Kiss powraca do Polski! 03/06/2022 Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Kiss powraca do Polski! 03/06/2022 Łódź
Jest afera związana ze śmiercią długoletniego technicznego gitarowego zespołu i odwołanie tuzina koncertów z Las Vegas residency między końcówką grudnia tego a początkiem lutego przyszłego roku. Mam nadzieję, że to nie spowoduje jakichś większych problemów czy bardziej radykalnych decyzji, np. takich z wpływem na gig w Łodzi. 
Mogliby przesunąć na "po wakacjach" 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No to przyszedł dzień koncertu i nie przesunęli na "po wakacjach". 
Bóg zapłać Panie Premierze,
Bóg zapłać Panie Ministrze Niedzielski
Bóg zapłać Panie Ministrze Niedzielski
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Metalophil
- -#Moonchild

Będę! Dobrze że jeszcze dzisiaj są bilety 
I ja też zajrzę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Byłem.
Za drugim razem jednak nie bierze tak mocno, kiedy czlowiek wie co się kiedy wydarzy. Nie zmienia to faktu, że chyba nikt obecnie nie robi takiego show. Piro, światła, podesty - naprawdę wszystko tam działa, świetna dynamika koncertu i fajny kontakt z publiką (mimo że ofc wyreżyserowany).
No i jednak płachty z Legacy wypadaja przy tym blaaado
Za drugim razem jednak nie bierze tak mocno, kiedy czlowiek wie co się kiedy wydarzy. Nie zmienia to faktu, że chyba nikt obecnie nie robi takiego show. Piro, światła, podesty - naprawdę wszystko tam działa, świetna dynamika koncertu i fajny kontakt z publiką (mimo że ofc wyreżyserowany).
No i jednak płachty z Legacy wypadaja przy tym blaaado
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Byłem i ja z kumplem, właśnie wróciliśmy. Zgodnie z hasłem zespołu, chciało się najlepszego i dostało się najlepsze. Dużo fajnych wrażeń i wspomnień, to na pewno zostanie. Po początkowym zamieszaniu z wchodzeniem do Areny i koniecznością zmiany kolejek dalej już wszystko poszło jak z płatka. Doskonała impreza zapierająca dech w piersiach, momentami dosłownie, bo pirotechnika zabierała tlen z pomieszczenia, mimo że, trzeba przyznać, klima działała przyzwoicie. Pozdrowienia dla Krusa, z którym przywitałem się w przelocie i dla kilku albo i więcej z Was, którzy tam byliście, ale się minęliśmy albo nie znamy się z widzenia.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

O właśnie, klima super. Cały koncert bardzo przyjemnie, ani za goraco ani za zimno.
Wypada się tylko podpisać pod tym co napisali Panowie wyżej. Zajebiste show, nie myślałem że będzie aż tak dobrze. Oprócz tego koncert znakomicie nagłośniony - głośno ale selektywnie - nie było się do czego doczepić. No może tylko tyle, że Psycho Circus nie w całości.
Niedaleko mnie dziewczynie brakło oddechu ale i ludzie obok i służba sprawnie zadziałała. Ogólnie na płycie dość luźno i kulturalnie.
To było świetne odmrożenie 120 zl
A i ma ktoś na podorędziu cytat Vorgela?
Niedaleko mnie dziewczynie brakło oddechu ale i ludzie obok i służba sprawnie zadziałała. Ogólnie na płycie dość luźno i kulturalnie.
To było świetne odmrożenie 120 zl
A i ma ktoś na podorędziu cytat Vorgela?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

KISS to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.
- Metalophil
- -#Moonchild

Wszystko super, szkoda tylko że efekt deja vu z Krakowa powodował że nie porywało tak jak za pierwszym razem. No i te czerstwe gadki Stanleya, dziwię się że jeszcze ktokolwiek to łyka. Za to jeszcze bardziej polubiłem Chaima Witza - prawdziwy stary rabin i dybuk w jednym
I to potężne brzmienie basu!
Chaim najlepszy!!
Nie jestem przy kompie ale cieszą zmiany w secie względem poprzedniego gigu. Trochę ich jest
To był trzeci z czterech moich kissów i już cieszę się na Budapeszt.
A może będzie jeszcze trasa na 50 lecie? Z judejczykami nigdy nic nie wiadomo
Nie jestem przy kompie ale cieszą zmiany w secie względem poprzedniego gigu. Trochę ich jest
To był trzeci z czterech moich kissów i już cieszę się na Budapeszt.
A może będzie jeszcze trasa na 50 lecie? Z judejczykami nigdy nic nie wiadomo
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Judejczyki trzymają się mocno. 
Moja kuzynka i jej mąż ponoć dostali bilety na ten koncert od dzieci na 30. rocznicę ślubu – no i TAKI prezent to ja rozumiem.
Ciekawe, czy prezes Kurwizji tam był, albo wysłał kogoś na przeszpiegi, dla zaczerpnięcia inspiracji do "sylwestra marzeń"...
Moja kuzynka i jej mąż ponoć dostali bilety na ten koncert od dzieci na 30. rocznicę ślubu – no i TAKI prezent to ja rozumiem.
Ciekawe, czy prezes Kurwizji tam był, albo wysłał kogoś na przeszpiegi, dla zaczerpnięcia inspiracji do "sylwestra marzeń"...
Widzę że pół Sanktuarium na koncercie chyba było
Tak jak poprzednicy, nie było tego efektu wow jak poprzednio, ale i tak bardzo solidnie. Mam też wrażenie że produkcja była nieco mniejsza. Albo inaczej rozłożono akcenty. Ostatnim razem pamiętam otwarcie Detroit Rock City było niesamowite, teraz nie było aż tyle ognia. No ale może dołożono więcej bliżej końca.
Praktycznie optymalną liczba widzów. Więcej niż się spodziewałem mówiąc szczerze, ale absolutnie bez tłoku, przepychania itd. świetnie. I tak, nawet przez chwilę nie było za gorąco. A pisze to gość który na koncerty chodzi w koszuli
Tak jak poprzednicy, nie było tego efektu wow jak poprzednio, ale i tak bardzo solidnie. Mam też wrażenie że produkcja była nieco mniejsza. Albo inaczej rozłożono akcenty. Ostatnim razem pamiętam otwarcie Detroit Rock City było niesamowite, teraz nie było aż tyle ognia. No ale może dołożono więcej bliżej końca.
Praktycznie optymalną liczba widzów. Więcej niż się spodziewałem mówiąc szczerze, ale absolutnie bez tłoku, przepychania itd. świetnie. I tak, nawet przez chwilę nie było za gorąco. A pisze to gość który na koncerty chodzi w koszuli
Dobrze było - aż byłem zidzwiony 
Ludzie nadal maja bol dupy, niesamowite - blabbermouth.net/news/kiss-backing-tracks-accusations-revived-after-eric-singers-mistake-at-antwerp-concert 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker