Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 8107

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: Deleted User 8107 »

to DT głowna gwiazda, prawidlowo 8) ciekawe, czy Pull Me Under zagraja jak w Japonii, czy jednak pełny set. To chyba ide spac zaraz. Mam nadzieje, ze Maiden bedzie na yt
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Scarred pisze: pt wrz 02, 2022 10:49 pm to DT głowna gwiazda, prawidlowo 8) ciekawe, czy Pull Me Under zagraja jak w Japonii, czy jednak pełny set. To chyba ide spac zaraz. Mam nadzieje, ze Maiden bedzie na yt

Chyba na rozchodniaczka-usypiaczka będą grali a nie jako główna gwiazda ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Lonerunner »

pz pisze: pt wrz 02, 2022 11:26 pm
Scarred pisze: pt wrz 02, 2022 10:49 pm to DT głowna gwiazda, prawidlowo 8) ciekawe, czy Pull Me Under zagraja jak w Japonii, czy jednak pełny set. To chyba ide spac zaraz. Mam nadzieje, ze Maiden bedzie na yt

Chyba na rozchodniaczka-usypiaczka będą grali a nie jako główna gwiazda ;)
DT nie jest żadnym headlinerem. To IM poprosili, iż chcą zakończyć wcześniej, podobnie jak w 2019 było ze Scorpions.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Całkiem fajny zapis tylko szkoda, że o ile posadzili swego Newtona na dźwięku, to już gorzej z obrazem. Za mało kamer na solo czy scenę - nawet „reżyser” nie wiedział kiedy jest np wybuch na scenie lub Eddie.
Dalej uważam, że wszystko to wina tego chujowego Alexa - znowu mu to napisałem - zabrał magazyn, koszulkę, zepsuł sprawę z pudełkami Senjutsu (premiera NOTD- akurat nie jego wina ta obsuwa z wysyłka), nie przekazuje zespołowi, że jest duze oczekiwanie na dobry zapis z Rio - gdy żył Andy, kamery w 2013 były o wiele lepsze (odpowiadał m.in za dokumenty o Maiden z trasy).
Oczywiście odpisał, że robi, co może. Jest cienki i słaby i tyle.
Powinien to być gość, który wlezie do Roda do pokoju i powie, czego oczekuje fanbase. :mryellow:
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Dajcie znać jak będzie na yt.
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

remi pisze: sob wrz 03, 2022 7:44 am Całkiem fajny zapis tylko szkoda, że o ile posadzili swego Newtona na dźwięku, to już gorzej z obrazem. Za mało kamer na solo czy scenę - nawet „reżyser” nie wiedział kiedy jest np wybuch na scenie lub Eddie.
Dalej uważam, że wszystko to wina tego chujowego Alexa - znowu mu to napisałem - zabrał magazyn, koszulkę, zepsuł sprawę z pudełkami Senjutsu (premiera NOTD- akurat nie jego wina ta obsuwa z wysyłka), nie przekazuje zespołowi, że jest duze oczekiwanie na dobry zapis z Rio - gdy żył Andy, kamery w 2013 były o wiele lepsze (odpowiadał m.in za dokumenty o Maiden z trasy).
Powinien to być gość, który wlezie do Roda do pokoju i powie, czego oczekuje fanbase. :mryellow:
No a Smallwood z tym całym Shakym to gdzie mają głowy?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Lonerunner pisze: sob wrz 03, 2022 9:08 am
remi pisze: sob wrz 03, 2022 7:44 am Całkiem fajny zapis tylko szkoda, że o ile posadzili swego Newtona na dźwięku, to już gorzej z obrazem. Za mało kamer na solo czy scenę - nawet „reżyser” nie wiedział kiedy jest np wybuch na scenie lub Eddie.
Shaky to też taka zagadka, miał przebłyski ale ostatnio to mam wrażenie, że tylko tam się panoszy i retweetuje, zamiast coś samemu napisać/ogarnąć. Po lekkiej krytyce za słaby stream z Rio 2013, przyłożyli się do streama z RaR z 2014, więc szkoda, że teraz ponownie to olali. Ale myślę, że boot audio nie będzie zły jak ktoś to zgrał i wrzuci.
Dziwne, że jest kilka wersji streama - np to jest czym innym, niż oglądałem w nocy - https://www.youtube.com/watch?v=BwxdZ5hnkEI
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Swoja droga ,z tego co widzialem do tej pory ,to bardzo dobrze wyszlo Senjutsu,Stratego i Writing...:)
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

remi pisze: sob wrz 03, 2022 9:18 am
Shaky to też taka zagadka, miał przebłyski ale ostatnio to mam wrażenie, że tylko tam się panoszy i retweetuje, zamiast coś samemu napisać/ogarnąć. Po lekkiej krytyce za słaby stream z Rio 2013, przyłożyli się do streama z RaR z 2014, więc szkoda, że teraz ponownie to olali. Ale myślę, że boot audio nie będzie zły jak ktoś to zgrał i wrzuci.
Dziwne, że jest kilka wersji streama - np to jest czym innym, niż oglądałem w nocy - https://www.youtube.com/watch?v=BwxdZ5hnkEI
A McMURTRIE to jeszcze z nimi pracuje? Bo na trasiee europejskiej tylko kilka pierwszych koncertów fotografował.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Lonerunner pisze: sob wrz 03, 2022 10:05 am
remi pisze: sob wrz 03, 2022 9:18 am
A McMURTRIE to jeszcze z nimi pracuje? Bo na trasiee europejskiej tylko kilka pierwszych koncertów fotografował.
Tak, ale miał jakieś pilne sprawy i nie mógł być na dalszym etapie trasy. Leci za to do USA.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Widziałem Senjutsu, Stratego, TWOTW i Aces High. Nowe utwory wyszły bardzo dobrze. Aces High to chyba jeszcze nigdy wcześniej tak nie zmasakrował. Przykro się na to patrzy, ale wiedzieli na co się piszą ustawiając AH w secie na końcu.
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

MaidenFan pisze: sob wrz 03, 2022 10:13 am Widziałem Senjutsu, Stratego, TWOTW i Aces High. Nowe utwory wyszły bardzo dobrze. Aces High to chyba jeszcze nigdy wcześniej tak nie zmasakrował. Przykro się na to patrzy, ale wiedzieli na co się piszą ustawiając AH w secie na końcu.
Mogliby przesunąć Asy na sam początek bisów. Chyba byłoby lepiej?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Moim zdaniem AH to perfekcyjny opener, nie closer :roll:
Juz pomijajac kwestie formy glosowej Bronka pod koniec sztuki.
Ogolnie - pomysl z przesunieciem tego kawalka na koniec w ogole mi nie kliknal od samego poczatku.
Ale blok Senjutsu to zwyczajnie wymusil - wiadomo.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Lonerunner pisze: sob wrz 03, 2022 10:15 am
MaidenFan pisze: sob wrz 03, 2022 10:13 am Widziałem Senjutsu, Stratego, TWOTW i Aces High. Nowe utwory wyszły bardzo dobrze. Aces High to chyba jeszcze nigdy wcześniej tak nie zmasakrował. Przykro się na to patrzy, ale wiedzieli na co się piszą ustawiając AH w secie na końcu.
Mogliby przesunąć Asy na sam początek bisów. Chyba byłoby lepiej?
Byłoby - w 2013 na RiR masz dowód :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

nugz pisze: sob wrz 03, 2022 10:24 am Moim zdaniem AH to perfekcyjny opener, nie closer :roll:
Ogolnie - pomysl z przesunieciem tego kawalka na koniec w ogole mi nie kliknal od samego poczatku.
Mogli też skończyć świat Senjutsu i jako kolejny świat otworzyć AH. Akurat po lajtowym Writing.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

marekkraw pisze: sob wrz 03, 2022 2:11 pm
nugz pisze: sob wrz 03, 2022 10:24 am Moim zdaniem AH to perfekcyjny opener, nie closer :roll:
Mogli też skończyć świat Senjutsu i jako kolejny świat otworzyć AH. Akurat po lajtowym Writing.
Ale AH teraz nie jest przypisany do żadnego świata. Wojny (jak było w 2019) teraz brak.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

A no faktycznie :facepalm:
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

I taka ciekawostka gitarowa. W końcu któryś z 3 TRZECH gitarzystów gra coś innego w trakcie refrenu WOTW (tak jak na płycie Adrian w drugim refrenie I Janick w ostatnim). Nie wiedząc czemu cały europejski leg wszyscy grali same riffy. Na RiR Adrina w ostatnim refrenie dodaje trochę melodii.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

O, gitarowa dusza pozdrawia gitarowa dusze ;)

Kurde, liczylem, ze moze zrobia w koncu z chlopakami prawilny gitarowy i basowy Rig Rundown, ale jednak znow lipa :/
Na zestaw Nicko tez lubie popatrzec w szczegolach, ale jednak chetnie bym przelecial przez graty Adriana czy Jana bardziej szczegolowo.
Nie widzialem nigdy konkretnego materialu w tym klimacie, a Nicko co trasa teraz chwali sie nowymi bebnami ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Udało się komuś ściągnąć tą wersje Rock in Rio z godziny 9-11? Bo była najlepsza, pełna bez AH i z dobrym dźwiękiem? Bo do tej chwili nie wróciła na Yt
ODPOWIEDZ