Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: Bon Dzosef »

Bezsensowne jest granie tego w 2022 roku. O ile refren wyszedl calkiem znośnie, tak już w zwrotkach nie wytrzymuje tempa.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Bezsensowne to było umiejscowienie go na sam koniec setu. Bruce do połowy trasy może jeszcze utrzyma taką formę ale pod koniec może być niezły jazgot.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 12:01 pm Bezsensowne to było umiejscowienie go na sam koniec setu.
+1, co jest mega dziwne, bo teraz to właśnie Bruce ma ostatnie słowo jeśli chodzi o set. Ten utwór przede wszystkim nie działa jako zakończenie koncertu. Został stworzony jako opener i albo powinien otwierać set, albo całkowicie z niego wylecieć. :D
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Mnie tylko rozczarowali że mają 15 kawałków. Natomiast również się tutaj zgodzę. Trudno wymagać od dziadków żeby grali tak jakby mieli 40 lat.

Swoją drogą zaczynam się przekonywać co do tego kawałka senjutsu. Fajnie te bębny brzmią natomiast refren dobry przy babci na imieninach gdzie staruszki sobie śpiewają i kiwią się z boku na bok :D
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Mogli go wrzucić jeszcze na pierwszy bis, zrobić sobie dłuższą przerwę a np Clansmana dać na sam koniec. Ale faktem jest że jako opener sprawdza się najlepiej.
Swoją drogą ciekawie też by wyglądał set tak że ostatnie 3 utwory to są te z Senjutsu jako taki wstęp do trasy promo.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Geri666 pisze: czw maja 26, 2022 10:37 am https://www.youtube.com/watch?v=bcMUutHPlXQ gdzie w tym refrenie jest coś w porządku? Powinni sobie ten utwór podarować raz na zawsze. Dla mnie takie wykonanie jest nieakceptowalne.

Ludzie też piszą, że mocno zwolnili utwory - fear, number, aces.

Porównajcie sobie Aces 2022 z tymi z 1999 https://www.youtube.com/watch?v=YQppEJnezKY jeśli chodzi o tempo utworu. Zaraz będą doom metal grać.
A mi tempo i wokal Aces mega odpowiada. Szybki utwór na koniec - pożegnanie z Legacy. Mega pomysł. Oby go grali na każdej trasie
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 12:09 pm Mogli go wrzucić jeszcze na pierwszy bis, zrobić sobie dłuższą przerwę a np Clansmana dać na sam koniec. Ale faktem jest że jako opener sprawdza się najlepiej.
Swoją drogą ciekawie też by wyglądał set tak że ostatnie 3 utwory to są te z Senjutsu jako taki wstęp do trasy promo.
Też prawda. Zgodzę się
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 12:01 pm Bezsensowne to było umiejscowienie go na sam koniec setu. Bruce do połowy trasy może jeszcze utrzyma taką formę ale pod koniec może być niezły jazgot.
Na narodowym i tak będzie :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

pz pisze: czw maja 26, 2022 12:18 pm
marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 12:01 pm Bezsensowne to było umiejscowienie go na sam koniec setu. Bruce do połowy trasy może jeszcze utrzyma taką formę ale pod koniec może być niezły jazgot.
Na narodowym i tak będzie :D
Tam to pewnie ogólnie będzie jazgot :D
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Geri666 pisze: czw maja 26, 2022 10:37 am https://www.youtube.com/watch?v=bcMUutHPlXQ gdzie w tym refrenie jest coś w porządku? Powinni sobie ten utwór podarować raz na zawsze. Dla mnie takie wykonanie jest nieakceptowalne.

Porównajcie sobie Aces 2022 z tymi z 1999 https://www.youtube.com/watch?v=YQppEJnezKY jeśli chodzi o tempo utworu. Zaraz będą doom metal grać.
Zaraz, zaraz. To mają grać na jak najlepszym poziomie, który mogą teraz z siebie wykrzesać, czy grać w tempie 20 latków i zrobić autoparodię samych siebie jeszcze bardziej niż robią to obecnie?

Natomiast zgadzam się, że AH nie powinno się pojawić już w żadnym secie jeżeli nie po 2009 r., to przynajmniej po 2014 r. i dziwi mnie, czemu zdecydowali się podtrzymać ten utwór teraz. Chyba tylko i wyłącznie ze względu na latającego Spitfire
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Siwy pisze: czw maja 26, 2022 12:46 pm Zaraz, zaraz. To mają grać na jak najlepszym poziomie, który mogą teraz z siebie wykrzesać, czy grać w tempie 20 latków i zrobić autoparodię samych siebie jeszcze bardziej niż robią to obecnie?

Natomiast zgadzam się, że AH nie powinno się pojawić już w żadnym secie jeżeli nie po 2009 r., to przynajmniej po 2014 r. i dziwi mnie, czemu zdecydowali się podtrzymać ten utwór teraz. Chyba tylko i wyłącznie ze względu na latającego Spitfire
W sumie sam sobie odpowiedziałeś :P Mają tak bogatą dyskografię, że utwory które nie są już w ich zasięgu mogą śmiało odpuścić.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

remi pisze: czw maja 26, 2022 12:14 pm

A mi tempo i wokal Aces mega odpowiada. Szybki utwór na koniec - pożegnanie z Legacy. Mega pomysł. Oby go grali na każdej trasie
Posłuchałem tego AH z obu koncertów i jak na sam koniec - nie jest źle. Bruce mógłby bardziej włączać w ten utwór publiczność (refren), takie mocne pożegnanie na sam koniec. Ja chcę powiedzieć o czymś innym. W przyszłym roku prawdopodobnie czeka nas właściwa trasa promocyjna "Senjutsu". Dickinson będzie forsował pomysł zagrania całej płyty w całości, zaś trasa ma objąć bardziej kameralne obiekty. Starałem sobie wizualizować taki układ. Czyli dostalibyśmy jakieś 83 minuty materiału "Senjutsu", potem 20 - 25 minut zajmą kolejne utwory. Obstawiam "TnotB", FotD", "IM" i "Trooper". W sumie graliby 14 utworów + intro. Nicko mówił, iż na tej trasie mogliby w końcu zagrać "AtG", niemniej przyjmijmy opcję bardziej realistyczną.

Tyle, że jeśli mieliby zagrać taki set, trasa byłaby krótka, jakieś 35 - 40 koncertów w UK, EU oraz NA. A co, jeśli zdecydowaliby się zagrać w kameralnych obiektach (3 - 10k pojemności), tylko ze bardzo prestiżowych. Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, w Polsce taka Kongresowa. Wówczas mogliby zagrać zdecydowanie częściej i nadać trasie bardziej ekskluzywnego wymiaru. Może właśnie rozważyliby taki scenariusz? Niemniej pojawiły się również sugestie iż IM mają zaplanowane koncerty w Azji i Oceanii, tyle tylko iż nie wiadomo czy jeszcze pod egidą Legacy Tour, czy już kolejnej trasy albumowej.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Mam dużą cierpliwość i tolerancję do tego zespołu, ale jak w przyszłym roku wyjadą znów z Legacy to wysiadam.

Pomysł grania całego S. Na mniejszych,, ekskluzywnych" obiektach mi odpowiada i chętnie pojadę na taki koncert.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jerzy Urban pisze: czw maja 26, 2022 1:20 pm
Tyle, że jeśli mieliby zagrać taki set, trasa byłaby krótka, jakieś 35 - 40 koncertów w UK, EU oraz NA. A co, jeśli zdecydowaliby się zagrać w kameralnych obiektach (3 - 10k pojemności), tylko ze bardzo prestiżowych. Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, w Polsce taka Kongresowa.
W czasach gdy byłeś rzecznikiem rządu to była Kongresowa. Dziś to raczej NOSPR Katowice lub NFM Wrocław ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

krusejder pisze: czw maja 26, 2022 2:00 pm
Jerzy Urban pisze: czw maja 26, 2022 1:20 pm
Tyle, że jeśli mieliby zagrać taki set, trasa byłaby krótka, jakieś 35 - 40 koncertów w UK, EU oraz NA. A co, jeśli zdecydowaliby się zagrać w kameralnych obiektach (3 - 10k pojemności), tylko ze bardzo prestiżowych. Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, w Polsce taka Kongresowa.
W czasach gdy byłeś rzecznikiem rządu to była Kongresowa. Dziś to raczej NOSPR Katowice lub NFM Wrocław ;)
Oj dobra, dobra - wszyscy wiemy o co chodzi.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 1:45 pm Mam dużą cierpliwość i tolerancję do tego zespołu, ale jak w przyszłym roku wyjadą znów z Legacy to wysiadam.

Pomysł grania całego S. Na mniejszych,, ekskluzywnych" obiektach mi odpowiada i chętnie pojadę na taki koncert.
Ale wówczas Legacy by było tylko w Azji i Oceanii, te koncerty które ogłosili na 2020, obiecywali że tam wrócą. Po kilkutygodniowej przerwie wróciliby z Senjutsu Tour 2023. Z resztą, na teraz to jedynie gdybanie, czas pokaże jaką opcję wybiorą.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Myśle, że w Polsce nawet trasa z całym Virtualem spokojnie zapełniłaby Atlas Arenę.
Jeżeli zagrają całe S to będzie bardzo ambitne. Muzycznie i widowiskowo będzie sztos. To nie jest 2003 rok i Maiden w większości miast europejskich zawsze zapełni halę (mam na myśli Paryż, Londyn a nie Kowno).
Tak samo z Royal Hall - No fajnie, ale po co jak S przyciągnie spokojnie całą o2 i zespół zakosi dużo więcej.

Z Royal to najprędzej widzę koncert Bruce’a.
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

remi pisze: czw maja 26, 2022 2:25 pm Myśle, że w Polsce nawet trasa z całym Virtualem spokojnie zapełniłaby Atlas Arenę.
Jeżeli zagrają całe S to będzie bardzo ambitne. Muzycznie i widowiskowo będzie sztos. To nie jest 2003 rok i Maiden w większości miast europejskich zawsze zapełni halę (mam na myśli Paryż, Londyn a nie Kowno).
Tak samo z Royal Hall - No fajnie, ale po co jak S przyciągnie spokojnie całą o2 i zespół zakosi dużo więcej.

Z Royal to najprędzej widzę koncert Bruce’a.
Pewnie tutaj ostatecznie głos będzie miał Rod.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Zygi pisze: czw maja 26, 2022 5:20 amWystarczy na płytę
Dzieki.
Geri666 pisze: czw maja 26, 2022 10:37 amLudzie też piszą, że mocno zwolnili utwory [...] Zaraz będą doom metal grać.
Ja po 30stce czuje sie jak 60siatce. Jestem im w stanie to wybaczyc. Tym bardziej, ze Nico sie wciaz chce w wieku 140 lat. :lol:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

marekkraw pisze: czw maja 26, 2022 1:45 pm Mam dużą cierpliwość i tolerancję do tego zespołu, ale jak w przyszłym roku wyjadą znów z Legacy to wysiadam.

Za rok będzie "Alexander the great tour" :lol:
ODPOWIEDZ