Nie zagra bo jest Conjouring.
Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Poza tym przecież grał je już wiele razy w ostatnich latach, sam słyszałem w 2018 w Kato
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Oj So Far w całości przyjąłbym z otwartymi nogami, tuż po Youthanasii w całości 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no YA do koncertowania to się nie nadaje, juz nawet pominmy ocene albumu ale pół gigu w jednym tempie... jezu okropneblackcocker pisze: ↑wt cze 28, 2022 11:30 pm Oj So Far w całości przyjąłbym z otwartymi nogami, tuż po Youthanasii w całości![]()
Tymczasem Mustaine w Weronie oglądał z backstage'a wystep Suicidali i nawet zbili piątki.
- blackcocker
- -#Moderator

Dzosef, myślę, że jak potrafisz słuchać na koncercie Sepuku i jeszcze się cieszyć to z YA nie byłoby tak źle 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Tez sadze, ze YA w calosci na zywca to moglaby byc droga krzyzowa 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Akurat Senjutsu mi strasznie nie siada. Koncert się dla mnie zaczyna od Stratego.blackcocker pisze: ↑śr cze 29, 2022 7:27 am Dzosef, myślę, że jak potrafisz słuchać na koncercie Sepuku i jeszcze się cieszyć to z YA nie byłoby tak źle![]()
Natomiast gdyby grali całe Senjutsu to tam jest dużo większą różnorodnosc. YA to lekkie jebniecie na początku, a potem kurwienie tego samego tempa przez całą płyte, z lekkim jebnieciem na koniec.
Ło kurwa faktycznie
Większość woli Peace Sells i ja w sumie też ale wybór "So Far..." byłby czymś ciekawym i nietypowym. Tam też są świetne strzały.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

So Far cierpi przez brzmienie gitar, no i to mało hiciarski album
Na żywo brzmienie gitar to żaden problem. Faktem jednak jest, że wypakowany hitami album to nie jest.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mustaine poszedl 100% w pojebane rzeczy, przeciez tam jedyny standardowy numer to Liar.
No na pewno nie ma to prostych konstrukcji zwrotka-refren. Może jakimś jazzem bym tego nie nazwał ale to powiedzmy numery w których aranżacja to rzecz swobodna 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I o to chodzi, dlatego tak nie trawie YA, bo heavymetalowe hiciory może nagrywać wielu, ale takiego IMDH to nikt poza Mustainem by nie wymyślił i wielka szkoda, że na wiele lat go straciliśmy, gdy nagrywał hiciory.
Kolejny powod, żeby żałować ze z tego autokaru wypadł tylko Burton
Kolejny powod, żeby żałować ze z tego autokaru wypadł tylko Burton
Mnie YA nie przeszkadza a wręcz kocham bardzo bo to po prostu inna twarz jego jako muzyka. Tego typu dychotomia nie jest IMHO niczym specjalnie dziwnym. Mogę go kochać za "So Far..." a i jednocześnie za YA - tylko po prostu za inne rzeczy. Hicior to też trzeba umieć napisać.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tyle, że takich YA w muzyce jest dużo, a So Far tylko jeden
Jakby się postarać to pewnie więcej So Farów czy tam rzeczy podobnych też by się znalazło. Zasadniczo chodzi o to czy wchodzą numery czy nie - u mnie w przypadku YA wchodzą a gdybym szukał oryginalności w metalu o klasycznym zabarwieniu to wszystkie te Wytch Hazele, Lucifery i inne cuda bym musiał za okno wyrzucić 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bycie nieoryginalnym nie jest niczym złym. Po prostu jak już jest coś unikalne, to chciałoby się tego jak najwięcej. A Mustaine na kilkanaście lat przestał robić to w czym jest najlepszy i już na ten poziom nie zdołał wrócić.
W pewnym sensie rozumiem bo pewnie, że chciałbym kilka albumów Holy Terror - żaden inny zespół nie brzmi jak ten. Z drugiej strony myślę, że "ciągłe jedzenie pizzy" mogłoby mieć odwrotne skutki niż by się chciało. Nie ma twórcy który mógłby i umiałby sadzić same unikalne płyty. Ja tam cieszę się z tego co jest i Mustaine w wersji heavy metalowe hity to po prostu inne oblicze tego muzyka co też ma swoje plusy. Dla mnie przynajmniej.