02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Żubro-żule już jadą i się powoli zaprawiają pepsiurką
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Killing Joke wypada i wchodzi Leprous
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tom zajebisty, szczególnie walce. Dziś Opeeeeeth
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Szkoda tego Killing Joke
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bawcie się tam ładnie
- blackcocker
- -#Moderator

Opecik dziś gra największe przeboje
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 357
Bardzo ładne wczoraj były koncerty Kvelertak, Dead Lord i Picturebooks, średnioładne Opeth i Maggot Heart, brzydki był Mastodon.
Pozdrawiam moich kulturalnych kolegów z forum, winszuję grzecznej zabawy.
pz - uszanowania dla małżonki. Do zobaczenia dzisiaj.
Pozdrawiam moich kulturalnych kolegów z forum, winszuję grzecznej zabawy.
pz - uszanowania dla małżonki. Do zobaczenia dzisiaj.
Jak wrażenia Panowie? 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Priest to najlepszy zespół na świecie
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ach. Ale na Scenie rządzi na Saxon.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak na razie impreza udana. O pierwszym dniu (nierozgrzewkowym) dobrze napisał Żelazny. Dead Lord i Picturebooks zdecydowanie najlepsi mimo, ze grali na słabo nagłośnionej scenie (mała i za głośno ustawiona w stosunku do tego), ale energia ze sceny była niesamowita. Do tego dobry Kvelertak. Mastodon - no praktycznie nie było ich słychać, więc ciężko ocenić występ. Za to grający po nich na tej samej scenie Opeth - dźwięk żyleta, ale jednak nie dla mnie 
Wczoraj było jeszcze lepiej.
Na głównej scenie: Benediction - fajny występ, nieźle ustawiony (chyba lepiej niż grające później Saxon i JP). Przyjemnie do pomachania głową. Saxon - to jest rockandroll
Zespół typowo koncertowy, scena to ich prawdziwy żywioł. Biff jak zwykle dobry kontakt z publiką (mimo, że Sardi mu zamulał na barierce ;P). Szkoda, że nie grali nic nowego, a set ograniczony głównie do Thunderbolta (They played rock and roll - jak to świetnie na żywo wypada), starych kotletów i tego co zawsze muszą u nas zagrać (Heroes i Crusader) - z ostentacyjnym darciem setlisty przez Biffa.
Judasi na tle Saxon wypadli dla mnie słabiej, może mniej energetycznie. Ale fakt, że miałem wobec nich bardzo wysokie wymagania. W wejściu w koncert nie pomógł dźwięk - dwa pierwsze numery słabo słyszałem gitary, Rob też musiał się rozgrzać. Wizualizacje jak u JP - w większości fatalne, ale można po prostu nie patrzeć. W secie oczywiście sporo kotletów (no, ale podobno jak IM mają swój zestaw obowiązkowych numerów) i coverów, ale trzy numery z Painkillera (Patrol, Touch i One Shot) zrobiły robotę. No i Faulkner - niesamowite, że ten gość już gra ponad półtoragodzinne sety.
Na Park Stage: Tribulation i Mgła - oba koncerty bardzo dobre. Zdecydowanie lepiej nagłośnione niż na Main Stage, a Mgła wręcz zajebiście. Tribulation podobało mi się dużo bardziej niż poprzednio (chyba przed Ghostem). Na Mgłę chętnie się gdzieś przejdę. Na wyjściu jeszcze posłuchaliśmy Mayhem - dobra alternatywa do cięcia się żyletkami.
Pozdrówka dla wszystkich, których widziałem i do zobaczenia dzisiaj wieczorem.
PS. No i wczoraj przypomniałem sobie ja to jest w Polsce na koncertach. Pchanie, przepychanie. Dwa razy (najpierw Saxon, potem JP) widziałem jak kolesie się po przepychance po ryjach prali. Pozostaje zacytować klasykę naszej literatury: "A to Polska właśnie"
Na głównej scenie: Benediction - fajny występ, nieźle ustawiony (chyba lepiej niż grające później Saxon i JP). Przyjemnie do pomachania głową. Saxon - to jest rockandroll
Judasi na tle Saxon wypadli dla mnie słabiej, może mniej energetycznie. Ale fakt, że miałem wobec nich bardzo wysokie wymagania. W wejściu w koncert nie pomógł dźwięk - dwa pierwsze numery słabo słyszałem gitary, Rob też musiał się rozgrzać. Wizualizacje jak u JP - w większości fatalne, ale można po prostu nie patrzeć. W secie oczywiście sporo kotletów (no, ale podobno jak IM mają swój zestaw obowiązkowych numerów) i coverów, ale trzy numery z Painkillera (Patrol, Touch i One Shot) zrobiły robotę. No i Faulkner - niesamowite, że ten gość już gra ponad półtoragodzinne sety.
Na Park Stage: Tribulation i Mgła - oba koncerty bardzo dobre. Zdecydowanie lepiej nagłośnione niż na Main Stage, a Mgła wręcz zajebiście. Tribulation podobało mi się dużo bardziej niż poprzednio (chyba przed Ghostem). Na Mgłę chętnie się gdzieś przejdę. Na wyjściu jeszcze posłuchaliśmy Mayhem - dobra alternatywa do cięcia się żyletkami.
PS. No i wczoraj przypomniałem sobie ja to jest w Polsce na koncertach. Pchanie, przepychanie. Dwa razy (najpierw Saxon, potem JP) widziałem jak kolesie się po przepychance po ryjach prali. Pozostaje zacytować klasykę naszej literatury: "A to Polska właśnie"
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 4876
Co za bluźnierstwo - chyba nigdy w życiu nie słuchałeś IRY! Ba nawet Coma w swoich najlepszych czasach zjada JP na śniadanie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nawet nie są najlepsi w UK :PPPPP
No bez jaj, najlepsi nie są.pz pisze: ↑sob cze 04, 2022 10:21 am Jak na razie impreza udana. O pierwszym dniu (nierozgrzewkowym) dobrze napisał Żelazny. Dead Lord i Picturebooks zdecydowanie najlepsi mimo, ze grali na słabo nagłośnionej scenie (mała i za głośno ustawiona w stosunku do tego), ale energia ze sceny była niesamowita. Do tego dobry Kvelertak. Mastodon - no praktycznie nie było ich słychać, więc ciężko ocenić występ. Za to grający po nich na tej samej scenie Opeth - dźwięk żyleta, ale jednak nie dla mnie
Na głównej scenie: Benediction - fajny występ, nieźle ustawiony (chyba lepiej niż grające później Saxon i JP). Przyjemnie do pomachania głową. Saxon - to jest rockandrollZespół typowo koncertowy, scena to ich prawdziwy żywioł. Biff jak zwykle dobry kontakt z publiką (mimo, że Sardi mu zamulał na barierce ;P). Szkoda, że nie grali nic nowego, a set ograniczony głównie do Thunderbolta (They played rock and roll - jak to świetnie na żywo wypada), starych kotletów i tego co zawsze muszą u nas zagrać (Heroes i Crusader) - z ostentacyjnym darciem setlisty przez Biffa.
PS. No i wczoraj przypomniałem sobie ja to jest w Polsce na koncertach. Pchanie, przepychanie. Dwa razy (najpierw Saxon, potem JP) widziałem jak kolesie się po przepychance po ryjach prali. Pozostaje zacytować klasykę naszej literatury: "A to Polska właśnie"![]()
To był mój pierwszy koncert JP i był mega. nagłośnienie po mojej stronie (pod namiotem Antyradia) było ok. Super, że udało się dojechać z Rygi na czas (
dla kierowców) Jednak porównując do Maiden, gdzie wszystko dookoła(scenografia, piro, gadki Bronka) współgra z utworami, to show robi IM. Obiektywna jednak nie jestem.
Cieszę się, że miałam okazję zobaczyć JP na żywo. Druga sprawa to pamiętam, jak BL grało w B90 6lat temu.. Ogromnie wszystko się zmieniło. Fajna przestrzeń na festiwale. Oby częściej, choć już na lokalnym raporcie mieszkańcy narzekają.
Szkoda tylko, że miasto nie uruchomiło dodatkowej komunikacji z powodu festiwalu. To zawsze w Gdańsku ssie... Albo po prostu nie lubią takiej muzyki, bo na podsiadło na stadionie ma być uruchomiona dodatkowa komunikacja...
Ludzie lubią narzekać, zwłaszcza mieszkańcy nie lubiący N tych wszystkich szatanistów 
W porównaniu z Maiden słabo wypada przede wszystkim scenografia i wizualizacje. Jakby je comarch robił rękami studentów. U Maiden można nie lubić szmat i kukiełek, ale przynajmniej jest to spójne i ma jakąś wizję. U Priest wygląda na robione na siłę. Wolę taka ascetyczną scenografię jak u Saxon.
Nieźle, że udało Wam się dojechać.
W porównaniu z Maiden słabo wypada przede wszystkim scenografia i wizualizacje. Jakby je comarch robił rękami studentów. U Maiden można nie lubić szmat i kukiełek, ale przynajmniej jest to spójne i ma jakąś wizję. U Priest wygląda na robione na siłę. Wolę taka ascetyczną scenografię jak u Saxon.
Nieźle, że udało Wam się dojechać.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Koncert najwspanialszego zespołu na świecie był od strony technicznej pewnie moim najsłabszym z dotychczasowych, ale dalej piękny. A dzisiaj zagra drugi najlepszy zespół i już mam mokro 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Przecież Saxon ostatnim numerem z ostatniej płyty zjada iron maiden od 2000 roku. Judas z nową płytą też spokojnie, może akurat potrzebuje dwóch czy trzech kawałków, ale też rozpierdala tych ślimoków na kawałki.blackcocker pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:50 pm Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Już pomijam płyty, ale koncerty... Dobrze, że sprzedałem swoje bilety na Pragę, bo po tych koncertach nie miałbym jeszcze bardziej ochoty na Maiden, którzy miernotę muzyczną przykrywają głupkowatym bieganiem i steropianowymi samolotamiwidman pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:59 pmPrzecież Saxon ostatnim numerem z ostatniej płyty zjada iron maiden od 2000 roku. Judas z nową płytą też spokojnie, może akurat potrzebuje dwóch czy trzech kawałków, ale też rozpierdala tych ślimoków na kawałki.blackcocker pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:50 pm Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Wydaje mi się że właśnie o to chodziło blackcockerowiwidman pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:59 pmPrzecież Saxon ostatnim numerem z ostatniej płyty zjada iron maiden od 2000 roku. Judas z nową płytą też spokojnie, może akurat potrzebuje dwóch czy trzech kawałków, ale też rozpierdala tych ślimoków na kawałki.blackcocker pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:50 pm Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne![]()
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01