24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Koncert zajebisty, odnoszę wrażenie że to był mój top 1 jeśli chodzi o koncerty na jakich byłem. Fenomenalna atmosfera, aczkolwiek nie obyło się bez typowych dla polskich gigów najebanych zwierząt. Na Stratego musieliśmy chyba w 6 osób + 2 osoby z ochrony wyciągać sporego typa, który był tak porobiony, że podczas Stratego śpiewał Fear of the Dark. Paranoja. Jak już go przenieśliśmy na drugą stronę barierki to nawet nie był w stanie stać tylko ochrona wyniosła go za ręce i nogi.
Hitem był również Izraelczyk który stał koło mnie (2-3 rząd) w sandałach. Już podczas Doctor Doctor gdzieś zawinął do tyłu bo pewnie zrozumiał, że to obuwie to nie był dobry wybór xD
Hitem był również Izraelczyk który stał koło mnie (2-3 rząd) w sandałach. Już podczas Doctor Doctor gdzieś zawinął do tyłu bo pewnie zrozumiał, że to obuwie to nie był dobry wybór xD
-
Xardas2309
- -#Invader

Grupka ratowników jakąś szła z dziewczyną. Nie wiedziałem o co chodzi ale chyba zemdlała. Potem też jacyś goście prowadzili nie wiem czy pijanego czy też był na skraju zemdlenia.
Nie ukrywam mi też momentami się kręciło w głowie. Coś tam krzyknąłem. Był największy moment hałasu i ludzi i złapałem się za głowę bo mi się zakręciło
Nie ukrywam mi też momentami się kręciło w głowie. Coś tam krzyknąłem. Był największy moment hałasu i ludzi i złapałem się za głowę bo mi się zakręciło
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2.

X 1,5Zakkahletz pisze: ↑wt lip 26, 2022 10:49 am Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2.![]()
![]()
48 000 bylo.
To 60k to przestrzelone info
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Pierre Dolinski pisze: ↑wt lip 26, 2022 8:06 amWidzę, że skupiłeś się na socjologicznym aspekcie.gumbyy pisze: ↑pn lip 25, 2022 11:45 pm Fear of the Dark: https://www.youtube.com/watch?v=Q2STxPh3oIY![]()
A pomyślałem sobie, że zrobię inaczej niż wszyscy
www.MetalSide.pl
Ciekawe ile sama płyta jest w stanie pomieścić bo trybuny to wydawały mi się prawie całe nabite.Michał pisze: ↑wt lip 26, 2022 11:02 amX 1,5Zakkahletz pisze: ↑wt lip 26, 2022 10:49 am Znalazłem archiwalne info, że na bemowskim klepisku w 2011 roku na Maidenach bawiło się ok. 30 tys. ludków. No to przedwczoraj parę km stamtąd było x 2.![]()
![]()
48 000 bylo.
To 60k to przestrzelone info
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
I gdzie jest ten gościu od liczenia krzesełek kiedy jest potrzebny?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ralf wracaj
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
SOBER, beda wrzutki godne oficjalnego DVD z tej trasy? 
- last_samurai
- -#Charlotte

Pracowałem przy tym koncercie od soboty i muszę Wam powiedzieć, że obecnie z tym łapaniem muzyków to nie ma to sensu. Widziałem rozczarowanie na wielu twarzach że muzycy uciekają a pod hotelem trwa zabawa w ganianego.
Nie chodzi o to że boją się covida, ale o to, że managerowie i agencja boją się że jak muzycy coś złapią, to cały event albo nawet część trasy idzie się walić a trzeba pamiętać że chłopaki podrózują po całym świecie a w niektórych krajach są dosyć restrykcyjne przepisy dla podrózujących.
W busie muzycy wielokrotnie podkreślali że szkoda im wszystkich fanów i tego że czekaja na podpisy, ale nie mogą z tym nic zrobić. Jeden z nich podsumował to nawet mniej więcej w stylu "z dwojga złego lepiej zawieść 100 osób niż 40,000). Z tego samego powodu Steve nie wyszedł dzień wcześniej do ludzi pod Progresją. Jedyne spotkania typu fotka + autograf jakie robił, to z obsługą techniczną i jego bezpośrednimi gośćmi, ale to też było może z 5-6 osób max (z tego co kojarzę dwóch technicznych Airforce, barman z Progresji i chłopak i dziewczyna, chyba jego znajomi).
Także uważam że nie można mieć pretensji do chłopaków, takie mamy po prostu teraz czasy i trzeba to wziąć na klatę.
Inna sprawa że niektórzy robią "polowanie" w dość żenującym stylu - grupa podpitych, spoconych kolesi która tankowała wódę od 8 rano pod Progresją to serio nie jest ekipa z którą dany muzyk bardzo chciałby się spotkać. Te same osoby były potem pod hotelem, wielkie siaty z całą dyskografią to już ogólnie pomijam.
Nie chodzi o to że boją się covida, ale o to, że managerowie i agencja boją się że jak muzycy coś złapią, to cały event albo nawet część trasy idzie się walić a trzeba pamiętać że chłopaki podrózują po całym świecie a w niektórych krajach są dosyć restrykcyjne przepisy dla podrózujących.
W busie muzycy wielokrotnie podkreślali że szkoda im wszystkich fanów i tego że czekaja na podpisy, ale nie mogą z tym nic zrobić. Jeden z nich podsumował to nawet mniej więcej w stylu "z dwojga złego lepiej zawieść 100 osób niż 40,000). Z tego samego powodu Steve nie wyszedł dzień wcześniej do ludzi pod Progresją. Jedyne spotkania typu fotka + autograf jakie robił, to z obsługą techniczną i jego bezpośrednimi gośćmi, ale to też było może z 5-6 osób max (z tego co kojarzę dwóch technicznych Airforce, barman z Progresji i chłopak i dziewczyna, chyba jego znajomi).
Także uważam że nie można mieć pretensji do chłopaków, takie mamy po prostu teraz czasy i trzeba to wziąć na klatę.
Inna sprawa że niektórzy robią "polowanie" w dość żenującym stylu - grupa podpitych, spoconych kolesi która tankowała wódę od 8 rano pod Progresją to serio nie jest ekipa z którą dany muzyk bardzo chciałby się spotkać. Te same osoby były potem pod hotelem, wielkie siaty z całą dyskografią to już ogólnie pomijam.
rock'n'roll driver
Pioina, mam takie samo podejście. Traktowanie żywych ludiz jak maskotki i odbieranie im prawa do prywatności, bo się słucha produktu, który tworząlast_samurai pisze: ↑wt lip 26, 2022 1:56 pm Inna sprawa że niektórzy robią "polowanie" w dość żenującym stylu - grupa podpitych, spoconych kolesi która tankowała wódę od 8 rano pod Progresją to serio nie jest ekipa z którą dany muzyk bardzo chciałby się spotkać. Te same osoby były potem pod hotelem, wielkie siaty z całą dyskografią to już ogólnie pomijam.
Co innego spotkać przypadkowo Harrisa na starym mieście po grzecznie zapytać o fotę + pogadać, a co innego latać za nimi jak hycel za psem i czatować na nich jak wyjdą z klopa.
Ludzie, zlitujcie się. Macie po 10 lat i wieszacie plakaty z Bravo nad łóżkiem?
Tego typu wydumane oczekiwania i bezsensowne zawody są debilne, ale od takiego fanbase'u wiele nie oczekuję.
Jeśli ktoś był w Krakowie w 2018, to doskonale wie, że na luzie można było dorwać przynajmniej Steve'a, a przy odrobinie szczęścia także kilku innych muzyków.
Jeśli ktoś był w Krakowie w 2018, to doskonale wie, że na luzie można było dorwać przynajmniej Steve'a, a przy odrobinie szczęścia także kilku innych muzyków.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No ja w noc pomiędzy koncertami byłem na rynku ze znajomymi i czekaliśmy sobie na kogoś pod jednym z lokali. Nagle przede mną śmignął Janick. Wiele nie myśląc ruszyłem za nim w sporej odległości. Jan co chwilę sprawdzał coś na telefonie, to widziałem, że szuka jakiegoś miejsca, więc spokojnie te 50 metrów za nim sobie szedłem. Wreszcie mi zniknął i na miejscu okazało się, że jest jakiś irlandzki lokal. Wlazłem do środka i gdzieś tam na końcu siedział z kilkoma innymi osobami. Na spokojnie polazłem do kibelka (bo cisnęłoSchizoid pisze: ↑wt lip 26, 2022 2:04 pm Tego typu wydumane oczekiwania i bezsensowne zawody są debilne, ale od takiego fanbase'u wiele nie oczekuję.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze 
-
Deleted User 5490
Gumbyy ręce się trzęsą, więc mogło być ciekawie.thorgal_30 pisze: ↑wt lip 26, 2022 3:28 pm podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze![]()
Nastraszony opiniami, że pod barierką to walka o życie, byłem przygotowany, że FTTB pójdzie na zmarnowanie i wraz z Narzeczoną będziemy musieli się ewakuować. Tymczasem był to mój 7 koncert IM, pierwszy pod samą barierką w pierwszym rzędzie (prawa strona, na wysokości Janicka) i nigdy wcześniej nie doświadczyłem takiego komfortu na żadnym koncercie. Ultra wygoda z tą barierką. Powietrze przed Tobą, barierki można się chwycić, owszem, trochę ludzi napierało, ale to żaden problem trzymając się barierki ich odepchnąć. Dźwięk rewelacja. Byłem nastawiony na oglądanie, a nie słuchanie, tymczasem w porównaniu do wcześniejszych koncertów IM, na których byłem - jedna z najlepszych słyszalności. No i w końcu było słychać solówki, a nie trzeba było odtwarzać ich sobie z głowy. Generalnie, już takiej ekscytacji koncertowej jak kiedyś nie ma, ale i tak MEGA. Narzeczona też bardziej niż zadowolona, a nawet zaskoczona, że było aż tak fajnie, mimo że nie słucha IM na co dzień. Także barierka forever! 
Bo zaraz opowiem co Ty tam robiłeś w tym kibelkuthorgal_30 pisze: ↑wt lip 26, 2022 3:28 pm podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 804
A mnie po koncercie naszła taka myśl iż wolałbym by na przyszłość zespół nie używał polskiej flagi, niż traktował ją tak jak teraz. Nie dość ze była cała pognieciona to jeszcze Bruce kilkukrotnie zamiótł nią scenę a później rzucił na podłogę. Tak, wiem ze to miał być miły akcent, ale w praktyce wyszedł brak szacunku.
To wiadomo, stal z kartkągumbyy pisze: ↑wt lip 26, 2022 3:53 pmBo zaraz opowiem co Ty tam robiłeś w tym kibelkuthorgal_30 pisze: ↑wt lip 26, 2022 3:28 pm podkoloryzowałeś. ja znam relkę, że napadłeś nań przy pisuarze![]()
![]()
![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest