Up The Hammers
11.07 - Exodus, Testament, Heathen - Kraków
21.07 - Judas Priest, Saxon - Bratysława
22.07 - Primordial, Of The Wand and The Moon - Drezno
9-13.08 - Mercyful Fate, Asphyx, Venom, etc - Brutal Assault
9.09 - Blind Guardian - Drezno
16.09 - Atlantean Kodex - Schweppermannsburg
30.09-2.10 - Riot V, Saxon, Riot City etc - Keep it True Rising II
29.10 - Primordial, Wytch Hazel, Satan etc - Heavy Hamburg Halloween
4.11 - Hallas - Oslo
25.11 - Atlantean Kodex - Wiedeń
2.12 - Rome - Kraków
14.05 - Hallas - Praga
16.09 - Atlantean Kodex - Schweppermannsburg
4.11 - Hallas - Oslo
2.12 - Rome - Kraków
Ostatnio zmieniony sob gru 03, 2022 2:26 pm przez Żelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
A mógłbyś pojechać jeszcze z nami dziś na TurboŻelazny pisze: ↑sob gru 03, 2022 11:48 am 12.03 - Atlantean Kodex - Pisek
14.05 - Hallas - Praga
4.11 - Hallas - Oslo
2.12 - Rome - Kraków
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Tak zupełnie serio to żałuję że to Turbo w Krakowie nie jest dziś zamiast wczoraj, bo bym bankowo został po Rome i poszedł chociażby dla towarzystwa
- blackcocker
- -#Moderator

Też żałuję
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 8107
U mnie w tym roku, bardzo mało (jak nigdy) i tylko w Krk:
- DT
- Neal Morse Band
- Al Di Meola
- Pearl Jam
- John McLaughlin
- DT
- Neal Morse Band
- Al Di Meola
- Pearl Jam
- John McLaughlin
Ja już zakończyłem sezon koncertowy 2022, raczej już nic nie dojdzie do zestawu. W końcu odbiłem sobie 2020 i 2021.
1. 11/03/2022 - A Place to Bury Strangers (Warszawa)
2. 26/03/2022 - Kult (Warszawa)
3. 31/03/2022 - Rhye (Warszawa)
4. 03/04/2022 - Madrugada (Warszawa)
5. 15/05/2022 - William Duvall (Warszawa)
6. 21/05/2022 - Tool (Kraków)
7. 23/05/2022 - Eagles of Death Metal (Warszawa)
8. 27/05/2022 - Los Bitchos (Warszawa)
9. 07/06/2022 - Red Hot Chili Peppers, Nas (Barcelona)
10. 10/06/2022 - Kult (Warszawa)
11. 21/06/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Berlin)
12. 26/06/2022 - Red Fang (Warszawa)
13. 28/06/2022 - Jerry Cantrell, Electric Enemy (Warszawa)
14. 12/07/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Budapeszt)
15. 14/07/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Kraków)
16. 18/07/2022 - Robert Plant & Alison Krauss (Sopot)
17. 31/07/2022 - The Rolling Stones, Thåström (Sztokholm)
18. 26/08/2022 - Pragma (Warszawa)
19. 28/08/2022 - The Gardener & The Tree (Warszawa)
20. 18/09/2022 - Cool Kids of Death (Warszawa)
21. 07/10/2022 - She Past Away (Warszawa)
22. 09/10/2022 - Dziwna Wiosna (Warszawa)
23. 16/10/2022 - Cult of Luna, Birds in Row, Caspian (Wrocław)
24. 21/10/2022 - The Cure, The Twilight Sad (Łódź)
25. 31/10/2022 - Kaśka Sochacka (Warszawa)
26. 12/11/2022 - Wczasy, Holy Spells (Warszawa)
27. 25/11/2022 - Bonobo, Poté (Łódź)
28. 26/11/2022 - Black River, The SixPounder (Warszawa)
Z największych wydarzeń dla mnie to oczywiście The Rolling Stones. Chyba ostatni raz widziałem ich na żywo, no nie wierzę w kolejną trasę. Specjalnie wybierałem Sztokholm, żeby być na ostatnim europejskim koncercie, ale po aferze w Bernie dołożyli 3 sierpnia koncert w Berlinie, który był de facto tym ostatnim. No trudno.
Na plus też 3 koncerty Pearl Jam, fajnie było się puścić za nimi na trochę w trasie. Miałem też bilet na 4 koncert w Pradze, który został odwołany 2 dni przed.
Na wyróżnienie zasługują The Cure oraz Jerry Cantrell. Solidne granie.
Najgorsze gigi? Support przed Stonesami - Thåström. Ja jebię, co za asłuchalny syf. Ale top najgorszych koncertów na jakich byłem w tym roku to The SixPounder. Grali po Black River, więc zostałem z piwem w ręku, ale sie nie dało wytrzymać. Niby mają pożegnalną trasę i się chłopaki rozchodza. Mam nadzieję, niech nie grają tej chujni więcej.
Zawiódł mnie też Plant. To był mój 3 jego koncert i najgorszy z nich. Bardzo słaby gig przez te aranżacje i styl ostatniej płyty. Nie podchodzi mi to. Dużo bardziej wolałem Band of Joy przykładowo.
A 2023 na razie słabo. Mam bilet tylko na Queens of The Stone Age. Pojadę na pewno na Panterę. Może się przejdę na Depeche Mode, bo mam pod nosem. Wciąż czekam na dalsze ogłoszenia.
1. 11/03/2022 - A Place to Bury Strangers (Warszawa)
2. 26/03/2022 - Kult (Warszawa)
3. 31/03/2022 - Rhye (Warszawa)
4. 03/04/2022 - Madrugada (Warszawa)
5. 15/05/2022 - William Duvall (Warszawa)
6. 21/05/2022 - Tool (Kraków)
7. 23/05/2022 - Eagles of Death Metal (Warszawa)
8. 27/05/2022 - Los Bitchos (Warszawa)
9. 07/06/2022 - Red Hot Chili Peppers, Nas (Barcelona)
10. 10/06/2022 - Kult (Warszawa)
11. 21/06/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Berlin)
12. 26/06/2022 - Red Fang (Warszawa)
13. 28/06/2022 - Jerry Cantrell, Electric Enemy (Warszawa)
14. 12/07/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Budapeszt)
15. 14/07/2022 - Pearl Jam, White Reaper (Kraków)
16. 18/07/2022 - Robert Plant & Alison Krauss (Sopot)
17. 31/07/2022 - The Rolling Stones, Thåström (Sztokholm)
18. 26/08/2022 - Pragma (Warszawa)
19. 28/08/2022 - The Gardener & The Tree (Warszawa)
20. 18/09/2022 - Cool Kids of Death (Warszawa)
21. 07/10/2022 - She Past Away (Warszawa)
22. 09/10/2022 - Dziwna Wiosna (Warszawa)
23. 16/10/2022 - Cult of Luna, Birds in Row, Caspian (Wrocław)
24. 21/10/2022 - The Cure, The Twilight Sad (Łódź)
25. 31/10/2022 - Kaśka Sochacka (Warszawa)
26. 12/11/2022 - Wczasy, Holy Spells (Warszawa)
27. 25/11/2022 - Bonobo, Poté (Łódź)
28. 26/11/2022 - Black River, The SixPounder (Warszawa)
Z największych wydarzeń dla mnie to oczywiście The Rolling Stones. Chyba ostatni raz widziałem ich na żywo, no nie wierzę w kolejną trasę. Specjalnie wybierałem Sztokholm, żeby być na ostatnim europejskim koncercie, ale po aferze w Bernie dołożyli 3 sierpnia koncert w Berlinie, który był de facto tym ostatnim. No trudno.
Na plus też 3 koncerty Pearl Jam, fajnie było się puścić za nimi na trochę w trasie. Miałem też bilet na 4 koncert w Pradze, który został odwołany 2 dni przed.
Na wyróżnienie zasługują The Cure oraz Jerry Cantrell. Solidne granie.
Najgorsze gigi? Support przed Stonesami - Thåström. Ja jebię, co za asłuchalny syf. Ale top najgorszych koncertów na jakich byłem w tym roku to The SixPounder. Grali po Black River, więc zostałem z piwem w ręku, ale sie nie dało wytrzymać. Niby mają pożegnalną trasę i się chłopaki rozchodza. Mam nadzieję, niech nie grają tej chujni więcej.
Zawiódł mnie też Plant. To był mój 3 jego koncert i najgorszy z nich. Bardzo słaby gig przez te aranżacje i styl ostatniej płyty. Nie podchodzi mi to. Dużo bardziej wolałem Band of Joy przykładowo.
A 2023 na razie słabo. Mam bilet tylko na Queens of The Stone Age. Pojadę na pewno na Panterę. Może się przejdę na Depeche Mode, bo mam pod nosem. Wciąż czekam na dalsze ogłoszenia.
https://www.last.fm/user/kamooo