TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Deleted User 5490

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Deleted User 5490 »

Srałboj doprowadzi do tego, że chodzenie w koszulce ze starym logo KAT będzie obciachem.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Zmarł Dominik Jokiel, trochę ponad tydzień przed swoimi 44 urodzinami :(

Mial być gościem na poznańskim benefisie, chłopcy z zespolu powiedzieli ze niestety zachorował i nie dał rady, wychodzi jednak ze to bylo coś bardzo poważnego
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Szok. W sumie młody jeszcze był.

Mówili chyba też wtedy o nim w kontekście drugiego takiego koncertu.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: czw maja 19, 2022 12:30 am Mówili chyba też wtedy o nim w kontekście drugiego takiego koncertu.
Dokładnie tak było
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

No to kostucha zabrała nam kogoś z każdego zespołu TRÓJCY - TSA, KAT, TURBO w rP 2022 ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Bardzo smutna wiadomość .
RIP Dominik .
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

krusejder pisze: czw maja 19, 2022 8:37 amNo to kostucha zabrała nam kogoś z każdego zespołu TRÓJCY - TSA, KAT, TURBO w rP 2022 ...
I to tylko do ok. połowy maja... :roll:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dominika pamiętałem jeszcze z Aiona. Cholera, nie wiedziałem, ze chorował :(
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

3 września ma się odbyć w Bytomiu koncert "w hołdzie Romanowi". Są jednak jakieś żale i nieporozumienia, że to wbrew woli Romana i jego rodziny, przez co Jacek Hiro i Jacek Nowak nie wezmą w tym udziału. Sam nie wiem, co o tym myśleć - czy wspierać inicjatywę, czy też bojkotować.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jeśli kasa na jakiś fajny cel to nie rozumiem czemu mialoby to być coś złego
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Bon Dzosef pisze: ndz cze 26, 2022 3:51 pm Jeśli kasa na jakiś fajny cel to nie rozumiem czemu mialoby to być coś złego
Kasa miałaby być do kieszeni Lothara, a gdzie indziej :lol:
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Zawsze gdy po śmierci artysty słychać o "woli rodziny" to jest to jakieś rakowisko, więc chyba wiecie co robić xD
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Wola rodziny zazwyczaj pachnie agresywnym rozbiorem tantiemów od spuścizny i rzadko kiedy wola artysty ma jakiekolwiek znaczenie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sardi z Batumi pisze: ndz cze 26, 2022 4:50 pm
Bon Dzosef pisze: ndz cze 26, 2022 3:51 pm Jeśli kasa na jakiś fajny cel to nie rozumiem czemu mialoby to być coś złego
Kasa miałaby być do kieszeni Lothara, a gdzie indziej :lol:
No to srednio mocno

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0183366131

Wypowiedź Jacka, która wyjaśnia cała sprawę i rzuca pare informacji o przyszłości
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Szkoda w chuj.
Kat & RK to był moj ulubiony krajowy zespół i po śmierci mistrza miałem nadzieję, ze chłopaki będą grali razem pod innym szyldem, a tu rozłam.

Przykro bo lubiłem Krissa i Lakse, a tu taka chujnia z ich strony.
Staje po stronie Jacków
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

NIE MA KATA BEZ JACKA HIRO

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

"Miałam nadzieje, że nie będzie konieczności publikowania tej treści – niestety ostatnie wydarzenia nie pozostawiają mi innej możliwości – mam tu na myśli bytomski koncert Metal Doctrine jakoby „w hołdzie„ Romanowi… Oświadczenie będzie miało charakter głównie " z serducha" a nie prawniczy gdyż bardziej wiem co czuję i co chcę przekazać w tej kwestii niż doszukiwać się tu paragrafów…
Przez kilkanaście wspólnych lat które spędziłam obok Romka byłam świadkiem wielu zmian i jego rozterek dotyczących spraw muzycznych i zespołowych. W ostatnim czasie przed śmiercią Romek opowiedział o tym co i jak mamy zrobić po jego śmierci z tym co pozostawił po sobie – razem z Natalką mamy za zadanie przekazać jego ostatnią wolę tak aby wszystko było w zgodzie z tym czego sobie życzył i co zaplanował dla fanów nawet po jego śmierci gdyż Romek zawsze powtarzał, że fani to część jego rodziny. Wiele z ostatnich rozmów Romka nagrałyśmy aby wszystkie osoby które mają być częścią tego co dalej miały pewność , że nie jest to nasz pomysł, a jego prośba.
Sytuacja w której się obecnie znalazłam jest bardzo trudna, ponieważ wymaga ode mnie włączenia się w sprawy zespołowe – dlatego podkreślam, że moim zadaniem nie jest przekazanie tylko mojego widzimisie na ten temat a ostatniej woli Romka – co czynie poniżej.
Osobą którą Roman wskazał jako kontynuatora jego działań muzycznych i prowadzenia zespołu jest Jacek Hiro –człowiek na którym Romek nigdy się nie zawiódł, któremu ufał i który według Romka najlepiej czuł kierunek muzyczny na którym mu zależało. Pomimo , że zarówno Jacek jak i Jacek Nowak dołączyli do zespołu później – to na nich Romek oparł się najmocniej w ostatnich latach. Efekt tej współpracy widać w „Popiórze”.
Koncert Metal Doctrine który ma być „w hołdzie” Romkowi niestety podczas organizacji pominął najważniejsze osoby – na plakacie brakuje nazwiska Jacka Hiro czy Jacka Nowaka, a córka Romka - Natalia Kostrzewska - dopiero po interwencji została włączona do rozmowy na ten temat…Czy prawnie jest to konieczne aby informować rodzinę o tego typu wydarzeniach czy nie…to inna kwestia…Jeśli część takiego wydarzenia tworzą ludzie którzy dostali informację o tym co by było istotne przy tego typu koncercie a mimo wszystko nie respektują tych próśb i używają nazwiska Romka by sprzedać bilety …to jest to po prostu bardzo słabe. Ja sama z poczuciem , że byłam przy Romku kilkanaście lat i, że mamy razem Syna mam naprawdę duży żal do organizatorów – nikt do mnie do tej pory nie zadzwonił aby tą kwestię tak po prostu po ludzku przegadać…O większości istotnych spraw dowiedziałam się tak naprawdę z wczorajszego plakatu... Podejrzewam, że wielu gości zaproszonych na ten koncert również nie do końca ma świadomość jak to zostało zorganizowane.
Po śmierci Romka obiecaliśmy wszyscy być jedną zwarta, zgraną ekipą która będzie się trzymać razem i wypełniać jego wolę – dlaczego dzieje się inaczej – trudno powiedzieć…ale można się domyśleć...
O części rzeczy dziejących się poza kulisami nawet nie chce mi się mówić…
To co pocieszające w tym wszystkim to to, że wielu Przyjaciół którzy tworzyli i zawsze będą tworzyć Rodzinę Romka jest świadomych jego woli , ma też mnóstwo ciekawych i pięknych pomysłów na to aby pamięć o Romku zachować . Mam więc nadzieję, że za jakiś czas będzie możliwość aby zaprosić Was wszystkich do wspólnego przeżycia wspomnień związanych z Misiem – ale we wspólnie wypracowanej formie i w zgodzie z tym czego by sobie życzył."
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Spotkalem Pisteloka teraz na Turbo i zawsze do niecho podchodziłem sie przywitać, ale po tej akcji juz nie mam ochoty.

A o występie Turbo potem albo jutro ale generalnie komcert przy stodole xD
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Było podejść i podpytać o ten koncert.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ