Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Zwiedzanie, praca zdalnie, jetlag itd to nie sa łatwe okoliczności, stąd opoznienie w relacji.
Za nami dwa koncerty. Jeśli chodzi o Toronto to była typowa Maidenowa sztuka. Hala robi robote, scenografia wygląda dużo lepiej niż na stadionie. Mam wrażenie, że więcej dymu leci na tym legu, bo na początku SOTC nikogo poza Brucem nie widać. Dzwiek swietny, dodatkowe odsłuchy muszą robić robote, wszystko brzmi pieknie. Zmian względem Europy niewiele, Janick dolozyl trochę wygłupów. Scena nisko i blisko. Jak przed Maiden ochroniarze tłumaczyć co robić w przypadku naporu to troche się smialismy, ale faktycznie po Fearze trochę Kanadyjczycy popchali. Nawet plywacy się trafili.
Złapane dwie froty (Nicko Stiw) i kostka Murraya. Byłoby dużo więcej, ale bol glowy i jetlag bardzo mnie spowalniał.
No i Hamilton wczoraj. Bardzo dziwne miejsce na koncert, miasto dziwaczne. Pociag trzypoziomowy, wygladał jakby miał wozic ludzi z Toronto do Mexico City, a jechał z 60 na godzine. Na samym koncercie Brus wariowal, gadka przed BB bardzo dluga, robił sobie jaja z Hamilton, przeczytał pare flag, spytal czy jest ktoś z Ukrainy, a cisze skwitował "sa zajeci napierdalaniem Rosjan". Janick bardzo okaleczył Blood Brothers, Brus zupełnie nie trafiał w Aces i też położył. Za to na Fearze też zamiast spiewac to się wyglupial. Wpadły drumstick Nicko i frota Murraya.
Jesscze pare slow o Within Temptation - bardzo miło jak Sharon szukala mnie na kazdym kawałku i ze mna śpiewała. Szkoda, że wyleciało Faster, bardzo dużo mi to odbiera frajdy. Za to nowy numer Dont Pray For Me - hicior i petarda. Aha, ich drummer nie ma logo na pałkach, szkoda.
FTTB dużo rozsądniejsze, przychodzac o 12 ciągle można myśleć o boku barierki, nikt nie placze, nie generuje spiny, wszyscy grzecznie i spokojnie czekają a potem idą na barierke i tyle. Miła odmiana po Europie.
Ottawa to będzie chyba moja ostatnia barierka. Nie wygralem nic w usa, a liczba osob szukajacych spare'a wyklucza powodzenie akcji.
A teraz czas pozwiedzać
Za nami dwa koncerty. Jeśli chodzi o Toronto to była typowa Maidenowa sztuka. Hala robi robote, scenografia wygląda dużo lepiej niż na stadionie. Mam wrażenie, że więcej dymu leci na tym legu, bo na początku SOTC nikogo poza Brucem nie widać. Dzwiek swietny, dodatkowe odsłuchy muszą robić robote, wszystko brzmi pieknie. Zmian względem Europy niewiele, Janick dolozyl trochę wygłupów. Scena nisko i blisko. Jak przed Maiden ochroniarze tłumaczyć co robić w przypadku naporu to troche się smialismy, ale faktycznie po Fearze trochę Kanadyjczycy popchali. Nawet plywacy się trafili.
Złapane dwie froty (Nicko Stiw) i kostka Murraya. Byłoby dużo więcej, ale bol glowy i jetlag bardzo mnie spowalniał.
No i Hamilton wczoraj. Bardzo dziwne miejsce na koncert, miasto dziwaczne. Pociag trzypoziomowy, wygladał jakby miał wozic ludzi z Toronto do Mexico City, a jechał z 60 na godzine. Na samym koncercie Brus wariowal, gadka przed BB bardzo dluga, robił sobie jaja z Hamilton, przeczytał pare flag, spytal czy jest ktoś z Ukrainy, a cisze skwitował "sa zajeci napierdalaniem Rosjan". Janick bardzo okaleczył Blood Brothers, Brus zupełnie nie trafiał w Aces i też położył. Za to na Fearze też zamiast spiewac to się wyglupial. Wpadły drumstick Nicko i frota Murraya.
Jesscze pare slow o Within Temptation - bardzo miło jak Sharon szukala mnie na kazdym kawałku i ze mna śpiewała. Szkoda, że wyleciało Faster, bardzo dużo mi to odbiera frajdy. Za to nowy numer Dont Pray For Me - hicior i petarda. Aha, ich drummer nie ma logo na pałkach, szkoda.
FTTB dużo rozsądniejsze, przychodzac o 12 ciągle można myśleć o boku barierki, nikt nie placze, nie generuje spiny, wszyscy grzecznie i spokojnie czekają a potem idą na barierke i tyle. Miła odmiana po Europie.
Ottawa to będzie chyba moja ostatnia barierka. Nie wygralem nic w usa, a liczba osob szukajacych spare'a wyklucza powodzenie akcji.
A teraz czas pozwiedzać
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

O 9 w Ottawie już ponad 20 osób pod hala xD
Czyżby Czarli przyleciał?:)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak widać już nie musi żeby działy się cyrki
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Paru lokalsow chciało sobie zająć miejsce dla 10 osób xD. Szkoda ze nie było innych Polakow. Ja ich rozepchnałem i się wbiłem, ale uznalem ze nie chce mi się spedzic z takimi smieciami koncertu i poszedłem na strone Steve'a.
A i jakiś gość dawal mi 500 dolcow za barierke. Z bolem odmówiłem
A i jakiś gość dawal mi 500 dolcow za barierke. Z bolem odmówiłem
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Fajniej niż w Europie, dużo więcej luzu j spontanu.
Więcej jak się przespie
Więcej jak się przespie
500 dolcow za fttb¿
Ja bym brał. Na barierce byłeś pewnie na wszystkich koncertach na trasie (albo prawie wszystkich), a 500$ do zwrot za bilety na kilka koncertów 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kusilo, ale jednak nie poszedlem na to.
I dobrze zrobilem, ale to jak wstanę to się rozpisze
I dobrze zrobilem, ale to jak wstanę to się rozpisze
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to koncert bardzo fajny, mam wrażenie że za oceanem zespol jest dużo bardziej spontaniczny i wyluzowany. W Europie jednak grali koncerty historycznie duże, do tego covidowa przerwa. Tutaj dużo więcej wygłupów, Bruce szaleje i robi dużo dziwnych rzeczy. Koncowke Iron Maiden przedłużyli o dobre dwie minuty.
Na fttb sceny, najpierw lokalsi którzy zrobili liste kilka dni temu (xD) i mysleli że moga robić co chca, hala posrodku niczego - nawet jakiś polityk miał tam banner krytykujący jej położenie xD.
No i okazało się, że przez jednego kolezke (tego, który kłócił się ze Spartanem w Kownie) rodzi mi się jakaś spina z kilkoma jankesami. Akurat jak się zaprzyjaznilem z niemiaszkami
. Oczywiście to spina typu ploteczki za plecami, także dziecinada.
Ale większość fttb super. No i Maiden też super
Na fttb sceny, najpierw lokalsi którzy zrobili liste kilka dni temu (xD) i mysleli że moga robić co chca, hala posrodku niczego - nawet jakiś polityk miał tam banner krytykujący jej położenie xD.
No i okazało się, że przez jednego kolezke (tego, który kłócił się ze Spartanem w Kownie) rodzi mi się jakaś spina z kilkoma jankesami. Akurat jak się zaprzyjaznilem z niemiaszkami
Ale większość fttb super. No i Maiden też super
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Babka ktora mnie nocuje w bostonie Ujarala się i zabrala mnie na poszukiwania liama meesona
Co ciekawe faktycznie go spotkalismy
Tso? xDBon Dzosef pisze: ↑pn paź 17, 2022 1:44 am Babka ktora mnie nocuje w bostonie Ujarala się i zabrala mnie na poszukiwania liama meesona
Chyba za dużo wyjarali 
Potwierdzam, dostałem zdjęcia, Dzosef mowi prawdę
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Liam Neeson był prawdziwy xD
W Worcester nikogo z podroznikow poza mna, Charlim i jedna amerykanka. Sami ludzie z okolic.
Sharon jak mnie zobaczyła to na sekunde przestała spiewac xD . I zrobila gest typy "jak to??" .Przekochana jest. Dużo wspolnego śpiewanka było.
W Worcester nikogo z podroznikow poza mna, Charlim i jedna amerykanka. Sami ludzie z okolic.
Sharon jak mnie zobaczyła to na sekunde przestała spiewac xD . I zrobila gest typy "jak to??" .Przekochana jest. Dużo wspolnego śpiewanka było.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeden z najlepszych Maiden ever w najbardziej niepozornym miejscu ever.
Więcej jak się prześpię.
Więcej jak się prześpię.
- blackcocker
- -#Moderator

BJ nie możesz mówić, że to najlepszy Maiden ever i że grają lepsze sztuki niż w EU, bo p*laczkom dupy popękają, w końcu w Warszawie Maiden najbardziej się starało właśnie dla naszego narodu!!!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Dokładnie, w Polsce Bruce mówił o dywizjonie 303
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tzn prywatnie (prawie) najlepszy. Obiektywnie to normalny, nie tak dojebany jak np Ottawa
Narodowy jeśli chodzi o Brusa to top1 na europejskim Legacy. Nigdzie tak mocno nie gadał o publice. Chyba że we Francji, ale tam to go nie rozumiałem xD
Narodowy jeśli chodzi o Brusa to top1 na europejskim Legacy. Nigdzie tak mocno nie gadał o publice. Chyba że we Francji, ale tam to go nie rozumiałem xD
Bo jesteśmy narodem wybranym. xDBon Dzosef pisze: ↑wt paź 18, 2022 7:20 am Tzn prywatnie (prawie) najlepszy. Obiektywnie to normalny, nie tak dojebany jak np Ottawa