Behemoth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Emilio
- -#Lord of the flies

Re: Behemoth
Uwielbiam The Satanist, ILYAYD jest już miejscami irytujące ale w gruncie rzeczy też niezłe, takie mocne 7/10. Natomiast nowy album jest wycelowanym w festiwalową publikę produktem. Taką muzykę można by wcisnąć na łudstoka gdzieś między huntera a nocnego kochanka 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Troche poplynales 
Tutaj fajna rozkmina https://www.youtube.com/watch?v=BSekvzR1RMI
Mocno sie podpisuje pod wieloma kwestiami, ktore padly.
Ogarnalem dosc obszerny wywiad z Nerem i faktycznie mialem racje.
Ponownie bedzie 6 singli - niedlugo premiera Versus Christus, a na koniec wjedzie Pale Horse.
Mocno sie podpisuje pod wieloma kwestiami, ktore padly.
Ogarnalem dosc obszerny wywiad z Nerem i faktycznie mialem racje.
Ponownie bedzie 6 singli - niedlugo premiera Versus Christus, a na koniec wjedzie Pale Horse.
OK, mozolnie zaczyna sie przegryzac, bedzie grower, ale nie podniesie to jakos znacznie ratingu.
Właśnie kończę pierwszy odsłuch, zupełnie nic z niego nie zapamiętałem. Raczej nie będę już odpalać.
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Dokładnie tak jak u mnie. Kiedyś ich lubiłem, niemniej od kilku lat to dla mnie przykład zespołu - teatru i wydmuszki medialnej. Kompletny brak szczerości, zabawa konwencją na potrzeby marketingowe. Darski i Behemoth są według mnie synonimem sformułowania "pozerstwo" na scenie black metal. Przesłuchałem tylko raz i dziękuję. Najzwyklejszy produkt dla jasełkowych satanistów.
Coz, jako FAN ze zdrowym podejsciem (ktorego lokalnie troche brakuje
) w sporej czesci sie zgadzam 
Ja tez juz od dosc dawna nie kupuje tej otoczki.
Taki mamy klimat, trudno
Ja tez juz od dosc dawna nie kupuje tej otoczki.
Taki mamy klimat, trudno
Oni szczyt w obecnej konwencji osiągnęli 8 lat temu i już nie wrócą do tego poziomu. Nie w tej formule. Teraz powinni albo wrócić do stylu z Demigod, albo wręcz dalej do Pandemonic.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak ktoś chce poczytać moje bardziej uporządkowane narzekania na nowy płyt, to zapraszam tutaj: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6221069678
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dobra recka - zyciowa 
ALE... powoli zaczynaja sie we mnie odzywac takie glosy, chociaz nadal dosc niesmialo - https://www.youtube.com/watch?v=BSgyfMHA-WA
Still - nie uczyni to z OCN znaczenie lepszego albumu, ktory przeskoczy klasyke czy ostatnie dwa, ale tym 43 minutom jeszcze na pewno dam kilka podejsc.
ALE... powoli zaczynaja sie we mnie odzywac takie glosy, chociaz nadal dosc niesmialo - https://www.youtube.com/watch?v=BSgyfMHA-WA
Still - nie uczyni to z OCN znaczenie lepszego albumu, ktory przeskoczy klasyke czy ostatnie dwa, ale tym 43 minutom jeszcze na pewno dam kilka podejsc.
Dzięki
Ech, niespecjalnie lubię oglądać tego gościa, ma dość irytujący styl filmowania, który polega na opisywaniu każdego utworu po kolei. Strasznie mnie to zniechęca, choć często się z nim zgadzam co do różnych płyt, może się zmuszę, żeby obejrzeć ten materiał 
Czasami widze komentarze w sieci, i mam wrazenie, ze te wielkie zachwyty wyplywaja od ludzi, ktorzy poznali BEHE od The Satanist :/
Wtedy mniej ich winie za to, ze tak mocno zbladzili z ocena OCN
Wtedy mniej ich winie za to, ze tak mocno zbladzili z ocena OCN
- Saimon1995
- -#Moderator

Mój kolega o nowym Behe parę słów napisał, polecam: https://sztukmix.pl/behemoth-opus-contra-naturam/
Heh, rewelacyjny tekst, szkoda ze sam go nie popelnilem 
Nie czaje tez doczepek o produkcje, moim zdaniem brzmi dobrze, podobnie jak poprzedniczki.
Nie jestem audiofilem i nie mam haj-endowego sprzetu, ale dla mnie brzmi OK.
Poza tym, w zasadzie ta sama ekipa nagrywala material co na ILYAYD (bebny, bas, gitary, wokale, orkiestra).
Nie miksowal juz Matt Hyde, jak i masteringiem zajal sie sam Bob Ludwig, ale jesli On branduje wydawnictwo swoim nazwiskiem, to znaczy, ze otrzymal audio-material godnej jakosci
Nie czaje tez doczepek o produkcje, moim zdaniem brzmi dobrze, podobnie jak poprzedniczki.
Nie jestem audiofilem i nie mam haj-endowego sprzetu, ale dla mnie brzmi OK.
Poza tym, w zasadzie ta sama ekipa nagrywala material co na ILYAYD (bebny, bas, gitary, wokale, orkiestra).
Nie miksowal juz Matt Hyde, jak i masteringiem zajal sie sam Bob Ludwig, ale jesli On branduje wydawnictwo swoim nazwiskiem, to znaczy, ze otrzymal audio-material godnej jakosci
Poszedl kolejny spin:
1. Jako klimatyczne intro - robi jakas robote...
2. Nie umiem znalezc poki co punktu zaczepienia w tym numerze
3. Jest OK, szybko sie wkreca
4. Nie skipuje
5. Patrz punkt 2
6. Cos jeszcze bedzie z tego numeru. Probuje nakurwiac jak np. AMEN z Satanisty, ale to nie jest tej klasy BANGer
7. Calkiem sprawny
8. Zyskuje coraz wiecej, buja.
9. Patrz punkt 3, plus naprawde lubie koncowke z chorem
10. Kiedy gra Michal Lapaj i Ner nawija, jest ciekawie, ale kiedy wjezdza caly zespol - jeszcze tego nie ogarniam, nie robi mi zbyt wiele
1. Jako klimatyczne intro - robi jakas robote...
2. Nie umiem znalezc poki co punktu zaczepienia w tym numerze
3. Jest OK, szybko sie wkreca
4. Nie skipuje
5. Patrz punkt 2
6. Cos jeszcze bedzie z tego numeru. Probuje nakurwiac jak np. AMEN z Satanisty, ale to nie jest tej klasy BANGer
7. Calkiem sprawny
8. Zyskuje coraz wiecej, buja.
9. Patrz punkt 3, plus naprawde lubie koncowke z chorem
10. Kiedy gra Michal Lapaj i Ner nawija, jest ciekawie, ale kiedy wjezdza caly zespol - jeszcze tego nie ogarniam, nie robi mi zbyt wiele
Dopiero odpakowalem bialego digibooka.
Jak zwykle sztos jesli chodzi o wydawnictwo.
Strona wizualna zawsze sie zgadza
Jak zwykle sztos jesli chodzi o wydawnictwo.
Strona wizualna zawsze sie zgadza
W sumie czy Nergal kiedykolwiek tłumaczył dlaczego Spotify nie ma w ofercie wczesnych wydawnictw Behe? A tym bardziej ich wznowień? Ostatni remix Lasów jest wspaniały i przydałoby się go mieć na streamingu.
Nie wnikalem w temat, w zasadzie nie uzywam tez za bardzo Spoti.
Wyladowal wlasnie klip do Versus Christus.
W sumie chyba trzeci raz dopiero odpalilem ten numer, ale teraz wlasnie zeby zobaczyc teledysk.
Moze przyjda lepsze dni na ten kawalek, ale video... DAMN...
W sumie chyba trzeci raz dopiero odpalilem ten numer, ale teraz wlasnie zeby zobaczyc teledysk.
Moze przyjda lepsze dni na ten kawalek, ale video... DAMN...
Te nowe maski są tak durne że ja pierdole xD