Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Całkiem w porzadku do słuchania w tle.
Coz, poki co dla mnie nie ma watpliwosci, dlaczego wlasnie TAMTE numery promowaly album, szczegolnie pierwszy i drugi singiel.
Jak dla mnie jest troche meczacych fillerow, ktore to niekoniecznie zachecaja mnie do kolejnych odsluchow.
Tekstowo jest momentami spory CRINGE
Jak dla mnie jest troche meczacych fillerow, ktore to niekoniecznie zachecaja mnie do kolejnych odsluchow.
Tekstowo jest momentami spory CRINGE
To intro w Junkie spowodowało, że pomyślałem "Coooo, Depeche Mode?" 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Na razie jestem na drugim wałku, ale oh boi... Kocham każdy dźwięk jaki Kiko nakurwia w tych solóweczkach
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Killing Time - mniej wiecej to czuje, kiedy slucham tego numeru 
Dramatyczny refren.
Dramatyczny refren.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

O i jest człowiek kultury, któremu siedzi Mars
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A będzie jeszcze lepiejblackcocker pisze: ↑pt wrz 02, 2022 10:57 am Na razie jestem na drugim wałku, ale oh boi... Kocham każdy dźwięk jaki Kiko nakurwia w tych solóweczkach
Mars zapamietam glownie z basowego wstepu SDG - tego samego czlowieka, ktory gra na bezprogowcu Overactive Imagination 
Druga czesc numeru faktycznie troche zalatuje szybsza czescia ONE, bo slyszalem taki zarzut, ale to pierdola
Tekstu nie komentuje, bo nie chce sie znecac przy piatku
Druga czesc numeru faktycznie troche zalatuje szybsza czescia ONE, bo slyszalem taki zarzut, ale to pierdola
Tekstu nie komentuje, bo nie chce sie znecac przy piatku
No kurde, fajny album co nie ? Dystopii pewnie nie przebije, ale nawet na to nie liczyłem, bo tamten album to spokojnie top 5 Rudego.
Martwi mnie że chyba robi się ze mnie straszny boomer, bo mogę posłuchać 3-4 rzekomo świetnych płyt nowych Thrashowych załóg, a i tak najwięcej radości da mi nowa płyta Megadeth czy Testament. Boje się co będzie jak ich zabraknie.
Martwi mnie że chyba robi się ze mnie straszny boomer, bo mogę posłuchać 3-4 rzekomo świetnych płyt nowych Thrashowych załóg, a i tak najwięcej radości da mi nowa płyta Megadeth czy Testament. Boje się co będzie jak ich zabraknie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja wczoraj wyprowadzilem sie na dlugi spacer z dwoma ostatnimi Exodusami na sluchawkach, ktore znam na pamiec.
I kolejny raz dopadla mnie reflekcja, ze wlasnie przy takim thrashu chce zdychac, a ekipa Gary'ego spuszcza w kiblu dla mnie wiekszosc bardziej znanej thrashowej stawki, jesli juz mowimy o nowszym materiale - nawet nie ma o czym gadac.
I kolejny raz dopadla mnie reflekcja, ze wlasnie przy takim thrashu chce zdychac, a ekipa Gary'ego spuszcza w kiblu dla mnie wiekszosc bardziej znanej thrashowej stawki, jesli juz mowimy o nowszym materiale - nawet nie ma o czym gadac.
Ostatnio zmieniony pt wrz 02, 2022 12:04 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 357
Też się na tym złapałem, cała nowa fala thrashu sprzed tych 10 lat ostatecznie nie wydała ani jednej płyty powyżej solidności.
A najgorsze jest to że jak już się trafiła jedna młoda kapela wyłamująca się z katanko-adidaskowego schematu to akurat wokalista postanowił przedawkować prochy
Promocja plyty pelna geba - https://blabbermouth.net/news/dave-must ... o-pathetic
Tym razem wypominki sprzed 10 lat, kiedy to Junior nie ujada w sieci i robi swoje.
Co za przykry czlowiek.
A plyta, coz, spedzilem na YT jakos poltorej godziny, muza grala w tle, i w sumie oprocz znanych singli 1 i 2 nic specjalnie nie wyrwalo z krzesla i skupilo glownej uwagi na muzyce - po prostu - przeleciala.
Album pewnie zyska po kilkukrotnym odsluchu, ale obecnie bardzo srednio mi sie chce tam zagladac.
Hajlajtem na pewno jest Kiko.
Tym razem wypominki sprzed 10 lat, kiedy to Junior nie ujada w sieci i robi swoje.
Co za przykry czlowiek.
A plyta, coz, spedzilem na YT jakos poltorej godziny, muza grala w tle, i w sumie oprocz znanych singli 1 i 2 nic specjalnie nie wyrwalo z krzesla i skupilo glownej uwagi na muzyce - po prostu - przeleciala.
Album pewnie zyska po kilkukrotnym odsluchu, ale obecnie bardzo srednio mi sie chce tam zagladac.
Hajlajtem na pewno jest Kiko.
Święte słowa. Raz czy dwa drgnęła mi powieka przy muzyce Suicidal Angels czy którymś Evile, ale tak to zwykle w połowie albumu zasypiam. A potem włączam nowy Exodus, ostatni Testament, najnowszy Heathen czy innego Kreatora, Death Angela czy Destruction i mam ochotę na ostry mosh. Dla mnie ten gatunek skończy się z odejściem wielkich.. A to się nieuchronnie wydarzy za 6-7 lat.Żelazny pisze: ↑pt wrz 02, 2022 12:04 pmTeż się na tym złapałem, cała nowa fala thrashu sprzed tych 10 lat ostatecznie nie wydała ani jednej płyty powyżej solidności.
A najgorsze jest to że jak już się trafiła jedna młoda kapela wyłamująca się z katanko-adidaskowego schematu to akurat wokalista postanowił przedawkować prochy
www.last.fm/user/darkfuneral18
I to jest mega smutne. Hype na te kapele był przeogromny, a wyszło jak wyszło. A w zasadzie nic z tego nie wyszło
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

Pierwszy odsłuch w całości za mną. No najbardziej wybijają się single. Na razie album mnie nie rozłożył na łopatki. Przeczuwam, że nie przebije "Dystopii", ale oczywiście dam mu jeszcze szansę. Będę potrzebował pewnie jeszcze z 3-4 odsłuchów, przynajmniej.
Po kolejnym odsłuchu zdania nie zmieniam. Tragedii nie ma, ale wyżyn też nie. W ogóle mam wrażenie, że Rudy chce ciągnąć kilka srok za ogon. Trochę chce grać jak na RiP, trochę jak na CtE i trochę jak na Super Collider. Tym razem opcja 'dla każdego coś miłego ' się nie sprawdza. Najlepszy na płycie Life in Hell. I zdecydowanie za dużo gadanych wstawek. Na chwilę obecną 6/10.
Czekam jeszcze na CD, może magia oryginału podziała.
Czekam jeszcze na CD, może magia oryginału podziała.
Przelecialem komentarze w sieci...
Oczywiscie pojawiaja sie od MEGA-Lunatykow opinie jak: "One of the best thrash albums ever made!" - poziom odklejenia zblizajacy sie do Olka w setliscie w '23
Chyba najwiekszy zawod dla mnie to Dogs of Chernobyl.
Od poczatku spodziewalem sie czegos ciekawego po samym tytule.
Hajp sie trzymal bardzo dobrze podczas intro, a pozniej wszystko pryslo i dalej juz raczej MEH, chociaz teksowo nawet spoko pomysl na kawalek.
A Mars jest zwyczajnie komiczny
Serio, do refrenu w Killing Time mozna tanszyc na weselu, i nawet nie trzeba byc mocno podlanym gorzala
Oczywiscie pojawiaja sie od MEGA-Lunatykow opinie jak: "One of the best thrash albums ever made!" - poziom odklejenia zblizajacy sie do Olka w setliscie w '23
Chyba najwiekszy zawod dla mnie to Dogs of Chernobyl.
Od poczatku spodziewalem sie czegos ciekawego po samym tytule.
Hajp sie trzymal bardzo dobrze podczas intro, a pozniej wszystko pryslo i dalej juz raczej MEH, chociaz teksowo nawet spoko pomysl na kawalek.
A Mars jest zwyczajnie komiczny
Serio, do refrenu w Killing Time mozna tanszyc na weselu, i nawet nie trzeba byc mocno podlanym gorzala
Kolejne kwiatki wyczytane z sieci: "BEST album since CtE", "Far superior to Endgame".
Jasne, z gustem jest jak z dupa - kazdy ma swoja.
Ale ja wysiadam przy takich zwierzeniach
Jasne, z gustem jest jak z dupa - kazdy ma swoja.
Ale ja wysiadam przy takich zwierzeniach
Jest lepsza od Kolibra i Trzynastki, ale gorsza od Dystopii, Endgame i Systemu. Od UA chyba też.