Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Megadeth
Mi się bardziej podoba niż Endgame, ale chyba mniej niż UA i System
BJ, mam Ciebie za powaznego MEGA-Ultrasa, jak mozesz ten album stawiac wyzej od Endgame 
Nawet przy piatku tego nie czaje
Na UA sam Washington jest lepszy niz wszystko na najnowszym,. kaman.
Nawet przy piatku tego nie czaje
Na UA sam Washington jest lepszy niz wszystko na najnowszym,. kaman.
To nie kwestia zgody, to sa fakty 
To opinia, nie fakty.
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Przesłuchałem kilka razy i poza tytułowym oraz Killing Time album bardzo mi się podoba. Konkretne granie, znakomita realizacja, teksty Mustaine'a. Jestem zadowolony z powrotu grupy w dobrym stylu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Endgame to bardzo dobra płyta ale nigdy jej szczególnie nie kochałem. Poza Hardest Part nie mam tam żadnego wałka, który uwielbiam. Po prostu bardzo dobre wałki, które zwyczajnie lubię. Jakbym miał ułożyć wymarzony set Megadeth to z Endgame byłby wlasnie ten jeden, a z takiego Systemu czy UA spokojnie po dwa (Back in the Day, Blackmail, Washington, Burnt).
Dla mnie osobiscie w XXI: System > UA > Sick > Dystopia > Endgame > 13 > Hero > Koliber.
Ale w pełni rozumiem, że komuś się może Headcrusher podobać bardziej niż Threat is Real czy Nighstalkers - to nie sa jakieś duże różnice.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Cały dzień z przerwa na gig Soen slucham nowej płyty i jestem kurwa zachwycony. Chcę już trasę!!!!
Ja za pierwszym podejściem wyłączyłem po 4 utworze, ale jeszcze jutro dam szansę. Fajny otwieracz.
No i przyszla sobota, a mnie sie nie chce nawet wlaczyc albumu.
Jeszcze na pewno przeleci za jakis czas, ale nie ma miety.
Chyba zapamietam go z tych singli i tak bedzie najlepiej.
Obecny cringe, szczegolnie w tekstach (SZCZEGOLNIE w Mars!), tez nie pozwoli o sobie szybko zapomniec
Jeszcze na pewno przeleci za jakis czas, ale nie ma miety.
Chyba zapamietam go z tych singli i tak bedzie najlepiej.
Obecny cringe, szczegolnie w tekstach (SZCZEGOLNIE w Mars!), tez nie pozwoli o sobie szybko zapomniec
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wstalem i lecimy z albumem. Mars mi niesamowicie siadł, ale cała płyta super. Nie tak jak Senjutsu póki co, ale pewnie z dwa tygodnie będę słuchal codziennie po kilka razy
Nigdy nie przesluchalem Dystopii w calosci, ale dla mnie ma zdecydowanie wiecej lapiacych za krocze momentow, a nie znam pelnego materialu 
MEH-DETH.
Czas zapodac z rana na otrzezwienie umyslu "Persona Non Grata"
MEH-DETH.
Czas zapodac z rana na otrzezwienie umyslu "Persona Non Grata"
Najlepszy : We’ll Be Back albo Cebula
Najgorszy : Junkie
Chyba zgoda ?
P.S - Misja na Marsie fajna, ale końcówka zbyt przegadana i chaotyczna. Psuje momentum tego utworu.
Najgorszy : Junkie
Chyba zgoda ?
P.S - Misja na Marsie fajna, ale końcówka zbyt przegadana i chaotyczna. Psuje momentum tego utworu.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ogólnie bez tych gadanych wstawek, krótkofalowek i innych bzdetow plyta byłaby jeszcze lepsza
Co do brzmienia. Z jednej strony jest fajne: mocne, konkretne, selektywne, trochę surowe, metalowe. Ale jest też za bardzo przesterowane, co objawia się lekkimi trzaskami i pierdzeniem momentami. Słuchałem z oryginału, z mp3, na kolumnach, na słuchawkach i zawsze ten problem jest, więc to nie wina sprzętu
Dokładnie tak samo myślę. Po jaką cholerę wstawiać na płytę coś takiego jak Psychopathy ? Nie dość że pojawia się to po najgorszym utworze na płycie, to jeszcze samo jest beznadziejne i na siłę. Ale ogólnie to i tak jestem zadowolony.Bon Dzosef pisze: ↑sob wrz 03, 2022 11:34 am Ogólnie bez tych gadanych wstawek, krótkofalowek i innych bzdetow plyta byłaby jeszcze lepsza
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wychwycilem trzaskania u siebie na tidalu, ale na kolumnach jeszcze nie robiłem odsłuchu.sajki pisze: ↑sob wrz 03, 2022 12:00 pm Co do brzmienia. Z jednej strony jest fajne: mocne, konkretne, selektywne, trochę surowe, metalowe. Ale jest też za bardzo przesterowane, co objawia się lekkimi trzaskami i pierdzeniem momentami. Słuchałem z oryginału, z mp3, na kolumnach, na słuchawkach i zawsze ten problem jest, więc to nie wina sprzętu