Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Megadeth

Post autor: MaidenFan »

https://sickdyingdead.com/

Czyli pewnie sprawdzi się info o singlu w tym tygodniu.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Zobaczymy co tam wysmażyli. Po ostatniej mam spore oczekiwania.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

na co dzień głosiły hasła pokroju "Anty Motley Crue", "Anty Bon Jovi" czy "Zabić Pozerów". Na pewno chciały przez to być bardziej ekstremalne. Jednak nie zmienia to faktu, że przez parę ładnych lat tak to działało.
Kto konkretnie glosil hasla anty Bon Jovi? :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Bon Dzosef pisze: wt cze 21, 2022 5:46 pm
na co dzień głosiły hasła pokroju "Anty Motley Crue", "Anty Bon Jovi" czy "Zabić Pozerów". Na pewno chciały przez to być bardziej ekstremalne. Jednak nie zmienia to faktu, że przez parę ładnych lat tak to działało.
Z tego co ja wiem to na pewno głównie Metallica. Nawet Hetfield nie raz mówił o tym na koncertach i miał naklejkę na gitarze Anty Bon Jovi
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

nugz pisze: wt cze 21, 2022 1:21 pm Zgadza sie.
A Baloff to juz w ogole tepil "pozerow".
Wylapywal ich z tlumu, rozdzieral koszulki, przywiazywal do drzewa po koncercie :)
Paul to byl MANIAK :D
Jakieś konkretne źródło tych historii?
Strasznie lubię Exo, a w sumie ich historii poza wikipediową nie znam, a chętnie bym poznał
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

fakt, James mial/ma na Jacksonie KV napis na glowce "KILL BON JOVI" ;)

Michal, wiecej o tym w dokumencie "Murder in the Front Row" traktujacym o Bay Area :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AncientMariner pisze: wt cze 21, 2022 11:47 pm
Z tego co ja wiem to na pewno głównie Metallica. Nawet Hetfield nie raz mówił o tym na koncertach i miał naklejkę na gitarze Anty Bon Jovi
Czyli zespol bardziej pozerski od Bon Jovi. Za to kvltowe załogi pokroju Megadeth nigdy nie czepiały się Jona. Nie ma przypadków :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr cze 22, 2022 8:34 am
AncientMariner pisze: wt cze 21, 2022 11:47 pm

Czyli zespol bardziej pozerski od Bon Jovi. Za to kvltowe załogi pokroju Megadeth nigdy nie czepiały się Jona. Nie ma przypadków :)
Megadeth prawdziwy kvlth - jeśli trzeba to sprawdzić to są tak potężne strzały jak Risk i Super Collider. Kultowe jak sam chuj ;) Oczywiście są też takie thrash metalowe uderzenia typu Cryptic Writings i inne tego typu undergroundowe hity ;)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dzosef w trybie Anty-Metallikowym zawsze pisze najlepsze posty :)
Lubie to! :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: śr cze 22, 2022 12:36 pm
AncientMariner pisze: wt cze 21, 2022 11:47 pm Z tego co ja wiem to na pewno głównie Metallica. Nawet Hetfield nie raz mówił o tym na koncertach i miał naklejkę na gitarze Anty Bon Jovi
Megadeth prawdziwy kvlth - jeśli trzeba to sprawdzić to są tak potężne strzały jak Risk i Super Collider. Kultowe jak sam chuj ;) Oczywiście są też takie thrash metalowe uderzenia typu Cryptic Writings i inne tego typu undergroundowe hity ;)
Za Risk to się pokajał już tyle razy, że można mu odpuścić. Napijesz się, naćpasz, a Risk i tak by się zdarzył.
Super Collider to ciągle płyta tysiąckroć lepsza, a twoje zestawianie ich obok świadczy, że nic poza tytułowym z niej nie pamiętasz bo to skrajnie różne albumy i brzmieniowo i kompozycyjnie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Takie samo gówno.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Bon Dzosef pisze: śr cze 22, 2022 1:37 pm

Za Risk to się pokajał już tyle razy, że można mu odpuścić. Napijesz się, naćpasz, a Risk i tak by się zdarzył.
Super Collider to ciągle płyta tysiąckroć lepsza, a twoje zestawianie ich obok świadczy, że nic poza tytułowym z niej nie pamiętasz bo to skrajnie różne albumy i brzmieniowo i kompozycyjnie.
Jedno je łączy - kompozycyjna i koncepcyjna bieda i poziom żenady. To wystarczy.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zdan pisze: śr cze 22, 2022 4:26 pm

Jedno je łączy - kompozycyjna i koncepcyjna bieda i poziom żenady. To wystarczy.
I szkoda kompletnie czasu na słuchanie tych płyt. Tyle jest lepszych krążków, kurwa, że sięganie po to to naprawdę kwestie albo głupoty albo sentymentu :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Koliber jeszcze gorszy od Risk. Tragiczna płyta.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: śr cze 22, 2022 4:26 pm

Oczywiście nie masz racji, natomiast to jest popularne że ludzie porównują obie płyty ze względu na numer tytułowy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Płyty Megadeth do RIP to czysty kult, ale ktoś tu będzie się jakichś późniejszych mielizn czepiał. Od wielu lat w dupie mam ten zespół w sumie, a co tu się wyczynia za przedszkole to ciężko uwierzyć :D
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Nie lubiłem nigdy Megadeth, bo chyba pierwszym utworem, który poznałem to było "Symphony of Destruction", za którym nie przepadam (Co ciekawe, w mojej świadomości zespół istniał "od zarania dziejów"). Po przeczytaniu wywiadu z Mustaine, że chciał rozkręcić coś lepszego od wiadomego zespołu, rzuciłem się na Megadeth bardziej i mnie odbiło na glebę trochę. Nie podeszło.

Natomiast po latach odpaliłem przypadkowo teledysk Megadeth "Sweating Bullets" i obejrzałem go kilka razy pod rząd z różnych przyczyn. Potem kupiłem ze dwa albumy i tak jakoś jest. Może Megadeth nie jest moim top ulubionym zespołem, ale chętnie posłucham. Myślę, że miałem jakieś dziwne oczekiwania. Znałem już zespół Death, myślałem, że jak jest Mega dopisane, to będzie to Megadeath (taki żarcik).

Ale ale... pod względem niektórych okładek, to jest to MegaDEATH. Przecież ten sam człowiek je stworzył, jeśli się nie mylę (Dla Death i Megadeth). Te grafiki są świetne.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Michał pisze: śr cze 22, 2022 6:49 am
Wylapywal ich z tlumu, rozdzieral koszulki, przywiazywal do drzewa po koncercie :)
Strasznie lubię Exo, a w sumie ich historii poza wikipediową nie znam, a chętnie bym poznał
w temacie Thrash Metal było dużo o tych historiach :

http://sanktuariumfc.org/forum/viewtopi ... &start=100

http://sanktuariumfc.org/forum/viewtopi ... &start=180
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Felcio pisze:
Michał pisze: śr cze 22, 2022 6:49 am
w temacie Thrash Metal było dużo o tych historiach :

http://sanktuariumfc.org/forum/viewtopi ... &start=100

http://sanktuariumfc.org/forum/viewtopi ... &start=180
nugz pisze: śr cze 22, 2022 8:13 am fakt, James mial/ma na Jacksonie KV napis na glowce "KILL BON JOVI" ;)

Michal, wiecej o tym w dokumencie "Murder in the Front Row" traktujacym o Bay Area :)

Dzięki dzięki będzie oglądane i czytane :D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Megadeth to kapela którą słucha od lat dawnych. "RiP" to pierwszy CD który sobie sprawiłem, a nie miałem jeszcze sprzętu do odtwarzania płyt :lol:

Co do ich twórczości to pierwsze płyty petarda, szczyt na boskim "RiP", a później coraz więcej łagodności. Jakoś mi nie przeszkadzało to jak wyszła "CtE", choć chyba oczekiwałem czegoś innego i trochę trwało zanim się przekonałem do tej płyty. "Youthanasia" weszła mi gładko i to heavy metalowe granie mi nie przeszkadzało. Nawet z czasem "Cryptic Writings" mi się osłuchało i czasami wracam do tego albumu. Choć tutaj już mega byłem rozczarowany, że tak lekko grają. "Risk" wiadomo - 100% załamka. I jakoś w tym czasie zdecydowanie odbiłem się od Megadeth. Mam kolejne płyty na półce, ale zupełnie nie słucham "The World...", "The System...", "United..." - raz na rok jak coś z tego poleci to max. "Endgame" - podeszło fajnie i często odpalam. "13" też kurzy się na półce, "Collidera" nie kupiłem, a "Dystopia" po kilkunastu odsłuchach nie wraca do odtwarzacza.

Generalnie jak mam ochotę na Megadeth to "Peace...", "So Far...", albo "RiP" - z naciskiem na ten ostatni. Jak lżejsze granie od nich to "Youtanasia", albo nawet "CW". Czasami "Endgame" i "CtE", a reszta mega sporadycznie.

Na żywo widziałem 8 razy: 1997, 2001, 2008, 2010, 2011, 2014, 2017, 2018. 3 ostatnie to już "przy okazji", bo albo festiwal, albo support.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ