Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ThePaCZino
-#Invader
-#Invader

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: ThePaCZino »

https://www.youtube.com/watch?v=zuHsuZXQMD4 może bedzie cała transmisja :D
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

ThePaCZino pisze: ndz maja 22, 2022 8:52 pm https://www.youtube.com/watch?v=zuHsuZXQMD4 może bedzie cała transmisja :D
Tutaj stream ze źródła (instagram), lepszy dźwięk:
https://www.instagram.com/ironmaiden.br ... 1870395821

Doctor już leci
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Czekam na wpisy od forumowiczów, którzy byli na koncercie. Mam nadzieję, że napiszecie coś dobrego i prawdziwego że Wam się podobało :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Z filmików wydaje mi się ze Bruce dał radę
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Koncert jak zawsze mega, nagłośnienie zadziwiająco dobre - tak dobrze brzmiącego Maiden jeszcze nie słyszałem - szczególnie od Revelations. Pod sam koniec chyba posypał się któryś ze wzmacniaczy, bo momentami pierdziało.
Utwory z Senjutsu wypadły dobrze, najlepiej odebrany przez publiczność został The Writing on the Wall, dla mnie Stratego zdecydowanie wygrało.
Set prawie przewidziałem, bo obstawiałem BB->FTGGOG i Afraid -> WED + 3 pierwsze z Senjutsu.
Forma zespołu bardzo dobra, szczególnie Nicko na najwyższym poziomie, brzmiał potężnie.
Na żywo Bruce’a się przyjemnie słuchało, ale na koncercie zwykle rzadko słychać wady, więc muszę jeszcze się upewnić nagraniami jak to brzmiało.
Na Aces High dał radę, ale samo AH na koniec takie sobie.
Blood Brothers na minus, FTGGOG to był najważniejszy moment wcześniejszej setlisty.
Na plus brak Wicker Mana!

Generalnie nie żałuje i czekam na więcej. Z przyjemnością zrobię jeszcze 3-4 sztuki.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Mam wrażenie, że większość gdy usłyszy wejście zespołu na scenę przy tych potężnych bębnach w Senjutsu, zmieni zdanie do tego kawałka jako otwieracza. Również przejście w Stratego jest mocne. WOTW nagrałem :
Iron Maiden - The Writing On The Wall Live Debiut | Legacy of the Beast 2022 | Zagreb, Croatia
https://youtu.be/fIgkCzrTFt4

Jako fan Rock in Rio 2001 - powrót BB in plus. Żałuję FTGGoG, ale wydaje mi się, że set jeszcze straciłby na dynamice. Główna różnica między Legacy 2018-19 a teraz jest dla mnie taka, że wówczas brzmiało to dynamiczniej i rozrywkowo a teraz potężniej i jakoś tak majestatycznie.
Poprzednio po znakomitej pierwszej części setu, człowiek głównie już stał i oglądał szlagiery (tak od Ikara do końca). Teraz jest takie odświeżenie z tymi czterema bisami bo jednak Trooper, Clansman i przede wszystkim AH dodaje poweru w drugiej połowie setu.
Dobre nagłośnienie na barierce ale to od 2018 w dużej większości aren standard. Wszystkie solo Dave’a miodzio (schudł). Bruce w formie fenomenalnej. Nawet najwyższe dźwięki wychodziły mu bez problemu jak i nie brakło mu tchu (nawet w zwrotce AH), gdy porównamy to z np Rock ma ring 2014.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

barsiarz pisze: ndz maja 22, 2022 8:36 pm
krusejder pisze: ndz maja 22, 2022 8:11 pm Ta mniej miła sprawa związana z merchem to ceny

300 kun to prawie 200 zł a 400 kun to 250 zł
No właśnie. Nie pamiętam ile dokładnie było ostatnio ale pamiętam, że też było drogo.
Dla porównania koszulki Ghosta - około 145 zł.
Na stronie 211 zł koszulki.
Szkoda, że te z witrażem wypadły :/
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

remi pisze: pn maja 23, 2022 8:17 am Mam wrażenie, że większość gdy usłyszy wejście zespołu na scenę przy tych potężnych bębnach w Senjutsu, zmieni zdanie do tego kawałka jako otwieracza.

Z całym szacunkiem Maiden to nigdy nie miało potężnych bębnów:)

Większość to jest jednak zażenowana tym otwieraczem bo jest po prostu marny😎
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Revelations - wokalny poziom roku 2008. Nie wiem co to było w 2019 z głosem Brucea. Wydaje się ze często łapał infekcje (zmiana stref klimatycznych tez tu nie pomaga). Ciekawe jak dalej będzie na trasie.
https://youtu.be/JCKFevDtylY
HAMMERS - nie mieli potężnych bębnów, ale od kiedy Pooh je nagłaśnia, mają więcej pierdolnięcia.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

HAMMERS pisze: pn maja 23, 2022 3:39 pm
remi pisze: pn maja 23, 2022 8:17 am Mam wrażenie, że większość gdy usłyszy wejście zespołu na scenę przy tych potężnych bębnach w Senjutsu, zmieni zdanie do tego kawałka jako otwieracza.

Z całym szacunkiem Maiden to nigdy nie miało potężnych bębnów:)
Odkąd Nicko uciekł od Premierów i wrócił do Sonorów (na których i tak już nie gra) brzmi tak z 10 poziomów lepiej.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

remi pisze: pn maja 23, 2022 3:53 pmhttps://youtu.be/JCKFevDtylY
<ziew> <nnnuuuda>
lukaszsobala1
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: lukaszsobala1 »

Mam na sprzedaż bilet na koncert do Berlina. Cena i szczegóły priv! Niestety logistycznie nie dam rady dotrzeć
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Przy okazji, to dzisiaj wlecial material z nowym setupem Nicko.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

To może teraz ja dodam coś od siebie.

Generalnie sam spekulowałem co mogło by być. Mój pierwszy pomysł był taki że parę kawałków zamienią na te z senjutsu. Wejście aces high . setlista w 90 % ta sama.
Sam nie mogłem się doczekać co zagrają i przyznam szczerze że jak zobaczyłem pierwsze 10 kawałków pomyślałem ,, ale to zj...bali ,, ,, no jak to tak bez aces high,,
Ale totalnie się wku...wiłem jak zobaczyłem że zamiast 16 będzie 15 kawałków. Zobaczyłem całą set listę i myślę. Tak zaczynają trochę od ,, dupy strony,, Tymi kawałkami co kiedyś zaczynali teraz kończą. Jak dla mnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Na jedno ciekawe że wczesniej zaczeli AH a teraz tym kończą co by wskazywało na zakończenie trasy LOTB.

Cos mi w tej trasie jednak nie pasuje. Uważam że można było ją dopracować lepiej. W Jaki sposób ?
1. Trzymać się chronologi. Tzn jak wczesniej zaczynali tematami. Wojna. kościół itp. Mogli faktycznie parę kawałków pozamieniać na te z senjutsu jako takie wprowadzenie do pełnej przyszłej trasy.
2. Zrobić osobny wątek z japonią. Tak jak lecieli tematami. Wojna. kościół . tak wpleść japonię. Co by wiązało się z połączeniem 2 tras koncertowych czyli automatycznym wydłużeniem czasu koncertu np do 2,5 godzin lub 3 godzin. No co. metallica czy gunsi tyle zasuwają. Wtedy by zrobili 2 trasy w jednym. I na koniec jakaś trasa pożegnalna taka długa np 3 godzinny koncert . Nie oszukujmy się. Dużo im nie zostało.
3. Jeżeli Bruce się przebierał na każdy kawałek to mogł na senjutsu wejść w jakimś np stroju cesarza lub samuraja albo ubrać się w tradycyjne kimono. Np z kataną. Myślę że byłby to fajny dodatkowy efekt

Generalnie mam mieszane uczucia ale bardziej w pozytywnym kierunku. Wejście nie jest takie złe jednak co prawda. po takiej przerwie powinni wejść z hukiem. Ale spokojnie. może te ,, bębny ,, na żywo będą brzmieć lepiej i część ludzi zmieni zdanie.

Sam jestem ciekaw czy będą korekty do setlisty. Skrócenie tracy wydaje mi się lekką przesadą do 15 kawałków. Chyba na tą chwilę to mnie najbardziej rozczarowało
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nie no... Iron Maiden i koncerty 2,5h, czy 3h to zbyt duży odjazd ;)

Kurde, ludzie - od kiedy Wy znacie ten zespół? Od dwóch lat? ;)
www.MetalSide.pl
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

gumbyy pisze: pn maja 23, 2022 7:05 pm Nie no... Iron Maiden i koncerty 2,5h, czy 3h to zbyt duży odjazd ;)

Pewno tak ale w zaistniałej sytuacji. gdyby to tak połączyć w jedno :D Zresztą to tylko moje pomyły ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: pn maja 23, 2022 7:05 pm Nie no... Iron Maiden i koncerty 2,5h, czy 3h to zbyt duży odjazd ;)

Ale kolega akurat pisał, że nie chodzi dużo na koncerty. Może nie wiedzieć jak to robią Maiden.

3h set i Alex na koniec :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Czyli dobrze uslyszalem, ze Bruce w dobrej formie.
I zauwazylem, ze Dave lepiej wygląda (mniejszy brzusio, dłuższe wlosy).

Czyli myślicie, ze nie wrócą juz w 2023 z trasą SENSJUTSU?
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Budziol pisze: pn maja 23, 2022 7:18 pm Czyli dobrze uslyszalem, ze Bruce w dobrej formie.

Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć. Można to z jednej strony potraktować jako połączenie z drugiej strony takie , ,wciśnięcie ,, kawałków na siłę może być traktowane jako zapowiedź przyszłej pełnej trasy koncertowej. To tylko moje zdanie i przemyślenia
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Budziol pisze: pn maja 23, 2022 7:18 pm Czyli dobrze uslyszalem, ze Bruce w dobrej formie.

Dave odżył i widać że odkuł się solówkami, które zagrał perfekcyjnie. Ale i tak to Adrian kradnie show swoją gra.

Wydaje mi się, że wejdą do studia i nagrają 18 krążek i z nim trasa w 2023.
ODPOWIEDZ