Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Miks mi sie podoba, ale musialbym sie wsluchac w detale na sluchawkach, a do tego mi obecnie sie nie pali.
BTW, wedlug paplaniny Rudego beda jeszcze 3 single, do ktorych beda krecone klipy, jako kolejna czesc jakiejs historii.
Na czesc pierwsza skladaja sie dwa pierwsze single plus tytulowy, Soldier On to oddzielna radiowka, wiadomo.
BTW, wedlug paplaniny Rudego beda jeszcze 3 single, do ktorych beda krecone klipy, jako kolejna czesc jakiejs historii.
Na czesc pierwsza skladaja sie dwa pierwsze single plus tytulowy, Soldier On to oddzielna radiowka, wiadomo.
- AncientMariner
- -#Clansman

The Sick, the Dying... and the Dead! jest na prawdę dobre. Wrażenie po dwóch odsłuchach zrobiło na mnie lepsze niż Dystopia.
Nie słychać na tej płycie niestety nic co byłoby nowe w muzyce Megadeth. Nie ma tutaj niczego co wniosłoby jakieś zmiany względem poprzedniej płyty. Z czystym sumieniem można stwierdzić ze to kolejny dobry album Megadeth i nic poza tym.
Nie zebym tez jakichś rewolucji w ich muzyce oczekiwał ale pamiętam że np. Bon Dzosef w zarzucał ostatnim płytom Exodus że są takie same i granie w tym samym swoim stylu traktował jako coś negatywnego. Tymczasem na nowym krążku Megadeth nie ma nic czego juz by wcześniej nie było. Płyta nie różni sie za mocno od Dystopii
Nie słychać na tej płycie niestety nic co byłoby nowe w muzyce Megadeth. Nie ma tutaj niczego co wniosłoby jakieś zmiany względem poprzedniej płyty. Z czystym sumieniem można stwierdzić ze to kolejny dobry album Megadeth i nic poza tym.
Nie zebym tez jakichś rewolucji w ich muzyce oczekiwał ale pamiętam że np. Bon Dzosef w zarzucał ostatnim płytom Exodus że są takie same i granie w tym samym swoim stylu traktował jako coś negatywnego. Tymczasem na nowym krążku Megadeth nie ma nic czego juz by wcześniej nie było. Płyta nie różni sie za mocno od Dystopii
Gdyby EXO przestal grac jak EXO, to pewnie nie bylby moim ulubionym thrasherem.
https://youtu.be/2e1Ub1RaZxA?t=3891 - coz, reakcja chlopakow, a w szczegolnosci Kiko, wiele mowi....
Szkoda mi ich troche, ze musza robic dobra mine, kiedy Szef z usmiechem na ustach szydzi z kolejnego wywalonego czlowieka, zeby nakarmic swoje ego i MEGAlomanie.
Rudy w '22 nadal bardzo wysoko na liscie najwiekszych dupkow w branzy,
https://youtu.be/2e1Ub1RaZxA?t=3891 - coz, reakcja chlopakow, a w szczegolnosci Kiko, wiele mowi....
Szkoda mi ich troche, ze musza robic dobra mine, kiedy Szef z usmiechem na ustach szydzi z kolejnego wywalonego czlowieka, zeby nakarmic swoje ego i MEGAlomanie.
Rudy w '22 nadal bardzo wysoko na liscie najwiekszych dupkow w branzy,
Po jednym odsłuchu - nie jest źle, jest całkiem dobrze, ale po We’ll Be Back (najlepszy na płycie) spodziewałem się, że będzie trochę lepiej, bardziej technicznie i z większą dozą agresji.
Kurde, jesli jakims cudem Mars wejdzie do seta, to padne ze smiechu, kiedy Rudy zacznie: "I wanna, wanna, wanna be an astronaut, I wanna, wanna, wanna!"

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zajebisty luzny tekst, ja tam będę najgłośniej go spiewał
Przesłuchałem tego nowego Megadejwa ale jeszcze nie podejmuję się oceny. Jak zapodam go z CD, pójdę na spacer ze słuchawkami na uszach to lepiej wejdzie i dokładniej będę mógł coś powiedzieć.
Co kto lubi, ale nawet w zagraniczych reckach pojawiaja sie okreslenia - goofy, silly, cheesy, cringy etc.Bon Dzosef pisze: ↑sob wrz 03, 2022 2:25 pm Zajebisty luzny tekst, ja tam będę najgłośniej go spiewał
Ludzie mowia o tym z wyraznym ironicznym usmiechem, bo jest to zwyczajnie.... no wiesz...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No i co z tego że goofy
muzycznie też jest luzny, naprawdę jeden taki numer raz na dwie plyty jest ok
Thrash też bywa cheesy as fuck więc akurat ten tekst mi nie przeszkadza 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A to nie jest goofy i silly? Jest w chuj, a to przemocny numer. Nie mówię już o całej tworczosci Tankard.Here's a new dance craze that's sweeping the nation
It's called the toxic waltz and it's causing devastation
You're jumping up and down like a psycho circus clown
Slamming with waltzers all the way around
Dlatego jak twierdziłem - i też pomyślałem o tym numerze - thrash też bywa cheesy i to strasznie. Tankard miało mnóstwo mega cheesy numerów (choć oczywiście nie wszystkie).Bon Dzosef pisze: ↑sob wrz 03, 2022 3:17 pmA to nie jest goofy i silly? Jest w chuj, a to przemocny numer. Nie mówię już o całej tworczosci Tankard.Here's a new dance craze that's sweeping the nation
It's called the toxic waltz and it's causing devastation
You're jumping up and down like a psycho circus clown
Slamming with waltzers all the way around
Jasne, roznie bywa, nie zawsze musi byc smierc, wojna, czolgi i rozpierdol, ale jest cziz, jest CZIZ, i jest Mission to Mars 
-
Deleted User 8107
A co sądzicie o Countdown To Extinction: Live? dobre wydawnictwo? widzialem za mniej niz 50 zł (ze znizka) moze bym kupił.
No dokładnie, tak jak Judasi mają pełno kiczowatych tekstów, ale jednak czuć różnicę między tym ich klasycznym kiczem, a tekstami z płyty Downinga pokroju Brothers On The Road, czy Metal Through And Through
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem bardzo dobre; super brzmienie basu.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Powstaje pytanie: cheese sells, but who's buying?
The Cheese, The Cringe... And The Goof! 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker