24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: Roberrcik »

Koncert zajebisty, odnoszę wrażenie że to był mój top 1 jeśli chodzi o koncerty na jakich byłem. Fenomenalna atmosfera, aczkolwiek nie obyło się bez typowych dla polskich gigów najebanych zwierząt. Na Stratego musieliśmy chyba w 6 osób + 2 osoby z ochrony wyciągać sporego typa, który był tak porobiony, że podczas Stratego śpiewał Fear of the Dark. Paranoja. Jak już go przenieśliśmy na drugą stronę barierki to nawet nie był w stanie stać tylko ochrona wyniosła go za ręce i nogi.

Hitem był również Izraelczyk który stał koło mnie (2-3 rząd) w sandałach. Już podczas Doctor Doctor gdzieś zawinął do tyłu bo pewnie zrozumiał, że to obuwie to nie był dobry wybór xD
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Grupka ratowników jakąś szła z dziewczyną. Nie wiedziałem o co chodzi ale chyba zemdlała. Potem też jacyś goście prowadzili nie wiem czy pijanego czy też był na skraju zemdlenia.

Nie ukrywam mi też momentami się kręciło w głowie. Coś tam krzyknąłem. Był największy moment hałasu i ludzi i złapałem się za głowę bo mi się zakręciło
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2. :shock: :D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Zakkahletz pisze: wt lip 26, 2022 10:49 am Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2. :shock: :D
X 1,5
48 000 bylo.
To 60k to przestrzelone info
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: wt lip 26, 2022 8:06 am
gumbyy pisze: pn lip 25, 2022 11:45 pm Fear of the Dark: https://www.youtube.com/watch?v=Q2STxPh3oIY
Widzę, że skupiłeś się na socjologicznym aspekcie. :lol:
:lol:

A pomyślałem sobie, że zrobię inaczej niż wszyscy :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Michał pisze: wt lip 26, 2022 11:02 am
Zakkahletz pisze: wt lip 26, 2022 10:49 am Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2. :shock: :D
X 1,5
48 000 bylo.
To 60k to przestrzelone info
Ciekawe ile sama płyta jest w stanie pomieścić bo trybuny to wydawały mi się prawie całe nabite.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

I gdzie jest ten gościu od liczenia krzesełek kiedy jest potrzebny?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ralf wracaj
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

SOBER, beda wrzutki godne oficjalnego DVD z tej trasy? ;)
Awatar użytkownika
last_samurai
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: last_samurai »

Pracowałem przy tym koncercie od soboty i muszę Wam powiedzieć, że obecnie z tym łapaniem muzyków to nie ma to sensu. Widziałem rozczarowanie na wielu twarzach że muzycy uciekają a pod hotelem trwa zabawa w ganianego.
Nie chodzi o to że boją się covida, ale o to, że managerowie i agencja boją się że jak muzycy coś złapią, to cały event albo nawet część trasy idzie się walić a trzeba pamiętać że chłopaki podrózują po całym świecie a w niektórych krajach są dosyć restrykcyjne przepisy dla podrózujących.
W busie muzycy wielokrotnie podkreślali że szkoda im wszystkich fanów i tego że czekaja na podpisy, ale nie mogą z tym nic zrobić. Jeden z nich podsumował to nawet mniej więcej w stylu "z dwojga złego lepiej zawieść 100 osób niż 40,000). Z tego samego powodu Steve nie wyszedł dzień wcześniej do ludzi pod Progresją. Jedyne spotkania typu fotka + autograf jakie robił, to z obsługą techniczną i jego bezpośrednimi gośćmi, ale to też było może z 5-6 osób max (z tego co kojarzę dwóch technicznych Airforce, barman z Progresji i chłopak i dziewczyna, chyba jego znajomi).
Także uważam że nie można mieć pretensji do chłopaków, takie mamy po prostu teraz czasy i trzeba to wziąć na klatę.
Inna sprawa że niektórzy robią "polowanie" w dość żenującym stylu - grupa podpitych, spoconych kolesi która tankowała wódę od 8 rano pod Progresją to serio nie jest ekipa z którą dany muzyk bardzo chciałby się spotkać. Te same osoby były potem pod hotelem, wielkie siaty z całą dyskografią to już ogólnie pomijam.
rock'n'roll driver
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

last_samurai pisze: wt lip 26, 2022 1:56 pm Inna sprawa że niektórzy robią "polowanie" w dość żenującym stylu - grupa podpitych, spoconych kolesi która tankowała wódę od 8 rano pod Progresją to serio nie jest ekipa z którą dany muzyk bardzo chciałby się spotkać. Te same osoby były potem pod hotelem, wielkie siaty z całą dyskografią to już ogólnie pomijam.
Pioina, mam takie samo podejście. Traktowanie żywych ludiz jak maskotki i odbieranie im prawa do prywatności, bo się słucha produktu, który tworzą :D

Co innego spotkać przypadkowo Harrisa na starym mieście po grzecznie zapytać o fotę + pogadać, a co innego latać za nimi jak hycel za psem i czatować na nich jak wyjdą z klopa.

Ludzie, zlitujcie się. Macie po 10 lat i wieszacie plakaty z Bravo nad łóżkiem?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tego typu wydumane oczekiwania i bezsensowne zawody są debilne, ale od takiego fanbase'u wiele nie oczekuję.

Jeśli ktoś był w Krakowie w 2018, to doskonale wie, że na luzie można było dorwać przynajmniej Steve'a, a przy odrobinie szczęścia także kilku innych muzyków.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: wt lip 26, 2022 2:04 pm Tego typu wydumane oczekiwania i bezsensowne zawody są debilne, ale od takiego fanbase'u wiele nie oczekuję.

Jeśli ktoś był w Krakowie w 2018, to doskonale wie, że na luzie można było dorwać przynajmniej Steve'a, a przy odrobinie szczęścia także kilku innych muzyków.
No ja w noc pomiędzy koncertami byłem na rynku ze znajomymi i czekaliśmy sobie na kogoś pod jednym z lokali. Nagle przede mną śmignął Janick. Wiele nie myśląc ruszyłem za nim w sporej odległości. Jan co chwilę sprawdzał coś na telefonie, to widziałem, że szuka jakiegoś miejsca, więc spokojnie te 50 metrów za nim sobie szedłem. Wreszcie mi zniknął i na miejscu okazało się, że jest jakiś irlandzki lokal. Wlazłem do środka i gdzieś tam na końcu siedział z kilkoma innymi osobami. Na spokojnie polazłem do kibelka (bo cisnęło :lol:) i później czekałem aż będzie szedł do baru czy wc, żeby zapytać o fotkę. Nie podchodziłem, bo siedział i rozmawiał z ludźmi co tam byli. Po kilku minutach jeden z jego znajomych mnie wypatrzył i powiedział do Jana, że chyba ktoś czeka na niego :D Janek popatrzył, podszedł sam i fotka cyknięta (nawet ten jego znajomy chciał robić), chwila rozmowy o koncercie i wrażeniach, zbita piąteczka i ładnie się pożegnałem mówiąc, że nie będę dalej przeszkadzał. I tyle, prosta sprawa :) Nawet nikomu nie ogłaszałem jakie to miejsce, bo wiem, że zaraz dzikie tłumy by się rzuciły i napastowały biednego Janka :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

thorgal_30 pisze: wt lip 26, 2022 3:28 pm podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze ;)
Gumbyy ręce się trzęsą, więc mogło być ciekawie. ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Żartowałem..... :lol:
Awatar użytkownika
wowarz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: wowarz »

Nastraszony opiniami, że pod barierką to walka o życie, byłem przygotowany, że FTTB pójdzie na zmarnowanie i wraz z Narzeczoną będziemy musieli się ewakuować. Tymczasem był to mój 7 koncert IM, pierwszy pod samą barierką w pierwszym rzędzie (prawa strona, na wysokości Janicka) i nigdy wcześniej nie doświadczyłem takiego komfortu na żadnym koncercie. Ultra wygoda z tą barierką. Powietrze przed Tobą, barierki można się chwycić, owszem, trochę ludzi napierało, ale to żaden problem trzymając się barierki ich odepchnąć. Dźwięk rewelacja. Byłem nastawiony na oglądanie, a nie słuchanie, tymczasem w porównaniu do wcześniejszych koncertów IM, na których byłem - jedna z najlepszych słyszalności. No i w końcu było słychać solówki, a nie trzeba było odtwarzać ich sobie z głowy. Generalnie, już takiej ekscytacji koncertowej jak kiedyś nie ma, ale i tak MEGA. Narzeczona też bardziej niż zadowolona, a nawet zaskoczona, że było aż tak fajnie, mimo że nie słucha IM na co dzień. Także barierka forever! :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: wt lip 26, 2022 3:28 pm podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze ;)
Bo zaraz opowiem co Ty tam robiłeś w tym kibelku :lol: ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

A mnie po koncercie naszła taka myśl iż wolałbym by na przyszłość zespół nie używał polskiej flagi, niż traktował ją tak jak teraz. Nie dość ze była cała pognieciona to jeszcze Bruce kilkukrotnie zamiótł nią scenę a później rzucił na podłogę. Tak, wiem ze to miał być miły akcent, ale w praktyce wyszedł brak szacunku.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: wt lip 26, 2022 3:53 pm
Bo zaraz opowiem co Ty tam robiłeś w tym kibelku :lol: ;)
To wiadomo, stal z kartką

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
ODPOWIEDZ