21-22/04/2023 - Roger Waters - Kraków, Tauron

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 21-22/04/2023 - Roger Waters - Kraków, Tauron

Post autor: Bon Dzosef »

WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 10:51 am
johnny_o pisze: pt wrz 09, 2022 11:07 am Niech wypierdala skurwiel i zdycha chuj jebany, miejsce tego gówna jest na śmietniku historii.
Bardzo merytoryczny komentarz. :roll: :B
I do tego celny
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

johnny_o pisze: pt wrz 09, 2022 11:07 am Niech wypierdala skurwiel i zdycha chuj jebany, miejsce tego gówna jest na śmietniku historii.
Jeśli ironizujesz, to ja powiem całkowicie poważnie: tak, bardzo merytoryczny i do tego pełny prawdy :)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

i to takiej prawdziwej prawdy, a nie jakiejś tam byle jakiej, zwyczajnej...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

A myślałem że to ja bywam nietolerancyjny
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze: sob wrz 10, 2022 12:14 pm A myślałem że to ja bywam nietolerancyjny
Bo tak jest.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Niech co gada co chce, 17 wałków Pink Floyd w secie zrobi robote, kij że z playbacku. Mieszkam blisko, to się przejdę, o ile Dziad dożyje, no i ja też.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Bon Dzosef pisze: sob wrz 10, 2022 11:11 am
I do tego celny

Ciekawe, że tego typu komentarze nie padały np. podczas trasy "The Wall" 10 lat temu, czy nawet tej sprzed 4 lat. Roger bawi się w politykowanie i komentowanie otaczającej nas rzeczywistości od kilku dekad - ba, tak naprawdę przekaz polityczny stał poniekąd za sukcesem Pink Floyd, w tym takiego "The Wall". Waters nie udaje neutralnego - jest socjalistą / komunistą, ale przynajmniej nie próbuje udawać, że jest inaczej. Jeśli komuś to przeszkadza to tylko dziwi mnie, że obrusza się dopiero teraz, a nie bojkotuje muzyki PF/koncertów Watersa od lat.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tak gwoli ścisłości - jak rozumiem oburzają Was komentarze Rogera odnośnie Rosji i Chin. Owszem, facet ma dosyć kontrowersyjne poglądy, jednak przedstawia je całkiem merytorycznie. Można się z nimi zgadzać bądź nie, ale nie wiem czy zasługuje na mieszanie z błotem i takie kalumnie - jeśli już to na polemikę.

"Did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?"

An Open letter to Mrs. Olena Zelenska from Roger Waters

Sunday 4th September 2022

Dear Mrs. Zelenska,

My heart bleeds for you and all the Ukrainian and Russian families, devastated by the terrible war in Ukraine. I’m in Kansas City, USA. I have just read a piece on BBC.com apparently taken from an interview you have already recorded for a program called ‘Sunday with Laura Kuenssberg’ which is to be broadcast on the BBC today, September 4th. BBC.com quotes you as saying that “If support for Ukraine is strong, the crisis will be shorter.” Hmmm? I guess that might depend on what you mean by “support for Ukraine”? If by “support for Ukraine” you mean the West continuing to supply arms to the Kiev government’s armies, I fear you may be tragically mistaken. Throwing fuel, in the form of armaments, into a fire fight, has never worked to shorten a war in the past, and it won’t work now, particularly because, in this case, most of the fuel is (a) being thrown into the fire from Washington DC, which is at a relatively safe distance from the conflagration, and (b) because the ‘fuel throwers’ have already declared an interest in the war going on for as long as possible. I fear that we, and by we I mean people like you and me who actually want peace in Ukraine, who don’t want the outcome to be that you have to fight to the last Ukrainian life, and possibly even, if the worst comes to the worst, to the last human life. If we, instead, wish to achieve a different outcome we may have to seek a different route and that route may lie in your husband's previously stated good intentions.
Yes, I mean the platform upon which he so laudably ran for the office of President of Ukraine, the platform upon which he won his historic landslide victory in the democratic election in 2019. He stood on the election platform of the following promises.

1. To end the civil war in the East and bring peace to the Donbas and partial autonomy to Donetsk and Luhansk.

2. And to ratify and implement the rest of the body of the Minsk 2 agreements.

One can only assume that your husband’s electoral policies didn’t sit well with certain political factions in Kiev and that those factions persuaded your husband to diametrically change course ignoring the peoples mandate. Sadly, your old man agreed to those totalitarian, anti-democratic dismissals of the will of the Ukrainian people, and the forces of extreme nationalism that had lurked, malevolent, in the shadows, have, since then, ruled the Ukraine. They have, also since then, crossed any number of red lines that had been set out quite clearly over a number of years by your neighbors the Russian Federation and in consequence they, the extreme nationalists, have set your country on the path to this disastrous war.

I won’t go on.

If I’m wrong, please help me to understand how?

If I’m not wrong, please help me in my honest endeavors to persuade our leaders to stop the slaughter, the slaughter which serves only the interests of the ruling classes and extreme nationalists both here in the West, and in your beautiful country, at the expense of the rest of us ordinary people both here in the West, and in the Ukraine, and in fact ordinary people everywhere all over the world.

Might it not be better to demand the implementation of your husband’s election promises and put an end to this deadly war?

Love
Roger Waters
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 8:28 pm
Bon Dzosef pisze: sob wrz 10, 2022 11:11 am

I do tego celny

Ciekawe, że tego typu komentarze nie padały np. podczas trasy "The Wall" 10 lat temu, czy nawet tej sprzed 4 lat. Roger bawi się w politykowanie i komentowanie otaczającej nas rzeczywistości od kilku dekad - ba, tak naprawdę przekaz polityczny stał poniekąd za sukcesem Pink Floyd, w tym takiego "The Wall". Waters nie udaje neutralnego - jest socjalistą / komunistą, ale przynajmniej nie próbuje udawać, że jest inaczej. Jeśli komuś to przeszkadza to tylko dziwi mnie, że obrusza się dopiero teraz, a nie bojkotuje muzyki PF/koncertów Watersa od lat.
Żeby nie było, ja tam nigdy go nie szanowalem i przez jego politykowanie nigdy nie chodziłem na jego koncerty wlasnie z tego powodu :D. A wlasnie chyba wiekszosc ludzi o ile akceptuje socjalizm, tak bycia komuchem widać już nie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

My heart bleeds for you and all the Ukrainian and Russian families, devastated by the terrible war in Ukraine. I’
Już za samo to niech spierdala.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bon Dzosef pisze: sob wrz 10, 2022 8:36 pm
My heart bleeds for you and all the Ukrainian and Russian families, devastated by the terrible war in Ukraine. I’
Rodziny poległych rosyjskich żołnierzy na pewno też przeżywały dramaty, jak to ma miejsce na każdej wojnie. Zauważ, że pisze dyplomatycznie, a nie wrzuca propagandy o "bohaterskich rosyjskich chłopcach posłanych na rzeź" itp.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jebać kacapskie zwierzęta

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 9:06 pm
Rodziny poległych rosyjskich żołnierzy na pewno też przeżywały dramaty, jak to ma miejsce na każdej wojnie. Zauważ, że pisze dyplomatycznie, a nie wrzuca propagandy o "bohaterskich rosyjskich chłopcach posłanych na rzeź" itp.
Jak umiera rosyjski żołnierz, to rodzina otwiera trzecią butelkę wódki tego dnia
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Taki w zamierzeniu miał być, innego nie potrzeba. Waters jako człowiek zawsze był dla mnie chujem, a jako twórca mocno przereklamowany i już wcześniej bojkotowałem jego koncerty. Natomiast w ostatnim półroczu przeszedł samego siebie wielokrotnie, masa krytyczna została przekroczona i z każdym kolejnym dniem coraz bardziej zasługuje na potępienie, pogardę i zapomnienie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 8:33 pm Tak gwoli ścisłości - jak rozumiem oburzają Was komentarze Rogera odnośnie Rosji i Chin. Owszem, facet ma dosyć kontrowersyjne poglądy, jednak przedstawia je całkiem merytorycznie. Można się z nimi zgadzać bądź nie,
Aha, co z tego że wyraża szkodliwe poglądy, skoro robi to merytorycznie xD Ordo Iuris swoje poglądy też przedstawia merytorycznie, ale czy to sprawia że zasługują na jakikolwiek szacunek? Na traktowanie ich jak partnerów do dyskusji a nie skrajnych prawicowo fanatyków? No, nie.
WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 8:33 pm ale nie wiem czy zasługuje na mieszanie z błotem i takie kalumnie - jeśli już to na polemikę.
Ja wiem - zasługuje. Z onucami się nie "polemizuje".
WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 9:06 pm Rodziny poległych rosyjskich żołnierzy na pewno też przeżywały dramaty,
Oj oj biedaczki.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Aha, co z tego że wyraża szkodliwe poglądy, skoro robi to merytorycznie xD Ordo Iuris swoje poglądy też przedstawia merytorycznie, ale czy to sprawia że zasługują na jakikolwiek szacunek? Na traktowanie ich jak partnerów do dyskusji a nie skrajnych prawicowo fanatyków? No, nie.
uuu wjechała lewicowa wrażliwość i pluralizm.... he he zapomniane słowo...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze: sob wrz 10, 2022 9:06 pm
Spoko, ale historycznie jak i obecnie Rosjanie udowodnili, że nie sa ludźmi i prowadzą wojny w sposób calkowicie barbarzynski. Na wojne wysyla cie rząd/przywodca, ale mordowanie i krzywdzenie cywilow to już kwestia bestialstwa.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

paulek pisze: ndz wrz 11, 2022 8:12 am
uuu wjechała lewicowa wrażliwość i pluralizm.... he he zapomniane słowo...
Kolego paulek, czy ja ci wielokrotnie już nie udowodniłem, że jesteś za krótki żeby się udzielać w tematach światopoglądowych?

(tak, wiem: "hurrr lewki mi zabraniajo WYRAŻAĆ SWOJE POGLĄDYYYY" xD)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Kolego paulek, czy ja ci wielokrotnie już nie udowodniłem, że jesteś za krótki żeby się udzielać w tematach światopoglądowych?
o to to to, co ja tam wiem.... na końcu i tak xd i po szpilu... "kólego" :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

paulek pisze: ndz wrz 11, 2022 12:14 pm
o to to to, co ja tam wiem.... na końcu i tak xd i po szpilu... "kólego" :wink:
Jedyne co szedao udowodnił na tym forum, to że jest absolutnym debilem i szkoda czasu na rozmawianie z nim

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ