30-31/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Rammstein - 30 lipca 2023 - Chorzów - Stadion Śląski

Post autor: Deleted User 4876 »

Xardas2309 pisze: pt wrz 02, 2022 2:00 pm Ja juz tak mam ze duzo sie stresuje czasami niepotrzebnie ;) przemyślę to i zobaczę. Szczególnie kiedy trzeba plątać się po nieznanym. tak juz widziałem, są z dworca połączenia pod stadion. Tyle dobrze
Do Żabki też jeździsz taksówką? We wszystkich wątkach około-koncertowych pisałeś jakie to plany na 2023 ( Rammki, Meta, Maiden) - masz pierwszą sztukę potwierdzoną i to w zajebistej lokalizacji i szukasz negatywów. Spod stadionu na PKP w Kato można szybciej z buta dojść niż do komunikacji wbić - nie wiem skąd jesteś, ale na ten gig będzie co najmniej kilka podmiotów organizować wyjazdy..dowóz pod stadion i z powrotem do miejsca zamieszkania. No chyba, że do toi-toia też potrzebujesz asysty..to wtedy faktycznie problem. Gig jak gig.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

No dobra, ale może kolega jeździ na mało koncertów, to kmini.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Pisałem kiedyś że jak zaliczę jeden koncert w roku to jest cud. Ja nie jestem jak niektórzy tutaj. 20 koncertów w ciągu roku ;) Chocaiz chce to zmienic bo męczy mnie to ze mało jezdzę

Tak swoją drogą. To fake czy prawda ?
https://aszdziennik.pl/141343,z-powodu- ... AoC-OnrQes
Deleted User 4876

Scarred pisze: pt wrz 02, 2022 2:32 pm No dobra, ale może kolega jeździ na mało koncertów, to kmini.
No tak, ale właśnie to, że tak się spinał, ze w 2023 chce to, to i jeszcze to i tamto też. Dopiero pierwszy gig potwierdzony, nawet cen nie znamy,a tu już problem, że stadion na zadupiu... no kuwa...to se zbuduj 60-70 tysięcznika pod domem :D

Jak tak czytam niektórych to na jakieś większej stacji metra w Paryżu bez GPSa, Globusa i mapy to by zginęli :D
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

zawsze można taksówka jechać, ja tak często robię, jak są jakieś przesiadki itp.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Xardas2309 pisze: pt wrz 02, 2022 2:34 pm Tak swoją drogą. To fake czy prawda ?
https://aszdziennik.pl/141343,z-powodu- ... AoC-OnrQes
"To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone" :wink:
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Kolega ewidentnie nie ogarnia czegokolwiek jeśli o takie rzeczy pyta - brak słów, ręce opadają i szkoda nerwów. W innym wątku nawet nie chciało mi się odpowiadać więc tyle wystarczy.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Ceny od 275 - 495 zł.
Deleted User 4876

No i będzie FeuerZone :) W tym roku Polsza to był chyba jedyny gig na trasie gdzie tego komfortu nie było ( chociaż akurat w tym roku z powodu pogody nie cisłem pod scenę - brak weny)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

thorgal_30 pisze: wt wrz 06, 2022 10:34 am No i będzie FeuerZone :) W tym roku Polsza to był chyba jedyny gig na trasie gdzie tego komfortu nie było ( chociaż akurat w tym roku z powodu pogody nie cisłem pod scenę - brak weny)
U nich tyle ognia, że dejkartkę by Ci spalili ;) ;)
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Bo to tak naprawdę FireZone :)
Deleted User 4876

gumbyy pisze: wt wrz 06, 2022 10:49 am
thorgal_30 pisze: wt wrz 06, 2022 10:34 am No i będzie FeuerZone :) W tym roku Polsza to był chyba jedyny gig na trasie gdzie tego komfortu nie było ( chociaż akurat w tym roku z powodu pogody nie cisłem pod scenę - brak weny)
U nich dejKartka to tylko raz zastosowałem do tourmanagera na festynie w Wiedniu - wyciągnął z kieszeni worek z na oko 200 kostkami, wyciągnął 3 i dał mi, Austriakowi po mojej lewej i Włoszce po prawej. Także randomy się na picka załapały też. Fakt bezsprzeczny, że ten kto schwyta rzuconą przez gitarzystę to mistrz świata, bo na gigach lecą raptem 2-3 a po gigu nic i prawdopodobieństwo jest praktycznie zerowe. Jakoś musiałem zadbać aby i Rammki były w kolekcji :P

Teraz byłem w tym FireZone w Pradze - zajebiste doznania, nawet w drugim rzędzie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: wt wrz 06, 2022 11:03 am
gumbyy pisze: wt wrz 06, 2022 10:49 am
U nich dejKartka to tylko raz zastosowałem do tourmanagera na festynie w Wiedniu - wyciągnął z kieszeni worek z na oko 200 kostkami, wyciągnął 3 i dał mi, Austriakowi po mojej lewej i Włoszce po prawej. Także randomy się na picka załapały też. Fakt bezsprzeczny, że ten kto schwyta rzuconą przez gitarzystę to mistrz świata, bo na gigach lecą raptem 2-3 a po gigu nic i prawdopodobieństwo jest praktycznie zerowe. Jakoś musiałem zadbać aby i Rammki były w kolekcji :P
No ale to od technicznego a nie gitarzysty przecież. To tak samo jakbyś kupił na allegro, czy w zespołowym sklepiku.
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Kupić nigdy bym nie kupił, ale fakt - techniczny, tourmanager to zawsze ranga kostki mniejsza ;-) Teraz miałem akcję u Richarda Marxa - siedziałem za blisko i ten rzucał za daleko, czeskie techniki miały wyjebane na kartkę po gigu to wskoczyłem na scenę i sam sobie ze statywu zdjąłem hehe :D No ale typ raz na dekadę jest w Europie, więc trzeba było ogarnąć :D

Wracając do Rammsteina to u nich totalny random, 3 bidony są do chwytania w trakcie gigu, ale to też decyduje przypadek.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: wt wrz 06, 2022 12:03 pm Kupić nigdy bym nie kupił, ale fakt - techniczny, tourmanager to zawsze ranga kostki mniejsza ;-) Teraz miałem akcję u Richarda Marxa - siedziałem za blisko i ten rzucał za daleko, czeskie techniki miały wyjebane na kartkę po gigu to wskoczyłem na scenę i sam sobie ze statywu zdjąłem hehe :D No ale typ raz na dekadę jest w Europie, więc trzeba było ogarnąć :D

Wracając do Rammsteina to u nich totalny random, 3 bidony są do chwytania w trakcie gigu, ale to też decyduje przypadek.
No ale czym się różni taka kupiona, czy ukradziona ze sceny, od takiej którą dał techniczny z worka?
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Obiektywnie niczym - każdy kolekcjoner/zbieracz/żebrak przecież jednak indywidualnie podchodzi do swoich "skarbów" i za każdym artefaktem kryje się osobna historia, która dla niego/niej ma znaczenie a dla reszty jest bez znaczenia. Mam np. picka Ryśka Sambory z koncertu w Gdańsku ( ogólnie tamtej trasy) - sęk w tym, że Sambora na tę trasę "nie dojechał" ;) a pick też zajumany z backstageu przez kumpla. Wiadomo, że w hierarchii takowa stoi dużo niżej niż złapana na gigu.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

495 zł za Feuerzone, a miejsca na trybunach przydzielane losowo xD Wesoło. Ciekawe po ilu minutach jutro serwery padną.
Deleted User 4876

w tym roku w Czechach za FeureZone z przesylką było 3 180,00 CZK także u nas i tak tanio.... pewnie zrobią na 2/3 płyty ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sadek pisze: śr wrz 07, 2022 11:04 am a miejsca na trybunach przydzielane losowo xD .
??? XD
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

thorgal_30 pisze: wt wrz 06, 2022 12:03 pm wskoczyłem na scenę i sam sobie ze statywu zdjąłem hehe :D
Powiedz, że żartujesz xD
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ